JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Veerkrachtig SO Soest pakt alsnog een punt tegen HBC

Zondag 08 december 2019

Wat een slotfase en wat een wedstrijd! HBC had het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle, leidde comfortabel met 0-3 en leek een eenvoudige zege te boeken. Maar toen Ali Coban in de 82ste minuut tegen scoorde sloeg de paniek toe. Keeper Bram Verhage ging kort hierna in de fout en in de slotminuten viel de gelijkmaker. Soest had zelfs nog kunnen winnen, maar was uiteindelijk dik tevreden met het punt dat de ploeg tot één punt op koploper Pancratius bracht.

SO Soest begon te afwachtend aan de wedstrijd, dat vooraf al als een sleutelduel werd bestempeld. De winnaar zou de tweede plek handhaven of overnemen en de uitdager worden voor lijstaanvoerder Pancratius. HBC had het initiatief en zette Soest al vroeg vast. De thuisploeg kon niet veel meer doen dan achterin de bal rondspelen en uiteindelijk kiezen voor de lange bal. De spitsen van Soest zaten echter in de houdgreep bij de sterke achterhoede van HBC. Veel balverlies van Soest en dat leidde tot kansen voor HBC.

Na een dik half uur stond er dan ook een, op dat moment verdiende, 0-2 op het scorebord. Een penalty en een vrije trap zorgden voor de dikke voorsprong. Soest, dat via Corne Parol (lobje op de lat) en Ali Coban nog wel wat kansen kreeg mocht zich gelukkig prijzen dat het, dankzij twee prima reddingen van keeper Midas Dorrestein, 'slechts' met 0-2 ging rusten.

De tweede helft ging ongewijzigd van start. Een controlerend HBC en een afwachtend Soest. De ploeg uit Heemstede kwam na een klein uur spelen helemaal op rozen toen eenvoudig de 0-3 werd binnengeschoten. De tegenstander geloofde het op dat moment wel en gaf Soest ruimschoots de gelegenheid om zich terug te vechten in de wedstrijd.

Dat deden de blauwwitten dan ook. Invaller Meme Dore Aminata gaf het goede voorbeeld en glipte een aantal keer door de achterhoede. Ook de middenvelders Jordy Stins en Giovanni Nicolaas leken de schroom van zich af gegooid te hebben en voorin bleven Ali Coban en Corne Parol knokken om in balbezit te komen. Het harde werken leverde veel kansen op, maar de treffer viel pas negen minuten voor tijd. Ali Coban kreeg de bal op maat van de onvermoeibare Jorney Kappenberg en het afronden was gedecideerd, 1-3.

Soest rook het bloed van de aangeslagen tegenstander en ging jagen op meer goals. De 2-3 was een lucky maar wel een verdiende. Corne Parol werd vrijgespeeld aan de rechterkant en zijn voorzet verraste de nerveuze Verhage die het leer pardoes in de verste hoek zag vallen.

HBC was zichtbaar aangeslagen en het zelfvertrouwen van de ploeg, dat af en toe wat arrogant overkwam, was ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Het was spitsuur in het doelgebied van de wanhopig schreeuwende Verhage en toen in een melee van spelers de bal voor de schietgrage voeten van Giovanni Nicolaas kwam haalde deze doeltreffend uit, 3-3!!

De blessuretijd was er een om van te watertanden. Beide ploegen kregen nog een kans op de volle winst, maar uiteindelijk bleef het bij een puntendeling. Soest mocht zich de morele winnaar noemen en met het verlies van Pancratius is de koploper nu tot één punt genaderd. Dat belooft wat voor volgende week als Soest in Badhoevedorp tegen deze ploeg moet aantreden. Een rechtstreeks duel om het winterkampioenschap. Supporters zijn van harte welkom om de ploeg in Badhoevedorp te steunen.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Thijs Janmaat, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart; Jordy Stins, Rayendall Bitorina,, Bas Tullemans, Miquel van Ginkel (62. Meme Dore Aminata), Giovanni Nicolaas; Corne Parol, Ali Coban

14. 0-1 Luke Vahle
31. 0-2 Jeroen de Bruijn
57. 0-3 Sven Wierda
82. 1-3 Ali Coban
89. 2-3 Corne Parol
90. 3-3 Giovanni Nicolaas

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur