SO Soest
SO Soest
Het seizoen gaat weer starten

Het seizoen gaat weer starten

SO Soest flitst langs Nieuwland

SO Soest flitst langs Nieuwland

Van den Hoogen Engineering steekt JO14-2  in het nieuw

Van den Hoogen Engineering steekt JO14-2  in het nieuw

SO Soest JO17-1 wint NK voor JO17-1 junioren

Dinsdag 02 juli 2019

Afgelopen zaterdag mocht de "oude" JO17-1 erg vroeg aantreden bij SO Soest. Aldaar stond een bus klaar om spelers, staf en supporters (uiteindelijk een bus vol) naar Oud-Beijerland te brengen. Daar zou, tijdens enorm warme omstandigheden, het NK voor JO17-1 junioren gehouden worden. Dit toernooi wordt georganiseerd door de stichting Voetbal Talenten Toernooi. Deze stichting organiseert deze toernooien voor alle categorien door heel het land. De uitnodiging voor de JO17-1 stond al van een jaar geleden, maar de promotiewedstrijden kregen voorrang, waardoor de JO17-1 voor de afgelopen editie werd uitgenodigd. Eenmaal aangekomen bij SHO bleek er nog meer support te zijn, iets wat als erg welkom werd beschouwd. Na een korte opening was het om 11:00 uur tijd om aan te treden tegen VFC. Een taaie tegenstander, bleek al snel. Het spel golfde op en neer, beide teams gingen vol voor de overwinning. Er moest vol voor de overwinning worden gegaan, want de wedstrijden duurden maar 2x 11 minuten. Dat scoren dan moeijlijk wordt bleek direct. De wedstrijd eindigde in 0-0, ondanks een spervuur aan kansen voor de JO17-1. Dat hier nog wat aandacht vanuit de spitsentrainer mag gaan is een gegeven, de wedstrijd was een kopie van het seizoen.

De tweede wedstrijd tegen Unicum werd ook een spannende pot. Hier besloot de JO17-1 wel om een van de vele kansen af te maken, zodoende stond men op 4 punten in de poule, gezamelijk met concurrent en tevens laatste tegenstander Varkenswaard. Dit werd een uitermatige pittige en soms ook grimmige wedstrijd. De scheidsrechter had zijn handen vol aan beide ploegen, waarbij het commentaar van Varkenswaard vanaf de zijkant niet de schoonheidsprijs verdiende. De JO17-1 bleek de koelste te zijn en won uiteindelijk, verdiend, met 1-0. Zodoende werd de halve finale behaald alwaar VV Limmen als beste nummer 2 de tegenstander werd. Dat de JO17-1 over een ijzeren conditie beschikt werd hier duidelijk. Limmen was duidelijk vermoeid en de JO17-1 schakelde in de eerste helft een tantje bij. Mathieu scoorde zodoende twee keer, waarbij de tweede treffer wonderschoon was. De tweede helft kon op papier afgedaan worden, al scoorde beide ploegen nog een keer. Het doelpunt van Limmen verdiende een groot applaus, het leek veel op het doelpunt van Mathieu.

Zodoende werd de finale gehaald. Vanwege de hitte werd de wedstrijd nog kort uitgesteld, maar iets over 4en kon men dan beginnen. Drachtster Boys startte enthousiast en was de bovenliggende partij. Toch waren de kansen voor de JO17-1 en ook in deze wedstrijd was de JO17-1 op conditioneel vlak weer ijzersterk. Er werd gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Er waren nog een aanatal kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp. Zodoende eindigde de wedstrijd in 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin werd Lex van Ginkel de held door de 3e strafschop te stoppen. Het was daarna een koud kunstje om de beker op te halen. Een puike prestatie van de mannen van Nick Roos en Hendry Hagendoorn, die hiermee een succesvol seizoen goed afsluiten. Na lijfsbehoud in de 4e divisie nu ook nederlands kampioen bij de JO17. Een mooier afscheid konden zij niet wensen, volgend jaar zullen zij de JO19-1 onder hun hoede nemen. Voor de JO17-1 is het seizoen nu echt ten einde, het is tijd voor de zomervakantie.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Start competitie SO Soest - DIOS 22 september 14:00 uur
Hooglanderveen - SO Soest Zondag 29 september 14:00 uur
Algemene Ledenvergadering Maandag 7 oktober 20:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Krijkamp Den Oude [kopie]
Bres [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bloemendael
Mega Tegels [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Van Hengstum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans
GeldNL
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
MidCoat [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Kostencheck [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hal [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
ING [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Heineken [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Optimum [kopie]
Hengel [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Hagen VakantieXperts
Zwart Mul [kopie]
Smorenburg [kopie]
Reijerse
De Jong [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Dam [kopie]
Brouwer [kopie]
Beijer Gebr
Actiforce [kopie]
Overhees [kopie]
KOK [kopie]
Van Doorn [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88