Offday voor SO Soest bij Kampong

Zondag 14 april 2019

Tjonge, wat zakte SO Soest collectief door het ijs bij Kampong. In de eerste helft ging alles fout wat er fout kon gaan. Een historische monsternederlaag dreigde toen het scorebord na 34 minuten een 5-0 stand aangaf. Na de rust herpakte SO Soest zich enigszins.

Exemplarisch voor het chaotische optreden van de SO Soest-elf waren de 4-0 en de 5-0. In beide gevallen was Gido de Hiep de hoofdrolspeler. Normaliter scoort de lange verdediger altijd minimaal een 7. Betrouwbaar, degelijk, een zekerheidje. Maar nu scoorde Gido een (schitterende, dat wel) eigen goal. Met geen tegenstander in de buurt volleerde hij de bal vanaf een meter of 20 over zijn eigen doelman. Tien minuten later speelde de verdediger te kort terug op Jaime Hensen en lag nummertje vijf in het net.

Het lag natuurlijk niet alleen aan Gido. Hiermee zouden we hem te kort doen. Het waren vooral ongelukkige momenten die tot stand kwamen door chaotisch spel waarbij er te veel gaten tussen de linies kwamen en de Soesters geen enkel moment in de gelegenheid kwamen om een goede aanval op te zetten. Tegenstander Kampong speelde gedreven, aanvallend en met veel passie. Het overlijden van de vader van een van de teamgenoten zorgde voor een hecht collectief. Deze ploeg wilde niet verliezen en wilde bovendien de druk op koploper SDZ handhaven. Voor Kampong gloort aan de horizon nog een eventueel kampioenschap.

Kort voor rust kreeg Soest nog een tegenslag te verwerken toen aanvoerder Rayendall Bitorina na een vervelende overtreding geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Ingvar Kok deed het naar behoren. Soest wist kort voor rust een tegentreffer te maken. Bij een scrimmage zorgde Marouane Ghaddari voor het laatste tikje.

Uiteraard was de wedstrijd al gespeeld. SO Soest probeerde in de tweede helft weer wat kleur op de wangen te krijgen en dat lukte ook. Mitchell Zwart deed een doelpoging vanaf de middenlijn (!). Het leer suizde richting het vijandelijke doel en sloeg pal onder de lat binnen. De prijs voor de mooiste goal van de middag komt in ieder geval op het conto van de Soesters.

Na deze goal een aantal mogelijkheden op een derde treffer. Maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Jammer, want wie weet wat er nog had kunnen gebeuren. In de laatste minuut scoorde de thuisploeg een zesde treffer, zodat de strijd in de tweede helft onbeslist eindigde. Conclusie: een eerste helft waarin SO Soest door de ondergrens zakte. Dit leek veel op de uitwedstrijd bij Roda'23 waar onze ploeg ook in korte tijd veel goals te verwerken kreeg. Gelukkig een licht herstel in de tweede helft.

Volgende week maandag (Tweede Paasdag) gaat de reis naar Amsterdam om daar koploper SDZ te bestrijden. De bestuurders van Kampong wensten ons alle succes!

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep (80. Hessel de Goeij), Wouter de Zoete; Rayendall Bitorina (38. Ingvar Kok), Bas Tullemans, Jim van den Berg, Marouane Ghaddari (80. Simon van der Leeden), Dani Schmitz