SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Veld 2 wordt kunstgras

Veld 2 wordt kunstgras

Voetballen...het leukste dat er is

Voetballen...het leukste dat er is

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Gert Lubbersen: ,,Van Hengstum is een bedrijf met veel dynamiek”

Woensdag 10 juli 2019

Van Hengstum Apparatenbouw is een onderneming die al zo stokoud en puur Soesters is dat verre voorvaderen van generaties Soesters bij dit 263-jarig bedrijf gewerkt hebben. Een rijke historie die start in 1756. Het is dan ook even wennen dat de directeur sinds 1 januari 2017 niet luistert naar Van Hengstum maar zich voorstelt met de naam Gert Lubbersen.

Vriendelijke oogopslag, stevige handdruk en inmiddels goed ingewerkt in het bedrijf. Gert, zelf woonachtig in Hoevelaken, geeft een minibiografie. ,,Ik heb een lange periode gewerkt bij het Zweedse concern Assa Abloy, in Nederland vooral bekend van de merken Nemef en Lips. Daarnaast heb ik interimwerk gedaan in de gas- en olie-industrie.”

Wennen?
Was dat niet enorm wennen; een nieuwe industrie bij een bedrijf waar iedereen elkaar zo goed kent en de directie min of meer door erfopvolging al jarenlang bepaald is? ,, Vanaf het moment dat ik met Peter en Kees van Hengstum in gesprek ging was er direct een klik. De deskundigheid en vakbekwaamheid was hier al. We zijn en blijven ook een echt Soester bedrijf met het ondersteunen van lokale activiteiten. Het is mooi hoe er synergie is met diverse bedrijven uit de regio zoals De Kruijff Machinebouw en Soester ondernemingen als Midcoat, Straal Totaal en Lasbedrijf Dorrestijn. Met al die bedrijven kunnen wij onze klanten een totaalpakket bieden. Het is prettig te weten dat Kees en Peter betrokken zijn en blijven bij de onderneming, dat voelt goed.”

Uitdaging in nieuwe markt
Gert Lubbersen ondervindt dagelijks dat de markt veranderd is. ,,Als je nu met je organisatie ‘in control’ bent en alles zijn gangetje gaat dan is het eigenlijk niet goed. Tegenwoordig moet alles snel geleverd worden, is de tijdsdruk hoog en wordt er altijd weer die service en kwaliteit verwacht. Dat zorgt voor een flinke uitdaging voor onze mensen. Ik ben telkens weer trots dat we alles voor elkaar krijgen. Zo moet dat nu gaan in dit bedrijf, korte planning in een centrifuge met een enorme dynamiek. Uiteraard hebben we respect voor die ruim tweeëneenhalve eeuw die achter ons ligt, maar we hebben ook het vizier op de toekomst met allerlei uitdagingen en noviteiten.

Gezonde groei
Gert geeft een rondleiding door de fabriekshal en poseert met productmanager Rob Kok (links op de foto) bij een van de machines. ,,Met onze vakbekwame medewerkers en ons moderne machinepark kunnen wij voldoen aan vrijwel alle klantenwensen als het gaat om de verwerking van RVS, staal en aluminium. Van Hengstum maakt al jarenlang een heel gezonde groei door. Uiteraard doen we er met ons team van circa vijftig medewerkers alles aan om die groei door te zetten.
In onze dynamische markt mag en kun je niet stilstaan, je moet blijven innoveren en investeren. Sinds vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een nieuwe oplegger en een gloednieuwe laserstraat.”

,,We zijn actief in diverse branches zoals agri, voedings- en levensmiddelenindustrie,
bouw- en milieusector en de procesindustrie. Naast het moderne lasersnijden, verzorgen we alle bewerkingen op maat voor klanten die machines produceren. Zo maken we branders en condensors voor stadsverwarming en de glasteelt. Ons streven is de klant maximaal te ontzorgen, wij gaan geen uitdaging uit de weg.”

Van Hengstum apparatenbouw, Dorresteinweg 65, Soest, Tel.: 035 - 602 03 64, info@vanhengstumsoest.nl, www.vanhengstumsoest.nl

Tekst & fotografie: Peter Beijer

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Catering Centraal [kopie]
Bloemendael
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Reijerse
KOK [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
MidCoat [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Beijer Gebr
Hengel [kopie]
ING [kopie]
Hagen VakantieXperts
Zwart Mul [kopie]
Brouwer [kopie]
Bres [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Van Doorn [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Optimum [kopie]
Actiforce [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Kostencheck [kopie]
GeldNL
Stalenhoef [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hoogt [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Yourlease [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Wonnink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Overhees [kopie]
De Jong [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Heineken [kopie]
Dijkstra [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Van Hal [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans
Dam [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88