SO Soest O19-1 de gelukkigste tegen VVZA O19-1

Zondag 07 april 2019

Kort na de wedstrijd tegen VVZA berichtten de gasten op twitter dat ze tegen een zure en onverdiende nederlaag aan waren gelopen tegen S.O. Soest. Daar kunnen we wel in mee komen, het was een spannende, maar niet hoogstaande wedstrijd. Onze “mannen” met Bart uit de O17-1 in de basis, in verband met de vele afwezigen (blessures zijn daar debet aan), begonnen uitstekend aan de wedstrijd, het eerste half uur was er de discipline om vanuit de organisatie goed druk te zetten op VVZA als zij balbezit hadden. Waar we vorige week in de oefenwedstrijd tegen Hoogland al in de 1e minuut achter kwamen (uiteindelijk 7-3 voor Hoogland) was het nu andersom. Na een overtreding op het middenveld door VVZA, werd de vrije trap van Didier knap ingekopt door Bart, die direct zijn visitekaartje af gaf 1-0. Kort daarna de volgende blessure, Joep naar de kant met een dikke knie en Jip werd zijn vervanger. Na een kwartier spelen werd door Youp de bal veroverd op het middenveld, hij speelde direct Rogier de ruimte in, die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal over de uitlopende doelman binnen schoot 2-0. VVZA was tot die tijd enkele malen gevaarlijk geweest met hoekschoppen, de ballen die ingekopt werden waren echter te zacht/onzuiver om Sten echt in gevaar te brengen. Toch kwam VVZA op 2-1, diverse spelers aan Soest zijde verwachtten een fluitsignaal voor een overtreding, maar het spel ging door, waar VVZA goed gebruik van maakte en onze verdediging de bal eerder had weg moeten werken.

Na de rust ging VVZA op zoek naar de gelijkmaker, Soest liep te veel achteruit en sloot niet goed aan als Sten de spitsen aan het werk zette. Een counter zorgde nog voor een grote kans voor Bart, die alleen voor de doelman verscheen en de bal in kopte, waar een schot wellicht de beste oplossing was geweest. Hierna kwam VVZA op 2-2, te weinig druk op de bal en niet meelopen met een diepgaande middenvelder betekende de gelijkmaker. Sten hield ons in de wedstrijd door een hard schot over zijn doel te verwerken en Ivo stond als een veldheer te verdedigen en werkte veel weg.  De laatste tien minuten nam VVZA te veel risico’s, ze gingen vol voor de overwinning waardoor Dion en Youp en de iets dieper spelende Bart ruimte kregen voor enkele acties. Dit leidde tot de zure nederlaag van VVZA, Youp veroverde de bal op de achterlijn van VVZA in de 89e minuut, hij draaide open en zag Bart vanaf de zestienmeterlijn in komen lopen, de assist was op de juiste snelheid en het geplaatste schot met de binnenkantvoet viel precies bij de 1e paal binnen 3-2, VVZA probeerde het daarna nog, maar werd niet meer gevaarlijk.  Een hele lekkere overwinning, een beetje gestolen, maar door de vele wisselingen in de ploeg, een enorme opsteker. Volgende week uit naar Laren, 11.45 uur, Laren fysiek sterk, we zijn gewaarschuwd, maar doen nog steeds mee voor de bovenste plaatsen.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Joep Janmaat (5. Jip Broek) (67. Chris Rademaker), Ivo Schenk, Koen van Ginkel (75. Stijn Jansen), Niels Kuus, Bart Hooft, Lucas van Loon, Youp Zonneveld, Didier Aprahamian, Rogier Eggens, Dion Looysen.