JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Winst SO Soest O19-1 in Laren 0-1

Zondag 14 april 2019

Om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen in de ranglijst was het in Laren aanhaken of afhaken. Maarssen voert de lijst aan en maakte ook vandaag geen misstap door met 6-2 te winnen van het ook sterke Woudenberg.  Vandaag waren Viktor en Miquel weer inzetbaar na een lange blessureperiode. Het was de 1e keer in dit seizoen dat de O19 1 speelde op natuurgras en dat was de 1e helft wel even wennen op het harde hobbelige hoofdveld. Laren liet onze mannen het spel maken, er werd niet direct druk op de bal gezet, waardoor Ivo en Wouter rustig van achteruit op konden bouwen. In de 1e helft enkele kleine kansen voor Didier, Rogier en Youp, die naast het doel werden geschoten of een prooi waren voor de doelman van Laren. Dion kreeg een kans om een hoekschop in te koppen en schoot een vrije bal in de Larense muur. Laren kon voorin niet voor veel gevaar zorgen, waardoor de rust werd bereikt zonder doelpunten.

In de 2e helft werd er in balbezit sneller vooruit gespeeld door onze mannen, was er voorin en op het middenveld meer beweging waardoor Laren alle zeilen bij moest zetten om de nul op het scorebord te houden. Jip kwam in het veld voor Koen (positiewissel/lichte blessure). Youp kreeg de 1e grote kans in de 2e helft, schot ging naast het doel, kort daarna was het Lucas, die Rogier diep stuurde aan de linkerzijde, de versnelling was goed waardoor Rogier oog in oog met de doelman kwam en de bal goed in schoot bij de 2e paal 0-1. Kort voor de voorsprong kwam Miquel voor Stijn, waar eerder Jip al was ingebracht voor de geblesseerde Koen. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd verzuimd om aan het doelsaldo te werken. Grote kansen voor Miquel, Youp en de ingevallen Viktor, die niet verzilverd werden.  Sten hield samen met zijn verdediging de nul achterin, Laren probeerde het wel, maar kwam kwalitatief te kort om echt gevaarlijk te worden.  Komen de twee weken geen competitie, voetbalkamp, voorbereidingen voor diverse spelers op examenperiode, eerste wedstrijd uit naar PVCV op 4 mei 2019. PVCV volgt ons op drie punten, belooft weer een mooie wedstrijd te worden tussen twee ploegen, die niet veel voor elkaar onderdoen.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel (53. Jip Broek), Wouter Scheeren ©, Ivo Schenk, Huey de Jong, Youp van Zonneveld, Lucas van Loon, Stijn Jansen (65. Miquel van Ginkel), Didier Aprahamian, Rogier Eggens, Dion Looysen (85. Viktor Koene).

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur