SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Veld 2 wordt kunstgras

Veld 2 wordt kunstgras

Voetballen...het leukste dat er is

Voetballen...het leukste dat er is

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Scoren in en voor het goede doel

Maandag 23 december 2019

'Met deze reclameborden snijdt mes aan twee kanten'

Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De voetbalvereniging is dit seizoen met een actie begonnen waarbij ondernemers een reclamebord af kunnen nemen, met naast hun eigen commerciële boodschap, ook het logo en de slogan van een gekozen goed doel.

Het derde veld van SO Soest is sinds de zomer van 2017 een kunstgrasveld. De nepsprieten maken een veelvuldig gebruik mogelijk voor zowel trainingen als wedstrijden. ,,Ideaal voor onze vereniging", vertelt voorzitter Ries de Jong. ,,Onze vereniging heeft 1100 leden waarvan een groot deel jeugdvoetballers is. Ons streven is om al die jeugdspelers twee keer in de week te laten trainen en met deze faciliteit leuk dat prima."

[STATUS] De voetbalvereniging kreeg onlangs de status 'Lokale Jeugdopleiding' vertelt De Jong. ,,Aan het behalen van het certificaat ging een intensief traject vooraf. In samenwerking met sportadviesbureau NMC Bright heeft SO Soest het afgelopen seizoen het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB doorlopen. De jeugdopleiding is op diverse punten doorgelicht en beoordeeld. Met deze certificering hebben wij een rapport in handen dat aantoont dat wij hier in de regio een unieke en uitstekende jeugdopleiding hebben. Daarvoor willen wij ook over de beste faciliteiten beschikken en met dit kunstgrasveld op veld 3 kunnen wij jaren vooruit."

[MAATSCHAPPELIJKS] Veld 3 van de club aan de Bosstraat-Oost is omheind met een hek en dat leent zich voor extra commerciële activiteiten, vertelt De Jong. ,,Ons eerste veld is al compleet omgeven met reclameborden. Dus met dit veld creëren wij een extra advertentiemogelijkheid. Wij wilden echter iets extra's doen met dit veld, iets maatschappelijks."

[GOEDE DOEL] Het bestuur van SO Soest ging in conclaaf met de sponsorcommissie van de vereniging en kwam tot een uniek plan. ,,Een reclamebord langs veld 3 kost een ondernemer 300,00 euro per voetbalseizoen en eenmalig 250,00 euro aanmaakkosten. Van de opbrengst gaat de helft naar onze jeugdafdeling en het resterende deel gaat naar een gekozen goed doel. Zo komt er geld in het laatje voor het goede doel en krijgt de betreffende organisatie of instantie ook nog eens wat extra naamsbekendheid. Met een reclamebord voor het goede doel snijdt het mes aan twee kanten."

[BENTINCK FONDS] Ries de Jong, in het dagelijks leven directeur van Wonnink Zonwering in Amersfoort, gaf bij de start van dit voetbalseizoen het goede voorbeeld door zelf een reclamebord aan te schaffen in combinatie met het Bentinck Fonds uit Soest. Eric Borgts van het Bentinck Fonds is verheugd met de actie.

[UIT ISOLEMENT] ,,Bijzonder sympathieke en hartverwarmende actie", reageert Borgts. ,,Het Bentinck Fonds is een echt Soester fonds dat is ontstaan in de jaren zeventig. Burgemeester Samuel Bentinck wilde bij zijn afscheid als burgervader van Soest een blijvend cadeau in de vorm van een fonds dat middelen verschaft om mensen met een beperking aan het bewegen en sporten te krijgen. Wij zijn nu bijna een halve eeuw verder en het Bentinck Fonds is nog steeds heel hard nodig. Sporten is niet alleen gezond, wij merken dat het mensen ook uit hun sociale isolement haalt. Zij maken vrienden, worden gelukkiger, krijgen weer zin in het leven. Wij horen vaak: als ik aan het sporten ben, vergeet ik mijn beperking."

[VRIEND WORDEN] Ondanks dat het Bentinck Fonds veel mensen aan het sporten en bewegen krijgt merkt Borgts dat het fonds meer moet doen aan de naamsbekendheid. ,,Wij hebben het idee dat we nog steeds niet iedereen in Soest bereiken. Mensen die een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben kunnen zich beperkt voelen in hun sociale omgeving. Door hun beperking zien zij voor zichzelf geen mogelijkheden om actief mee te doen of lid te worden van een sportvereniging. Die mensen, of hun ouders/verzorgers willen wij bereiken. Daarnaast hebben wij ook financiële steun nodig. Vanaf 2020 kunnen mensen 'Vriend van het Bentinck Fonds' worden. Dat brengt ook weer geld in het laatje. Voor 100,00 euro kun je iemand een jaar lang laten sporten."

[G-VOETBAL] Een goed voorbeeld van sport voor mensen met een beperking is het G-voetbal bij SO Soest, constateert Ries de Jong. ,,In 1999 zijn wij gestart met voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De G-voetballers zijn volwaardige clubleden met hun eigen trainingsavond, hun eigen toernooi en zij zorgen met hun aanwezigheid voor een leuke sfeer. Het voorbeeld dat sporten voor mensen met een beperking loont! Het Bentinck Fonds ondersteunt het G-voetbal bij onze vereniging." Voor meer informatie: Sponsorcommissie SO Soest sponsors@so-soest.nl

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Reijerse
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Overhees [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hengel [kopie]
Kostencheck [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Bres [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Yourlease [kopie]
Votrans
Dijkstra [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hagen VakantieXperts
Dam [kopie]
Heineken [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Beijer Gebr
Optimum [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Doorn [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Van Hal [kopie]
ING [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Catering Centraal [kopie]
De Jong [kopie]
Bloemendael
Sportivun sportkampen [kopie]
GeldNL
Reto internetburo [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Brouwer [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Actiforce [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
MidCoat [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88