Succesvol Plan B bij VFC

Vrouwen 1 pakt winst in Rosmalen

Dinsdag 29 oktober 2019

Het was weer even wennen aan het vroege tijdstip van het verzamelen 08:00u op de zondagmorgen. Gelukkig hielp de wintertijd ons een klein beetje en was iedereen op tijd aanwezig, inclusief de geblesseerden. Na een korte bespreking konden we afreizen naar Rosmalen.Ik moet eerlijk toegeven dat ik onze club al een mooie uitstraling vind hebben, maar die van OJC Rosmalen is toch zeker ook indrukwekkend. Maar liefst 10 kunstgrasvelden lachten ons toe bij aankomst.
Onze tegenstander staat onderaan in de competitie, en daar schuilt toch altijd het gevaar in van onderschatting. En ik moet toegeven dat het ook een vertekend beeld is. OJC zorgde denk ik tot nu toe voor de leukste wedstrijd om te kijken in de competitie. Helaas kwamen we al na 12 minuten op een 1-0 achterstand door slordig balverlies op eigen helft. OJC was de hele wedstrijd sterk in de omschakeling. Hierdoor gewaarschuwd kregen de Soester vrouwen steeds meer controle op de wedstrijd. Het werd soms wel spannend, maar Soest bleef goed voetballen en kwam op enkele momenten na weinig in de problemen. In de 23e minuut kon Annabel Pronk de gelijkmaker in het net schieten en Soest met een 1-1 stand de rust in laten gaan.

In de 50e minuut kon de net ingebrachte Els Theunissen een slecht weg gewerkte corner door de tegenstander tussen de palen schieten. OJC gaf de strijd niet op, maar kwam niet verder dan een vreemde kluts bal die net voor doellijn door Jamilla Barry werd gered. Zij had een relatief rustige wedstrijd door onze sterke en solide verdediging.In de 75e minuut kon Hanne Streefkerk na hard werken dan toch nog de genadeklap aan de tegenstander geven. En was de eindstand 1-3 een feit.

Ik kan met trots zeggen dat ik een goed voetballend Soest heb mogen zien. En een prettige tegenstander waarvan ik in de loop van de competitie nog wel meer verwacht. En een compliment voor de zeer duidelijke scheidsrechter, ook al kwam dit soms wat vreemd over.

Opstelling: Jamilla Barry, Anna Krol, Ingeborg Hagen, Lisa Blankestijn, Tess Kok, Esmee Sevink(50 Gudine Neijens), Hanne Streefkerk, Daniek Ramselaar (46 Els Theunissen), Gigi Kok, Lynn Kordelaar, Annabel Pronk.