Succesvol Plan B bij VFC

Wat een seizoenstart voor de JO12-1 (Hoofdklasse 3.3)!

Dinsdag 26 september 2017

Na vijf gespeelde wedstrijden en 16 trainingen kan de JO12-1 wel stellen dat ze aan een goed seizoen begonnen zijn. Met vier overwinningen en een gelijkspel zijn we op de goede weg om er een mooi seizoen van te maken.

Er is in de eerste weken met name getraind op verdedigen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 18 goals voor en máár 5 tegen uit vijf wedstrijden. Dat zijn toch statistieken die laten zien dat de groep het goed oppikt. De laatste twee wedstrijden waren daar het perfecte voorbeeld van.

Zaterdag 16 september stond er een bekerwedstrijd tegen Victoria JO12-1 op het programma. Een ploeg die een klein stapje hoger speelt dan wij (hoofdklasse 2.2). Wij waren vanaf het begin de betere partij en zaten erbovenop, maar we kwamen helaas toch tot drie keer toe op achterstand. Mooi was dan wel om te zien dat we tot drie keer toe ook terugkwamen op gelijke hoogte met onze tegenstander (3-3). Een wedstrijd waar we veel van kunnen leren en waar wij hebben laten zien waartoe we als team in staat zijn (en dat al na 4 weken!!). We waren, met een nog altijd ongeslagen reeks, klaar voor de competitie. De competitie die een week later van start zou gaan.

Zaterdag 23 september stond de start van de competitie op ons te wachten. De competitie die begon met een wedstrijd tegen VOP JO12-1. Een tegenstander van formaat. Het was dus een goede tegenstander om te kijken waar we stonden. Een wedstrijd die begon met een bespreking en vervolgens een grote verrassing voor het team. De sponsorpakken en de nieuwe jasjes voor de wissels hingen namelijk netjes klaar in de kleedkamer. De pakken die gesponsord zijn door Citrien ProcesConsult en de Jumbo van Wincoop uit Bunschoten/Spakenburg. We konden dus met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen. Veld 1, mooi weer, nieuwe kleding en een goede seizoenstart zorgde ervoor dat we positief aan de wedstrijd begonnen.

In het begin van de wedstrijd zorgde een glippertje in de verdediging bijna voor een 0-1 achterstand, maar dit glippertje werd heel snel hersteld door de bal van de lijn te halen. Vervolgens schoot Mael in de 11e minuut op schitterende wijze, met een boogballetje over de keeper, de 1-0 binnen. Uiteraard volgde er weer een salto als ‘celebration’. Een aantal minuten later gaven wij een vrije trap weg halverwege onze eigen helft. In dit geval was de zon even niet onze vriend, want het zorgde ervoor dat de bal niet goed zichtbaar was en hij vloog zomaar over de keeper heen; 1-1. Gelukkig bleef onze goal niet lang uit, want een minuut later was het, door een goede verovering van Hidde, alweer raak; 2-1. Mooi was om te horen dat het team elkaar aan het coachen was. Het veld klein maken en tot het juiste moment wachten met druk zetten, werd dan ook door de spelers zelf gecoacht. Dat zorgde voor trotse coaches langs de lijn. VOP wist er het grootste gedeelte van de wedstrijd geen raad mee en wij waren dan ook opnieuw de betere partij. Mael tikte even later van dichtbij de 3-1 binnen. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de vierde goal. Een goal die over verschillende schijven uiteindelijk bij Jens in de voeten kwam. Jens schoot de bal vervolgens op de lat, waarna Boaz de bal in een vrijwel lege goal kon koppen; 4-1.

Een team dat in een korte periode al flinke stappen heeft gemaakt. We hebben nog een lange weg te gaan, maar als we dit doorzetten gaan we een heel mooi seizoen tegemoet. Wij zijn trots op de inzet, plezier en het voetbal dat deze groep heeft laten zien in de eerste weken. Houd dit vast!