SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Daatje Vugts-Cuppen

Woensdag 24 juli 2019

Maandag 22 juli is Daatje Vugts-Cuppen overleden. Daatje mocht 95 jaar worden. Velen mensen van onze vereniging hebben Daatje gekend als de vrouwelijke helft van het echtpaar Vugts dat jarenlang onze voormalige kantine heeft beheerd. Het begrip ‘clubicoon’ moest nog uitgevonden worden toen André (overleden in 2006) en Daatje Vugts dat al waren in de jaren zeventig en tachtig. Daatje was ook de moeder van Truus, Anton en Ankie Vugts. De laatste twee hebben veel stappen bij onze vereniging liggen. Ook schoonzoon Arjan Schipperen (vorig jaar overleden) was een bekende clubman. 

Voorafgaand aan het 50-jarig bestaan in 1976 deed toenmalig voorzitter Herman Ankone een beroep op André en Daatje Vugts om het kantinebeheer over te nemen. Het brandstoffenbedrijfje aan het Kerkpad was beëindigd en het echtpaar kon zich nu gaan inzetten voor SO Soest.

Jarenlang hebben ‘pa en ma Vugts’ (zoals zij liefkozend door de leden van SO Soest werden genoemd) zich met enthousiasme en gedrevenheid ingezet. Elke trainingsavond beheerden zij de bar en ook overdag en uiteraard in het weekend waren zij in de kantine of langs de velden te vinden. In die tijd was er niet een klussenteam zoals wij dat nu kennen. Veel werd opgepakt door André en Daatje. De voormalige kantine, in die jaren toch ook al aan slijtage onderhevig, werd op een bewonderenswaardige manier schoon en netjes gehouden. ‘Pa en ma’ Vugts hadden er een dagtaak aan.

Het echtpaar had uiteenlopende karakters. André was streng en rechtvaardig en hield van discipline. Daatje was de lieve (o)ma. SO Soest was in die jaren een stuk kleiner dan nu. Veel leden kenden elkaar persoonlijk, veel vriendschaps- en familiebanden liepen door elkaar. André en Daatje voelden zich in die sfeer als een vis in het water.

In 1988 werd het beheer van het clubhuis aan anderen overgedragen. André en Daatje hadden hun 12 ½-jarig jubileum als kantinebeheerders gevierd. Zij kregen een cadeau van de vereniging en het echtpaar kreeg nu meer tijd om de club echt te volgen. André ging bij het eerste elftal kijken en Daatje was een trouw bezoekster van de maandelijkse kaartavonden. 

Aan een lang en kleurrijk leven is nu een einde gekomen. Met het overlijden van Daatje Vugts verliezen wij een belangrijk deel van de levende historie van SO Soest. In de periode dat SO Soest zich ontwikkelde als gezellige maar ook prestatieve vereniging heeft Daatje met haar André zeker bijgedragen aan die positieve ontwikkeling. Daar kunnen wij haar dankbaar voor zijn.

De kinderen, schoonkinderen, klein- en achterkleinkinderen zullen hun moeder, schoonmoeder en (overgroot)oma gaan missen.  Als iemand zo lang bij je is, dan is het zo vanzelfsprekend dat iemand er altijd is. Maar die vanzelfsprekendheid is het niet. Daatje is nu een dankbare herinnering. Namens bestuur en leden van SO Soest wens ik dat die mooie herinneringen een dankbare troost mogen zijn voor de familie.

Peter Beijer

Bij de foto (uit 1986): André en Daatje Vugts als kantinebeheerders van SO Soest.
 

  • Donderdag 25 juli is er gelegenheid om afscheid te nemen van Daatje van 19:00 tot 20:30 uur. Adres: Wilgenblik 18 in Soest.
  • De uitvaart is zaterdag 27 juli om 11:00 uur in de Petrus & Pauluskerk, waarna de begrafenis volgt op het RK kerkhof aan de Dalweg.

 

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Stalenhoef [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Smorenburg [kopie]
Mega Tegels [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
De Jong [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
MidCoat [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Dam [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Bikedeals [kopie]
Dijkstra [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Overhees [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Boedelz [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Yourlease [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Hoogt [kopie]
Hengel [kopie]
Bres [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Reijerse [kopie]
KOK [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
WeFulfil [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Votrans [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Heineken [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Reto internetburo [kopie]
BIN System [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Kostencheck [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Actiforce [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88