SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Overwinning SO-Soest MO17-1 op Houten MO17-2 smaakt naar meer!

Zondag 08 oktober 2017

Soest, zaterdag 7 oktober

Twee wedstrijden gespeeld, nul punten... Dat is natuurlijk niet de meest gewenste start in een competitie. Wel mag het excuus worden aangevoerd dat de MO17-1 te kampen heeft met een flink aantal blessures. Gelukkig is onze verdedigster Sanne van Essen terug van een blessure en daarmee is het centrale duo Hester / Sanne weer in ere hersteld.

Dit keer werden de gasten uit Houten verwelkomd op het mooie complex in Soest. De blauwe leeuwinnen waren tot op het bot toe gemotiveerd en hadden vooraf te kennen gegeven dat de drie punten in Soest zouden blijven!

Waarschijnlijk had onze middenveldster Simone Rietveld en onze keepster Michella Faasse een vooruitziende blik want deze meiden hadden een prachtige taart gemaakt in de vorm van een voetbal! Niet alleen de taart zou zoet smaken, maar ze gaven aan dat een overwinning nog veel zoeter zou gaan smaken.. Geen woorden maar daden!

Daar waar de zon plaats maakte voor donker wolken floot om 13:45 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Als die wolken maar geen slecht voorteken zijn..

De eerste 15 minuten liet SO-Soest zien trek in een overwinning te hebben door Houten met de rug tegen de eigen 16 meter aan te zetten, het resulteerde in een aantal schoten uit de 2e lijn die net over en naast gingen. Na 20 minuten was het wel raak! Wederom een schot uit de 2e lijn, dit keer slecht verwerkt door de keepster van Houten werd knap ingeschoten door Sanne Elders die daarmee de openingstreffer voor haar rekening nam tijdens het doelpunt hard in aanraking met de paal kwam. Ze leek zich hiermee te blesseren maar het was vooral de schrik en ze kon gelukkig verder gaan.

Helaas kon de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong, welgeteld 4 minuten... Het waren de gasten die bij een snelle uitbraak de gelijkmaker maakten; 1-1. Daar waar in de afgelopen 2 wedstrijden sommige koppen nog wel eens gingen hangen werden de mouwen opgestroopt en nam Soest het initiatief over wat resulteerde in de 2-1 door de aanvoerster Danique Hoogewooning.

De gasten leken van slag en Soest had ze in tang. Een grotere uitslag lag in het verschiet.

Een reden om in de rust over te stappen op een iets aanvallender formatie. Daar waar men dacht aan het volgende doelpunt voor Soest was het door balverlies in de verdediging Houten die 2 minuten naar rust wederom de gelijkmaker wisten binnen te schieten; 2-2.

Vanaf dat moment roken de gasten bloed en brachten een extra aanvaller in hun team. Dankzij voortreffelijk keeperswerk van Michella Faasse bleven de blauwe leeuwinnen vertrouwen in een goed resultaat. In de 60e minuut beloonde Yasmine Nathoe na een goede combinatie het team door de 3-2 tegen de touwen te werken.

Boven het veld werd de lucht donkerder en brak het noodweer los, en het leek dat er bij de gasten extra krachten hierdoor loskwamen; hun razendsnelle spits wist in een 1 op 1 situatie onze keepster te verschalken; 3-3.

Wat nu dachten de coaches? Consolideren, aan aanvaller eraf, verdedigster erbij? Er werd besloten een verse kracht in de spits te zetten met 1 boodschap; alles of niets! De laatste 13 minuten kwam Pascalle van de Veen het veld in. Haar invalbeurt betaalde zich na 2 minuten terug; na goed samenspel werd de verdediging van de gasten uit elkaar gespeeld en Danique Hoogewoonink wist haar tweede doelpunt van de dag te maken wat meteen de einduitslag betekende; 4-3.

Een meer dan verdiende overwinning! Goede combinaties, een flinke dosis strijd lag hieraan ten grondslag...! Nu maar hopen dat de KNVB de taart niet gaat onderzoeken op doping... ;-)

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

WeFulfil [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Wonnink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Stalenhoef [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Boedelz [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Heineken [kopie]
Hoogt [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Optimum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Overhees [kopie]
KOK [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Brouwer [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Votrans [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bres [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Jong [kopie]
BIN System [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Yourlease [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Smorenburg [kopie]
Reijerse [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Actiforce [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Hengel [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88