Succesvol Plan B bij VFC

Houten 2 – So Soest 3: 4-3

Zondag 08 oktober 2017

' Als je niet van ze ken winnen moet je zorgen dat je niet verliest'

Vorige week geen verslag gezien enige vakantievreugde van de nieuwbakken Soes3 reporter. Na jaren trouwe discipline van Michiel om een prettig lezend stukje voetbalveldproza op te leveren heb ik het stokje overgenomen. Een zwaar stokje want Michiel heeft de lat hoog gelegd. Via deze onpersoonlijke weg alsnog bij wedstrijd drie van dit seizoen; Michiel bedankt.

Om heel even terug te komen op de wedstrijd tegen de Bilt; soms wordt je ' er in gefloten'. Kan gebeuren! Drie penalty's tegen, wel of geen rode kaart, een wedstrijd van 80 minuten.... Er zitten ook scheidsrechters bij die zichzelf belangrijker vinden dan de spelers op het veld. Snel vergeten, we weten met wie we ons kunnen meten dit seizoen.Vandaag good old Houten. De ingrediënten waren goed; een kakelverse GRASmat, goede scheidsrechter,13 tot op het bot gemotiveerde matadoren en een tegenstander die we gelijkwaardig mogen achten. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide ploegen leken wel te willen maar de kaarten werden niet meteen op tafel gelegd. Balletje breed, lange bal diep, her en der een bal over de zijlijn. Eigenlijk gebeurde er niet zo veel en al helemaal niet voor beide doelen. Kortom, twee gelijkwaardige ploegen. Toch was het Houten dat op een voorsprong kwam. De overbekende kleine kapitein van Houten moet je nooit laten voetballen. De vriend van Eloy (afwezig als kersverse vader,  van harte gefeliciteerd) is technisch vaardig, slim en snel genoeg op het juiste moment. Soest3 liet zich niet gek maken en op een positieve manier werd steeds beter de aanval gezocht. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld maar het was Paul die zijn pistool uit zijn onderbroek haalde en met zijn rechter de bal prachtig in de hoek krulde. Een heerlijke goal wat hem mede door zijn sterke spel in het verloop van de wedstrijd terecht tot man of the match maakte. Na rust was de wedstrijd direct los. Tim Slingerland die zich samen met Sverre bij Soest3 meldde wist de bal tien minuten na rust tegen de touwen te werken. Twee minuten later was het zelfs 1-3 door een kolderieke terugspeelbal van Kees Koekkoek. Een eigen goal was een feit met een comfortabele voorsprong tot gevolg. Vier minuten later was Houten alweer terug in de wedstrijd. De bonkige marinier van Houten schoot de bal zo hard tegen de touwen dat we eigenlijk alleen maar konden klappen. Even leken we te wankelen maar niets was minder waar. Moedig werd de aanval gezocht en enkele goede kansen waren daar om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas viel deze niet waardoor ouderwetse voetbalwetten zich doen laten gelden. Houten wist de tien minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren en dat deed over de hele wedstrijd recht aan de verhoudingen op het veld. Kevin wist zelfs de 4-3 te verijdelen echter het mocht niet baten. In de allerlaatste minuut scoorde Houten de winnende treffer en gingen ze er met de volle buit vandoor. Hartstikke zonde, niet terecht maar wel de realiteit. In de kleedkamer werden harde noten gekraakt tijdens een versgekoeld blikje sap. ' Als je niet van ze ken winnen moet je zorgen dat je niet verliest' kent iedereen. De leerschool is daar! Volgende week wacht zwaluwen. Een ploeg die we kennen uit de beker, echter ze presteren zeer goed in de eerste drie wedstrijden. Laten we gewaarschuwd zijn, proberen lekker te trainen woensdag om volgende week voor de eerste driepunter te gaan. Ik heb er vertrouwen in!