JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Nacompetitie start en eindigt in Alkmaar

Zondag 02 juni 2019

Eindelijk mag SO Soest voor de echte strijd aan de bak. Deze zondag valt er wat te winnen, namelijk een plek in de tweede ronde van de nacompetitie. Helaas, zeven maanden werd er uitgekeken naar het toetje en na 2x3 kwartier is het feest voorbij. Kolping Boys wint terecht met 3-1.

Het kunstgrasveld van Kolping Boys voelt voor de voetballers als een braadpan. Buiten het veld tikt het kwik de dertig graden aan. Op de kunststof mat kan daar zo een graad of vijf bijgeteld worden. De tropische omstandigheden maken goed  voetbal in de alles-of-niets-wedstrijd onmogelijk. De thuisploeg oogt frisser en komt vooral via de flanken gevaarlijk door. Toch blijft Soest verdedigend overeind. Kort voor rust komt onze ploeg op voorsprong. Dani Schmitz gaat vol overtuiging achter een diepe bal aan, hij schudt zijn tegenstander af en alleen voor de keeper schuift de aanvaller het leer koel binnen.

Direct na de openingstreffer zoekt Kolping Boys het doel van Jaime Hensen en de eerste de beste aanval is het al raak. De arbiter wijst naar de stip wanneer de aanvaller van de thuisploeg uit balans is gebracht. Jaime Hensen is kansloos en met een gelijke stand gaan de ploegen naar de kleedkamer.

In de tweede helft is Kolping Boys gretiger en weet Soest weinig kansen te creëren. Het veld wordt klein gehouden en de middenvelders van Soest krijgen weinig tijd om een bal aan te nemen. Onder die druk lijdt Bas Tullemans balverlies en uit de counter wordt de 2-1 binnengeschoten. Trainer Gerrit Plomp probeert met Meme Dore Aminata in de aanval de gelijkmaker te forceren. Ook centrale verdediger Gido de Hiep wordt naar het front geroepen. Het levert een aantal kleine mogelijkheden op die gehaast over het doel worden gemikt. In de tegenstoot weet Kolping Boys de strijd definitief te beslissen, 3-1.

Het sprookje voor SO Soest is uit. De ploeg heeft zeven maanden de tijd gehad om zich op de nacompetitie voor te bereiden en na 90 minuten snoeiheet voetbal in Alkmaar is het seizoen ineens over. Na de zomer een nieuwe start met een nieuwe technische staf en enkele andere mensen in de selectie. Prettige vakantie!

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov (75. Thijs Janmaat), Hessel de Goeij, Gido de Hiep, Wouter de Zoete (80. Simon van der Leeden); Jorney Kappenberg, Bas Tullemans, Rayendall Bitorina; Niels van der Plaats (75. Meme Dore Aminata), Mitchell Zwart, Dani Schmitz

39. 0-1 Dani Schmitz