SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Fraaie goal Tijmen

Fraaie goal Tijmen

JO14-3 Kampioen

JO14-3 Kampioen

O20 in actie

O20 in actie

Soest 3 - Houten 2 en Soest 3 - PVCVCVCVCVCV 2

Maandag 14 oktober 2019

Soms duurt het wat lang voor er een verslag geschreven is voor een ieder die het derde elftal van SO Soest lief heeft. Kan komen door een slechte rug, pedante scheidsrechters, dozen, kinderen die de nachtrust vakkundig om zeep helpen of de drukte van alle dag. Is natuurlijk gewoon slap geleuter en meer zal volgen in dit verslag.

Dit keer een dubbel verslag van de wedstrijden tegen tweede elftallen uit Houten en VVVVVLEUUUUT'N. Laten we starten met de wedstrijd tegen Houten. Een oude bekende voor Soest 3 en doorgaans een lastige tegenstander. Het was het technisch hart gelukt om een mooie selectie samen te stellen en dat gaf vertrouwen. Scherp als een mes werd er gestart en dat resulteerde er in dat uw verslaggever zijn rug binnen 40 seconden in S vorm stond. Ken beur'n, wissels zat en Kevin viel goed in. Helaas zorgde de acute spithernia aanval met een laterale bocht in de wervelkolom voor het enige tegendoelpunt van vandaag. De organisatie moest even hervonden worden maar Soest 3 wist zich te herpakken. Met een aantal messcherpe aanvallen werd de verdediging van Houten opengereten echter het resulteerde niet in doelpunten. Wel werd er vertrouwen getankt en in de rust werd dan ook afgesproken om goed ons best te doen.

Na de rust gingen de veld 3 strijders van de bosstraat oost va banque. De aanval werd  gezocht wat Houten deed wankelen. Het was invaller Kleij die uit het niets als van achter een gordijn vandaan kwam om de bal in de 52e minuut tegen de touwen te werken. Prima doelpunt, heel alert gereageerd en bovendien dik verdiend. Dit was het startsein om vol voor de overwinning te gaan. Houten wist geen vuist meer te maken en de verdediging stond als een huis waardoor elke poging tot een aanval geneutraliseerd werd. Soest 3 werd gesteund door Dave en Stijn uit de selectie. Beide heren liepen zich het snot voor de ogen wat er mede voor zorgde dat Houten moe gespeeld werd. Dave wist met zijn inzet het felbegeerde man of the match bord te bemachtigen. Terug naar de wedstrijd, want de winst hing in de lucht. Het was Gerdo die mocht aanleggen voor een vrije trap in de 67e minuut. Uit zijn linker sok pakte hij zijn pitching wedge om de bal met dodelijke precisie in de kruising te chippen. Prachtige vrije trap en loon naar werken. Het was nu zaak om de voorsprong vast te houden en dat lukte uitstekend. Houten was uitgestreden en het was wachten op de genadeklap. Die deelde Jasper uit door met een fraaie kap op de achterlijn de hele verdediging het bos in te sturen om vervolgens rustig binnen te tikken. Mooie en dik verdiende eerste overwinning van het seizoen.

In dit verslag is er ook nog ruimte om wat over de wedstrijd tegen PVCVCVCVCV te vertellen. Een tweede elftalletje dat zichzelf bloedserieus neemt. Het technisch hart moest alle zeilen bij zetten om weer 11 frisse matadoren op veld 3 te kunnen presenteren en dat is wederom goed gelukt. Wel weer met hulp van Dave en Stijn, waarvoor wederom dank.

PVCV schoot als een raket uit de startblokken. Dit zorgde ervoor dat Soest 3 goed bij de les was en eigenlijk was er een prima controle over het vrolijke gedruis van de veel jongere tegenstander. Soest 3 deelde wat speldenprikjes uit maar het waren de gasten die na een kwartiertje op voorsprong kwamen. Het was volgende arbiter geen buitenspel en dat zorgde voor een doortocht naar Pieter. 0-1 en dat deed wel recht aan de intentie van PVCV om ten aanval te trekken in Soest. Zij wisten alleen nog niet dat Soest 3 hier niet warm of koud van wordt. Het was, wie anders dan de enige echte grote, Gerdo die met een sierlijke duik en een ferme brul in de tweede helft een penalty wist te versieren. Toch knap van de rechtsback om 100 kilo met een ippon te vloeren! Gerdje schoot de penalty feilloos binnen en 1-1 was de terechte verhouding.

PVCV wist het niet meer en uit de duinen klonk een ' ze weten het niet meer' van Butz. Hierop schoot Dave op zeer fraaie wijze de 2-1 tegen de touwen. Binnen drie minuten was de wedstrijd gekanteld en PVCV leek rijp voor de sloop. De wedstrijd werd gecontroleerd en er ontstonden voor beide ploegen niet heel veel kansen meer. Toch was het PVCV die vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Zonde, kan gebeuren, tenslotte moeten we niet meteen 2e komen te staan. Na drie wedstrijden kunnen we concluderen dat het ook dit seizoen weer helemaal goed gaat komen met Soest 3. De selectie wordt aangevuld met Jason, vanaf deze weg; van harte welkom!

Rest mij tot slot te melden dat Gerdo voor de derde keer op rij de topscoordersbokaal van SO Soest heeft mogen ontvangen. Ook dit seizoen gaat hij weer op jacht naar deze prestigieuze prijs, succes!

Volgende week Diemen; mooie trainer, wordt lachen!

Sander

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Stalenhoef [kopie]
Dam [kopie]
Smorenburg [kopie]
Bikedeals [kopie]
WeFulfil [kopie]
Kostencheck [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Bres [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
De Jong [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Optimum [kopie]
BIN System [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
MidCoat [kopie]
Actiforce [kopie]
Yourlease [kopie]
Catering Centraal [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Hengel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
ING [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Votrans [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Heineken [kopie]
Overhees [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Boedelz [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dijkstra [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88