JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Roda'46 te sterk voor SO Soest

Zondag 08 september 2019

In de beginfase van de bekerwedstrijd tegen zaterdageersteklasser Roda'46 kon SO Soest goed meekomen. Corné Parol werd na zes minuten spelen in kansrijke positie gebracht na een passje van Jordy Stins. De spits van SO Soest kwam een teenlengte tekort. De vrije trap van Ali Coban, richting bovenhoek, had ook een beter lot verdiend. Maar tegenstander Roda bouwde langzaam maar zeker het veldoverwicht op en was in alle geledingen net een tandje beter dan de thuisploeg.

Het verschil bleef tot aan de rust minimaal. Na een half uur spelen werd de score uit een penalty geopend. Maar na de thee had SO Soest weinig meer te vertellen. Alleen invaller Thijs Janmaat kon met een ziedend schot voor wat doelgevaar zorgen. Aan de overkant van het veld viel meer te beleven en had doelman Stijn Waals zijn handen vol om de score te beperken.

In het kader van de voorbereiding mag deze verloren bekerwedstrijd als 'nuttig' beschouwd worden. Trainer René van der Kooy heeft kunnen zien wat er hier en daar nog verbeterd moet worden. Soest heeft een prima ploeg, maar de tegenstander van deze zaterdagmiddag was te sterk in de fase waarin de 'nieuwe' Soester ploeg zich nu bevindt.

Aanstaande dinsdag oefent SO Soest tegen het Huizen van oud-spelers Jaime Hensen en Dani Schmitz. Zaterdag om 17:00 uur is, thuis op de Bosstraat, de derde en laatste bekerwedstrijd tegen Nieuwland. Deze wedstrijd gaat om de eer en de derde plaats in de bekerpoule.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Wouter de Zoete, Jorney Kappenberg, Simon van der Leeden; Miquel van Ginkel (69. Milan van Wincoop), Bas Tullemans (59. Marouane Ghaddari), Jordy Stins, Rayendall Bitorina; Tom van der Linden; Corné Parol (66. Thijs Janmaat), Ali Coban