JO11-2 doet het een helft heel goed

Maandag 09 oktober 2017

7 oktober 2017, Soest - Op het nieuwe kunstgras van veld 3 streed ons team met dat van Hoogland JO11-3 onder de bezielende en foutloze leiding van kersverse vader Dennis voor de winst in tweede klasse West I. De voorbereiding op de wedstrijd was goed. Iedereen wist wat de bedoeling was vandaag, we moesten een sterke verdediging bouwen om ons spel goed te kunnen spelen. De warmup verloopt inmiddels volgens een min of meer vast stramien en werd vandaag netjes en geconcentreerd uitgevoerd. Nu is dat niet altijd een garantie voor succes maar je kunt maar beter goed opgewarmd zijn.

Op voorhand leek Hoogland een gelijkwaardige tegenstander maar de eerste helft was dat niet te zien. Furieus kwam SO Soest uit de startblokken met Dean voorop, die was in ieder geval goed uitgeslapen zeg. Binnen 8 minuten stond Hoogland ruim achter en speelden we voetbal zoals we nog niet eerder hadden gezien, het was genieten. Tot de rust waren we oppermachtig waarbij de verdediging eindelijk echt het verschil maakte. Was het bij de wedstrijden tot nu toe steeds erg gevaarlijk wanneer de tegenstander de bal kreeg, nu stond onze verdediging onder leiding van Tariq de eerste helft als een huis, Niels, Hakan, Luca en Hidde hielpen hem daar afwisselend bij. Stijn had maar weinig te doen in het doel, hij hielp goed met het bij elkaar houden van de verdedigers.

In de rust was de sfeer prima, iedereen nam de tijd en er werd goed geluisterd. 5-0, er leek geen vuiltje aan de lucht. Lag het aan de onervaren verdedigers in de tweede helft, natuurlijk werd Tariq zijn heerschappij gemist achterin, of lag het aan de overmoed dat we dit wel met iets minder inzet zouden redden, misschien was de bekende paniek aan de bal de oorzaak van het grote verschil tussen de eerste en tweede helft. Het spel gleed uit onze handen en we vervielen in oude patronen, of andersom. Hoe dan ook, Hoogland werd sterker en met nog 5 minuten te gaan stond het 5-3. Aan de kant ging een rilling door de lijven van de toeschouwers, het zal toch niet? Zo’n goede eerste helft en het dan zo uit handen geven. Kjeld redde ons in die fase met een fraaie duik.

De laatste vijf minuten herpakte SO Soest zich doordat de verdediging weer goed ging staan en we onze organisatie terugvonden. Het doel van Hoogland werd nog 3 maal door ons bestookt zodat de eindstand toch nog een mooi aanzien kreeg, 8-3.

Bij de penaltyserie bleek wel weer dat Hoogland JO11-3 geen laagvlieger is, ze schoten mooi, hard en zuiver. Volgende week vertrekken we richting Almere en als onze verdedigers het samen weer zo goed doen, mag je niet vreemd opkijken wanneer de punten naar Soest gaan.