Productieve tweede helft voor SO Soest

Zondag 06 oktober 2019

De einduitslag doet vermoeden dat SO Soest zondagmiddag een makkelijke middag had tegen Theole. De 5-0 overwinning af doen als een 'makkie' zou echter een fraai staaltje scorebordjournalistiek zijn. SO Soest en Theole maakten er namelijk tot aan de 67ste minuut een redelijk gelijkwaardige wedstrijd van. Na de 2-0 van Ali Coban gaven de gasten uit Tiel zich gewonnen en kon SO Soest in de slotfase uitlopen naar een grote score. De overwinning brengt Soest aan de kop van de ranglijst.

Vooraf werd Ali Coban door bestuurslid Peter van Loon in de bloemetjes gezet. De spits, al twaalf seizoenen actief in eerste elftallen, had vorige week zijn 100ste (en 101ste) competitiedoelpunt voor een standaardelftal gemaakt.

Soest, zonder de geblesseerde Tom van der Linden en met Corné Parol vanaf het middenveld, startte op het kletsnatte veld zonder meer overtuigend. De thuisploeg zette vanaf de eerste minuut de tegenstander vast en heroverde snel de bal. Na vier minuten was het al raak. Jordy Stins loste van grote afstand een schot en doordat de bal onderweg van richting veranderde kreeg het speeltuig veel vaart op het gladde veld waardoor de keeper verrast werd.

Na de snelle openingstreffer ging Soest op jacht naar meer en tot aan twintig minuten spelen had Soest de tegenstander in een houdgreep. Theole wist zich echter in de wedstrijd te spelen en kwam dicht in de buurt van de gelijkmaker. Het gevaarlijkste moment was kort voor rust toen een vrije kopkans voorlangs ging. Een goal van de tegenstander zou op dat moment verdiend geweest zijn.

In de tweede helft speelde Soest weer het spel zoals het de wedstrijd begon. De duels werden gewonnen en het doel werd opgezocht. Ali Coban gaf in de 56ste minuut al een voorproefje. Zijn schot ging voorlangs, maar elf minuten later had hij meer geluk. De actie was van Rayendall Bitorina, hij bracht de bal bij de Soester spits, die soepel om zijn as draaide en beheerst raakschoot.

De wedstrijd ging in het slot na de 2-0 van Ali. Met de verse krachten Jim van den Berg en Simon van der Leeden ging Soest op zoek naar meer doelpunten en die kwamen er ook. Ali Coban maakte zijn tweede van de middag. Zijn corner, laag bij de eerste paal, werd door vriend en vijand gemist en verdween pardoes in het doel.  Een minuut later stond de 4-0 op het scorebord toen Jordy Stins een voorzet van Corné Parol op de slof nam en zo de mooiste goal van de dag aantekende.

Het slotakkoord was voor invaller Meme Dore Aminata. De behendige spits reageerde, drie minuten na zijn invallen, attent op een steekbal van Mitchell Zwart, alleen voor de keeper maakte hij geen fout en schoot het handjevol doelpunten binnen.

Een prima overwinning van SO Soest. De 5-0 zege was misschien wat geflatteerd, maar een overwinning op een sterke ploeg als Theole liegt er niet om. Volgende week een nieuwe testcase tegen medekoploper Kampong. De uitwedstrijd tegen de opponent uit Utrecht wordt vaak omgezet in een (dikke) nederlaag. Hopelijk weet dit in vorm zijnde SO Soest de negatieve reeks te doorbreken.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Thijs Janmaat; Miquel van Ginkel (69. Jim van den Berg), Rayendall Bitorina, Bas Tullemans (74. Simon van der Leeden), Corné Parol, Jordy Stins, Giovanni Nicolaas; Ali Coban (83. Meme Dore Aminata)

04. Jordy Stins 1-0
67. Ali Coban 2-0
80. Ali Coban 3-0
81. Jordy Stins 4-0
86. Meme Dore Aminata 5-0