SO Soest
SO Soest
JO16-1 kampioen

JO16-1 kampioen

Moeders als Team van de Week

Moeders als Team van de Week

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JO11-6 Bekerkampioen!

Zondag 24 november 2019

Dit jaar heeft de KNVB maar liefst 7 bekerwedstrijden ingepland aan het begin van het seizoen, om daarna een herindeling te maken op basis van het resultaat. Het lijkt wel een mini competitie.

Ons team, tegenwoordig de JO11-6, heeft wat veranderingen doorgemaakt vergeleken met vorig seizoen. Valentijn, Duco, Kyano, Tijn, zijn er bij gekomen. De kern die bleef bestaat uit Leon, Ruben, Luke, Jayden, Joost en Wouter. Vol goede moed werd begonnen aan de eerste trainingen en de nieuwe spelers gingen prima mee in het team, zowel qua voetbal als qua sfeer.

De eerste wedstrijd tegen Hooglanderveen 11-8 werd in de stromende regen gespeeld op een woensdagmiddag. Veld 2 had er meer last van dan de spelers, die vonden het wel een belevenis. De punten bleven thuis, een klinkende 12-0 overwinning met onder andere mooie goals van de nieuwe spelers en de prachtige nul dankzij de verdediging en oplettende keeperswerk van Leon en Valentijn.

De 2e pot was uit bij Victoria 11-7 en dat zonder de coach. Het meegegeven wisselschema (papiertjes in de voetballerij zijn goud waard!) en de bezielende leiding van Kees en Wilfred zorgde voor een krappe en verdiende 5-7 zege. Een lekkere start met 6 uit 2.

14 september mochten we weer thuis, tegen Nieuwland 11-4. Een pittige tegenstander die de eerste helft zeker gelijkwaardig was. En in de tweede helft bleek dat ons team over een sterke conditie en enorme wilskracht beschikt. De mannen bleven als team druk zetten, aanvallen en verdedigen wat resulteerde in een (ietwat geflatteerde) 7-2 overwinning.

De volgende pot was tegen AFC Quick 11-7, dit team stond samen met ons en IJsselmeervogels bovenaan. Dat was te merken, kansen over en weer en het nodige fanatisme langs de lang. Ook hier trokken we in het laatste kwart de wedstrijd naar ons toe. Zeker toen de spelers van Quick begonnen te mopperen over het score verloop konden we uitlopen naar een mooie 3-6 overwinning. Onze conditie en het positief blijven in spannende wedstrijden werpt echt vruchten (punten?) af.

 

Helemaal naar IJsselmeervogels, waar we vorig seizoen 5-5 speelden en een lekkere portie kibbeling scoorden. Allebei de teams met de maximale score qua punten en in het veld ook met maximale inzet. Vooral het duw en trekwerk dat soms toch echt bij voetbal hoort bleek IJsselmeervogels beter in. De mannen lieten zich niet gek maken, bleven hard werken en goed voetballen. Helaas werd een paar keer de laatste voorzet vergeten en kozen ze te snel voor eigen succes. Dat werd mooie oefenstof voor de volgende training. En een paar van de kansen gingen er bij ons toch in, in het laatste kwart uiteraard. Zo werd een 1-0 en 2-1 achterstand in het laatste deel van de wedstrijd omgebogen naar een 2-4 overwinning. Dat werd voor (sommigen) uiteraard gevierd met kibbeling (zo is uit naar IJsselmeervogels altijd een lekker potje 😊).

Nog 2 wedstrijden, we zijn koploper en de laatste potten zijn tegen, op papier, zwakkere broeders. Komt vast goed, toch…? Hoogland 11-7 dacht daar anders over en gaf in de eerste helft vol gas. Daar hadden de jongens het even lastig mee. Waar was nou die makkelijke tegenstander? Uiteindelijk werd er toch een 5-1 overwinning neergezet en konden de coaches opgelucht ademhalen. De patatjes om het ‘beker-kampioenschap’ van deze mini competitie te vieren waren ten slotte al besteld bij Ton Mets die speciaal daarvoor de frituur vroeger had aangezet, waarvoor dank!

De laatste wedstrijd was uit, tegen Eemnes 11-4. Ook een tegenstander van vorig jaar. Toen werd er ruim gewonnen. De coach nam weer vrij en gaf het magische papiertje mee aan de reservecoaches Kees en Wilfred. De jongens begonnen snel met scoren en stopten pas bij het laatste fluitsignaal. Een 1-21 overwinning werd bijgeschreven.

Alle 7 wedstrijden gewonnen, dat is wel eens anders geweest in de herfst. De spelers hebben allemaal een beker gekregen ter herinnering (zie ook foto). Van de KNVB kregen we als beloning een plek in de 2e klasse. Mochten we tegen allemaal selectie-teams… Gelukkig was de KNVB bij nader inzien het wel met ons eens dat de stap van de 4e naar de 2e klasse wel erg groot is. We zijn begonnen in een nieuwe competitie van 6 teams in de 3e klasse en we gaan er weer vol tegen aan met z’n allen.

Zaterdag 9 november begon de nieuwe ronde, thuis tegen  Hercules 11-6 (de eerste wedstrijd was afgelast). Ons team was niet helemaal compleet en gelukkig wilde Maurits ons wel versterken die dag. Nadat we de jongens hun dik verdiende bekers hadden uitgereikt begon onze nieuwe competitie. Als snel bleek dat het allemaal wat sneller en fysieker was, de jongens moesten echt aan de bak. Dat lukte ook, een spannende wedstrijd die eindigde in een terechte overwinning, 3-2 voor SO Soest. Op basis van deze eerste wedstrijd denk ik dat we in de 3e klasse prima zijn ingedeeld. Zaterdag gaan we verder tegen Jonathan in Zeist.

VLNR Maurits (gastspeler), Kyano, Valentijn, Luke, Joost, Jayden, Ruben, Leon en gehurkt Wouter, voor de wedstrijd tegen

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Start Avondvierdaagse bij SO Soest Maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
KOK [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Kostencheck [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Bikedeals [kopie]
BIN System [kopie]
Reijerse [kopie]
Heineken [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
MidCoat [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
De Jong [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
ING [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Optimum [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Dijkstra [kopie]
WeFulfil [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Brouwer [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Overhees [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Hoogt [kopie]
Reto internetburo [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Votrans [kopie]
Yourlease [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Smorenburg [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Dam [kopie]
Boedelz [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bres [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Actiforce [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88