SO Soest
SO Soest
Selectie start zondag 9 aug met trainen!

Selectie start zondag 9 aug met trainen!

Indrukwekkend afscheid

Indrukwekkend afscheid

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar - Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Teisterbanders VR1 – SO Soest VR1 (3-2)

Dinsdag 10 december 2019

Met 12 vrouwen vertrok de vrouwen 1 van SO Soest zondag richting Kerk-Avezaath, ergens in de buurt van Tiel. Eenmaal aangekomen, op deze regenachtige en winderige dag, ontdekten we dat we op natuurgras moesten spelen. In principe niet erg zolang het een goed groen veld is. Helaas troffen we een soort koeienwei, waarbij je af ten toe weggleed in de modder alsof je in een koeienvlaai stond.

In de kleedkamer ontdekten we inspirerende quotes op onze tenues. Michael Schueler had op elke tenue een geel kaartje geplakt met daarop een quote om ons te motiveren voor de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd met een hele harde regenbui, die het veld niet ten goede deed. Gelukkig leed ons spel er niet onder en werd er veel opgebouwd via de zijkanten. Het ontbrak alleen nog aan een goede voorzet. Tot het moment dat Bowy via de rechterkant kon opkomen en de bal voor de goal wist te krijgen. Wat eigenlijk bedoeld was als een voorzet, werd uiteindelijk een mooi doelpunt doordat de bal, met hulp van de wind, mooi het net indraaide. Deze 1-0 voorsprong hielp ons om meer te gaan jagen en meer uit de combinaties te halen. Hierin werden we nog een aantal keer gevaarlijk naar voren maar de buitenspelregel en onnauwkeurige passes zorgden ervoor dat we onze voorsprong voor de rust niet verder wisten uit te breiden.

In de tweede helft kwam de tegenstander al snel terug door de 1-1 te maken. Beiden teams werden gevaarlijker en kregen kansen. Teisterbanders was goed in de omschakeling maar had vaak de neiging om van afstand te schieten, waarbij de bal naast of over het goal ging. Daarnaast stonden de verdediging en het middenveld van Soest goed opgesteld en schakelden deze goed om wanneer dat nodig was. Ook in de tweede helft hadden de vrouwen van Soest veel mogelijkheden en werd er veel opgebouwd via de zijkant. Nu kwamen er meer ballen ook daadwerkelijk de goal, maar werden deze helaas niet afgemaakt.
We bleven werken, maar het zat de vrouwen van Soest niet mee. Een prachtige steekbal van Annabel op Nikita werd helaas onterecht afgefloten vanwege buitenspel en er werd ons daarmee een 2-1 voorsprong door de neus geboord. Gelukkig wist Annabel deze er uiteindelijk wel in te schieten. Na een vuile overtreding van de tegenpartij die een gele kaart voor hen opleverde, scoorde Annabel vanuit een prachtige vrije trap. De keeper zat er goed bij, maar het schot was te hard en glipte alsnog door haar handen heen.
De tegenstanders raakten gefrustreerd maar wisten hier hun energie uit te halen en er vervolgens weer een gelijkspel van te maken. Vol strijd zetten zij ons het laatste kwartier nog onder druk. De eerste vijf minuten kon Soest dit goed oppakken. Maar na een incident aan de zijkant, wat een gele kaart voor ons opleverde, verloren we onszelf in emoties. Vol frustratie op onszelf en elkaar waren we niet scherp meer en wist te tegenstander in de 88e minuut te scoren. Hoewel we de laatste minuten nog hebben gestreden, vond de scheidsrechter dat het, midden in een veelbelovende aanval voor ons, tijd was en moesten we helaas met 0 punten terug naar Soest.

Opstelling: Jamila Barry, Robin Schueler, Robin Sandel, Anna Krol, Lisa Blankestijn, Tess Kok, Daniek Ramselaar, Hanne Streefkerk (’45 Gigi Kok), Nikita de Haan, Annabel Pronk en Bowy Roest.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Start training selectie senioren 9 augustus 11:00  
SO Soest - VVZ'49 18 augustus 19:30 uur
Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Bloemendael
Brouwer [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Heineken [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Beijer Gebr
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Overhees [kopie]
KOK [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Dam [kopie]
Yourlease [kopie]
Optimum [kopie]
Actiforce [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Wonnink [kopie]
Reijerse
Birkt Benzinestation [kopie]
GeldNL
De Jong [kopie]
Votrans
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
ING [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Hagen VakantieXperts
Verdonk Trappen [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Hoogt [kopie]
Dijkstra [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Doorn [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Kostencheck [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Hal [kopie]
Bres [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88