SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Veld 2 wordt kunstgras

Veld 2 wordt kunstgras

Voetballen...het leukste dat er is

Voetballen...het leukste dat er is

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Het nieuwe jaar is gestart bij SO Soest

Donderdag 02 januari 2020

Wedstrijd, receptie, speech en uitreiking Blauwe Leeuw

Het nieuwe jaar, het derde decennium van de 21ste eeuw is gestart. Bij SO Soest starten we het nieuwe jaar traditioneel met de nieuwjaarswedstrijd op 1 januari, gevolgd door een informele receptie met hapje en drankje. Aan de nieuwjaarswedstrijd wordt elk jaar trouw deelgenomen door een keur aan kaderleden. Bestuursleden, trainers, leiders en andere vrijwilligers gaan tijdens de eerste dag van het jaar voetballend de strijd aan. 

Ook op 1 januari 2020 wordt er dus gevoetbald. De aftrap komt van de voeten van Michél Balk. De juniorentrainer raakte vorig jaar tijdens de wedstrijd op 1 januari 2019 ernstig geblesseerd en is daar nog steeds van aan het herstellen. 

Het trainersteam is te sterk voor de bestuurders. Luc Hooft, Arthur van Doren en Hendry Hagendoorn scoren de goals en het is aan keeper Peter Heemskerk te danken dat de schade tot 3-0 beperkt blijft. 

Aan de overkant zijn er wel wat kansjes te noteren, maar allerlei inspanningen worden verricht om de bestuurders van scoren af te houden. 

Vermeldenswaard is het debuut van Marit van Doorn en Annabel Pronk. De beide dames kunnen het niveau prima bijbenen en er zelfs bovenuit stijgen.

Klein smetje op de wedstrijd is de blessure van schedisrechter Paul Smit. Voorzitter Ries de Jong wil een diepe bal versturen, maar de splijtende pas wordt wreed onderbroken door de neus en bril van de scheidsrechter. Gevolg: een kapotte bril en een wondje aan de neus. Gelukkig is EHBO'er Arjan Snijders ook in de buurt en met een hansaplast wordt het euvel opgelost. 

Receptie met speech
Na de wedstrijd is het tijd voor de receptie. Een voorzichtige constaering is dat deze minder bezocht wordt dan ooit. Een trend die de afgelopen vier jaar al waarneembaar is. In Soest is steeds meer te doen op de eerste dag van het jaar en dat is te merken bij onze receptie. Voorzitter Ries de Jong geeft in zijn speech dan ook aan dat de datum van de nieuwjaarsreceptie ter discussie komt. 

Ries doet een korte terugblik op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar 2020. De accommodatie wordt top; ,,daar kunnen we de komende tien jaar mee vooruit", aldus de voorzitter. Plannen zijn er genoeg. Wandelvoetbal, e-voetbal en de goededoelen-borden op veld 3. Hoofdtrainer René van der Kooij (Ries : ,,hij pakt de Hercules-trein") wordt na de zomer opgevolgd. Door wie? Er is nog geen witte rook, maar met kandidaten wordt momenteel gepraat. Met de opvolger voor aftredend bestuurslid Rob Sakkers (accommodatiezaken) wordt ook gepraat. Een naam wordt nog niet genoemd, maar binnenkort meer nieuws wordt beloofd.  

Een woord van dank is er voor al die vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. SO Soest groeit, tegen de landelijke trend in. Ook de vrouwen vertegenwoordigen een aanzienlijk deel (15%) van het ledenbestand en als het aan het bestuur ligt wordt er nog meer aandacht aan de kwaliteit van het vrouwen- en meisjesvoetbal geschonken. 

De Blauwe Leeuw is dit jaar voor John Butzelaar
Ries vertelt het volgende over deze enthousiaste vrijwilliger: ,,Hij is meestal positief gestemd en was in het verleden jeugdleider. John is al meer dan vijftig jaar betrokken bij SO Soest. Op de zaterdag is hij gastheer bij de recreanten en in de zomer zorgt hij voor meloenhapjes bij deze voetbalgroep. Hij is een belangrijke steun achter de bar, ook vandaag weer. Beste John Butzelaar jij hebt deze prijs verdiend en met jou ook jouw vrouw die helaas niet meer onder ons is."

De onderscheiden vrijwilliger ontvangt een trofee, gemaakt door Jan Frommink en een dinerbon van Eetvilla Van den Brink.

Met een nieuwjaarshap wordt de receptie afgesloten. Plannen zijn er genoeg voor 2020 en plannen zijn er ook voor een gewijzigde opzet van de nieuwjaarsreceptie in 2021; het jaar waarin SO Soest de 95ste verjaardag viert. 

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Reto internetburo [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Heineken [kopie]
Mega Tegels [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Yourlease [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Beijer Gebr
Hengel [kopie]
MidCoat [kopie]
Votrans
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Zwart Mul [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Bloemendael
GeldNL
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Van Hal [kopie]
Hagen VakantieXperts
Profile Smeeing [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
KOK [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Hengstum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Overhees [kopie]
Smorenburg [kopie]
ING [kopie]
Optimum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Doorn [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
De Jong [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Brouwer [kopie]
Actiforce [kopie]
Reijerse
Verrips Makelaardij [kopie]
Bres [kopie]
Dam [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Hoogt [kopie]
Stalenhoef [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88