SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Old Blue Stars in het nieuw

Old Blue Stars in het nieuw

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Knappe winst op DCG

Zondag 24 november 2019

Het werd een mooie zondag voor SO Soest 1. Het sterke DCG werd op eigen veld verslagen en dat ging niet zonder slaag of stoot. De Amsterdamse tegenstander kwam fel uit de startblokken. SO Soest bleef overeind, mede dankzij de solide defensie en uitstekend keeperswerk van Midas Dorrestein. Mooi was het debuut van de O19-spelers Youp van Zonneveld en Luc Hooft. 

DCG heeft een goede ploeg en liet dat ook zien op het eigen kunstgrasveld. Technische spelers die over een goede passeerbeweging beschikken. SO Soest moest de eerste minuten overleven. Na de sterke openingsfase van de thuisploeg nam Soest het initiatief over. De toeschouwers, die in een behaaglijk herfstzonnetje een heerlijke dag hadden, waren de grote winnaars. Het spelf golfde op en neer en vooral de aanvallen van SO Soest waren om van te watertanden. 

De bewegelijkheid van de middenvelders van de blauw-witten is een geducht wapen. Opmerkelijk om te zien hoeveel 'lucht' spelers als Giovanni Nicolaas, Jordy Stins en Miquel van Ginkel hebben. Voeg daarbij de power van Bas Tullemans en Rayendall Bitorina en de conclusie is dat SO Soest een sterk blok op het middenveld heeft.

Daardoor worden duels gewonnen en komt Soest gemakkelijk in balbezit. De 0-1 voorsprong na een klein half uur was dan ook verdiend. Ali Coban, hij speelde een prima wedstrijd, ging met een fraaie beweging langs zijn tegenstander. De spits van Soest ging vervolgens niet voor eigen succes, maar koos voor de geheel vrijstaande Corne Parol die eenvoudig kon binnenschieten. 

Jorney Kappenberg had hierna pech dat zijn enorme pegel vanaf een meter of dertig op de lat knalde. De poging had een beter lot verdiend. Soest bleef aanvallen en zocht naar een tweede goal. Toch bleef DCG gevaarlijk in de tegenstoot. Midas Dorrestein kon het gevaar in de slotminuut keren.

De tweede helft startte net als de vorige wedstrijd bij DWS. Soest kwam aarzelend uit de kleedkamer en de tegenstander zocht direct het doel. Binnen twee minuten was het raak. Een vrije trap verdween schitterend in de bovenhoek. Na de gelijkmaker was het billenknijpen voor Soest. DCG kwam een aantal keer dicht in de buurt van een voorsprong, maar keeper Midas Dorrestein was deze zondag in onpasseerbare vorm. Soest had het zwaar maar herstelde zich goed. In de 63ste minuut maakte een speler van DCG ongelukkig hands in zijn eigen strafschoppengebied. De penalty werd koel binnengeschoten door Mitchell Zwart.

DCG ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en die zou er gekomen zijn als de buitenkant van de paal niet in de weg stond. Ook bij deze grote kans was er een hoofdrol voor uitblinker MIdas. Jordy Stins raakte nog eenmaal de paal. Het bleef spannend maar Soest hield stand. In de slotfase een invalbeurt voor de O19-spelers Youp van Zonneveld en Luc Hooft. Beide 'A-junioren' mochten de afgelopen weken al meetrainen en werden nu in een spannende slotfase voor de leeuwen gegooid. Het ging de jongelingen prima af. 

Trainer René van der Kooij was in zijn nopjes: ,,Na tien minuten controleerden wij de wedstrijd met zeer verzorgd spel. Onze voorsprong was op dat moment verdiend. In de tweede helft kregen we het zwaar na die snelle gelijkmaker, maar gelukkig kregen we de grip weer terug. De overwinning was zwaarbevochten, ik heb genoten van de inzet van het hele team."

Door personele problemen moest, naast de genoemde invallers, ook O19-speler Lucas van Loon op de bank plaatsnemen. De trainer was te spreken over de inzet van jonge wisselspelers. ,,Luc Hooft maakte de vorige maand al indruk op de training. Youp van Zonneveld trainde pas één keer mee en viel deze week verdienstelijk in tegen Veensche Boys. We zitten niet erg ruim in de spelers waardoor het goed is om deze jonge talenten, die in mijn ogen de juiste mentaliteit bezitten, een kans te geven.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Thijs Janmaat, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart; Jordy Stins, Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Miquel van Ginkel (88. Luc Hooft), Giovanni Nicolaas; Corne Parol (78. Simon van der Leeden), Ali Coban (87. Youp van Zonneveld)

28. Corne Parol 0-1
46. 1-1
63. Mitchell Zwart 1-2

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Kantoor Expert [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Votrans [kopie]
KOK [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hoogt [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
ING [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
BIN System [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Boedelz [kopie]
De Jong [kopie]
Catering Centraal [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Optimum [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bres [kopie]
Wonnink [kopie]
Smorenburg [kopie]
Yourlease [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bikedeals [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Actiforce [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Dijkstra [kopie]
MidCoat [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Overhees [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Hengel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88