Succesvol Plan B bij VFC

JO13-1 laat bij vlagen ware gezicht zien.

Vrijdag 08 november 2019

De week na de overwinning op Woudenberg mochten we afreizen naar Veenendaal. Op het mooie hoofdveld van GVVV hebben we 2 punten laten liggen.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren we de betere ploeg, maar we hadden de grootste moeite om door de hechte verdediging van GVVV te breken.

Op aangeven van Hidde zorgde Julius voor de 1-0, maar daarna verzuimden we om door te drukken. In de tweede helft kregen we de deksel op de neus.

In de laatste seconde bleek de teen van Mees net iets te kort anders had de eindstand (1-1) er toch nog anders uit gezien.

Koploper IJsselmeervogels was in de 3e wedstrijd de tegenstander. Voetballend konden we tot halverwege de helft van de tegenstander aardig meekomen.

De Vogels beschikt over meer individuele kwaliteiten en met name de snelle, bonkige spits maakte met z’n 4 treffers het verschil.

Toch kregen we “de rooien” na het doelpunt van Hidde(nog steeds hun enige tegentreffer!!) even aan het wankelen.

Uit een corner kopte de spits al snel daarna fraai binnen(3-1) en na rust werden we er 3x uitgelopen. Terecht verloren, maar dit zijn wel de wedstrijden die je elke week wilt spelen.

Na de herfstvakantie moesten we tegen Nieuwland de draad weer zien op te pakken. Vooraf waren we gewaarschuwd, doordat de tricolores VVZ met 1-0 hadden verslagen.

Pim en Luciano waren afwezig en even leek het er ook op dat we de wedstrijd met 9 jongens moesten beginnen, want we hadden wederom een KNVB scheidsrechter die(terecht) in tegenstelling tot de anderen, alle pasfoto’s wilde zien. Lichte paniek, maar vlak voor het beginsignaal waren de foto’s geregeld al moest daardoor Kay wel als wissel beginnen.

Gelijk vanaf het begin zetten we, ondanks de tegenwind, de tegenstander flink onder druk. Dit resulteerde in veel corners, alleen waren we daarbij niet alert genoeg.

Het vastzetten van de tegenstander bij doeltrappen krijgen we steeds beter onder de knie en na een onderschepping van Mees werd Daniel in stelling gebracht. Met een droge schuiver kwamen we op 1-0.

Na rust zelfde beeld, maar net als tegen GVVV weten we ons geen raad met een vol 16 meter gebied. Telkens liepen we ons daar op stuk.

Ook de vele corners zorgden niet voor een grotere marge, zodat Nieuwland nog in de wedstrijd kon blijven.

Na slechte omschakeling en ook niet goed ingrijpen schoot Nieuwland bij de eerste de beste mogelijkheid de 1-1 tegen de touwen.

We lieten ons niet uit het veld slaan en kort erna zorgde Hidde alweer voor een voorsprong. Acht corners, waarvan 1 op de lat, zorgde er niet voor dat de stand verder uitgebouwd werd.

Dus gaven we de tegenstander nog hoop en met een kopie van het 1ste  doelpunt kregen we in de laatste minuut de gelijkmaker om onze oren.

Na het gelijke spel tegen GVVV weer 2 pnt verloren. Maar goed afgelopen zaterdag was Hooglanderveen, de hekkensluiter, de tegenstander en daar moesten we dan maar de 3 punten tegen pakken.

Gelukkig werden we al na 1 minuut geholpen door de keeper. Julius liet zich deze buitenkans niet ontnemen(0-1). Snel daarna was het weer Julius die uit een corner van Hugo de 0-2 liet aantekenen.

Ondanks dat we wederom niet lieten zien hoe goed we nu werkelijk kunnen voetballen, kwamen we amper in de problemen. Het gemis van Lasse(ziek) en later ook het uitvallen van Luciano(hak) liet zich niet merken. De verdediging olv Pim en Niels stond prima, waardoor Stijn nauwelijks tot een redding hoefde te komen. In de 25e min zetten Sven met een mooie pass Daniel aan het werk en was het voor hem een koud kunstje om de 0-3 op het bord te zetten. Na rust zorgde alleen Kay nog voor een opleving, door van afstand de 0-4 eindstand tegen de touwen te schieten.

Met Hooglanderveen hebben we de onder ons geklasseerde tegenstander wel zo’n beetje gehad en is het nu aan ons om te laten zien wat we kunnen en waar we in deze hoofdklasse horen te staan.

Zaterdag al gelijk een goede test. Dan treffen we het ongeslagen VRC.