Historische overwinning SO Soest o60-1 oftewel SO Soest 35+1 Zondagcompetitie

Zondag 29 september 2019

Het oude vijfde, voorheen vierde en derde elftal speelde dit weekend de eerste wedstrijd van de vereniging in de reguliere 35+ competitie op zondag. Diverse spelers zijn afgelopen seizoen gestopt omdat de
jaren begonnen te tellen, de ledematen steeds langer herstel nodig hebben en de druk van thuis om van de nog steeds langdurige derde helft verlost te zijn toe nam. Omdat spelen op een half veld toch aantrekkingskracht heeft konden we gelukkig wel twee nieuwe aanwinsten aan de groep toevoegen. De “jongeren” Jelle Huizenga en André Doorduijn kochten zich in en zullen meters moeten maken en halen voor de oudgedienden.

Captain Paul v/d Grift was al vanaf donderdag in de weer op social media om genoeg spelers mee te krijgen naar Maarssen, het was goed om te zien dat ook dit weer helemaal goed kwam. Na een korte warming-up en de inschatting van tegenstander Maarssen dat de O60 1 van Soest toch wel verslagen kon worden begonnen we op een heerlijk ½ veldje aan de wedstrijd. Ons “tactisch brein” Michel Everts zag al snel dat er maar één speler van Maarssen snelheid had, waarna hij zich opofferde om deze tegenstander uit te schakelen. Het was waarschijnlijk deze meesterzet op weg naar een historische overwinning. De ervaringen van enkele honderden jaren spelen op een groot veld zorgde voor een 1-0 achterstand. Na een sliding (verboden bij de 35+) kreeg Maarssen een vrije trap, die langs de muur in de verre hoek werd geschoten. Paul die vandaag op doel begon was kansloos. Daarvoor hadden we al diverse kansen gehad maar spits Eric Orie en de eerdere genoemde aanwinst André konden vandaag het net nog niet vinden. De gelijkmaker mag ook in de boeken, Wilfred legde de bal voor het doel terug op René “coach Kaats”. Na een slepende beweging (jawel?) stuurde René zijn tegenstander het bos in en liet hij de doelman
kansloos, kortom een hoogtepunt/doelpunt voor René na wellicht wel 20 jaar!! Na het traditionele bakkie thee in de rust kwamen we in de 2 e helft wederom door een vrije bal op achterstand, daarna werd orde op zaken gesteld. Wilbert, met zijn jarenlange zaalvoetbalervaring, ging het spel steeds meer verdelen en Maarssen moest terug om de voorsprong te verdedigen. Een hoge bal vanaf de zijkant werd door Wilfred terug gekopt op penningmeester Paul, die voor de gelijkmaker zorgde 2-2. Eén minuut later de voorsprong, Michel legde de bal precies bij de tweede paal waar Wilfred de bal hard in kon koppen 2-3. Hierna ging de deur achterin op slot en zorgde ”penning” Paul nog voor de definitieve overwinning 2-4. Volgende week thuis 11.00 uur tegen onze vrienden van VVU Ardahanspor 35+ 2. Het zal druk worden langs de lijn met al die gestopte spelers.
Voor de wedstrijd werden de aanwezige O60-jongeren nog even vast gelegd, het zal wel aan de leeftijd liggen want de foto is ook niet meer zo scherp.