SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

De Jong Accountants en Belastingadviseurs: dynamisch advies anno 2020

Woensdag 01 januari 2020

De rol van de accountant is de afgelopen jaren veranderd. Het eeuwenoude cliché dat accountants enkel bezig zijn met het rapporteren van cijfers gaat allang niet meer op. Door talloze ontwikkelingen, zoals wijzigingen in wet- en regelgeving, nemen accountants de rol van adviseur op zich. Een advies dat dynamisch is, want overheidsregels voor belastingen wijzigen, nieuwe wetten worden ingevoerd, tarieven veranderen. Het is de taak van de accountancy om scherp te blijven op de ontwikkelingen en om haar klanten daarover te informeren en goed te adviseren.

WAB
,,Dat klopt”, vertelt Marcel de Jong. ,,Zo is per 1 januari 2020 de Wet arbeid in balans (WAB) ingegaan. Met deze wet worden enkele nadelige effecten en niet behaalde doelen van de Wet Werk en Zekerheid gerepareerd. De onderdelen uit de regeling voor de transitievergoeding, de ketenregeling en de WW-premie opnieuw aangepast. Zo wordt de periode waarna elkaar opvolgende tijdelijke contracten overgaan in een contract voor onbepaalde tijd weer verruimd van twee naar drie jaar.”  Ronald vult aan: ,,Voor werkgevers wordt het weer aantrekkelijk om mensen in vast dienst te nemen omdat deze minder premie behoeft te betalen dan voor een werknemer met een losse overeenkomst. Scheelt vijf procent.”

Een andere belangrijke wijziging is het UBO-register dat dit nieuwe jaar van kracht is. UBO is een afkorting die staat voor Ultimate Beneficial Owner, in helder Nederlands: de uiteindelijke belanghebbende van een onderneming, ofwel de persoon die aan alle touwtjes trekt binnen een bedrijf.

Marcel legt uit: ,,Meer dan anderhalf miljoen organisaties uit Nederland krijgen hiermee te maken. Zij dienen alle natuurlijke personen te registreren die uiteindelijk belanghebbend zijn binnen een bedrijf. Door deze wet zal een deel van de persoonsgegevens van een UBO openbaar worden. De wetgeving die hierover gaat is op dit moment nog in behandeling en de verwachting is dat de verplichte registratie per 1 februari ingaat.”

Wijziging tarieven
Ook de belastingtarieven wijzigen in 2020 vertelt Ronald: ,,De tarieven gaan omlaag, dat is altijd leuk. Zeker wanneer men een BV heeft. De zelfstandigenaftrek wordt vanaf 2020 langzaam afgebouwd, totdat deze in 2028 uitkomt op € 5.000. De arbeidskorting en de algemene heffingskorting gaan de komende jaren wel omhoog. De meeste zelfstandigen gaan er daarom nog steeds op vooruit, zeker de eerste jaren.”

Allemaal wijzigingen die ondersteund moeten worden met een doortimmerd advies op maat. De accountant als adviseur, niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving maar ook op bedrijfsvoering. Marcel: ,,Als accountant nemen we steeds vaker de rol van adviseur aan. Wij bieden een advies: hoe kunnen we het bedrijfsproces verbeteren en hoe kan er beter en efficiënter gewerkt worden? Bij dergelijke advisering is kennis van het bedrijf essentieel. Deze kennis kunnen we alleen vergaren door veelvuldig met onze klanten in gesprek te gaan. Indien nodig schakelen wij ook externe expertise in zoals bij Extendum, een gespecialiseerde koepelorganisatie. Met hun specialisten op het gebied van juridische, fiscale, pensioenzaken en bedrijfsopvolging kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn.”

De Jong Accountants en Belastingadviseurs is gevestigd aan de Burgemeester Grothestraat 35 te Soest en telefonisch bereikbaar op 035 – 6016033. Voor informatie kunt u ook terecht op http://www.dejongaccountants.nl.

Tekst: Peter Beijer

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
DCG - SO Soest Zondag 17 maart 14:00 uur
SO Soest - Sporting Martinus Zondag 24 maart 14:00 uur
SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

WeFulfil [kopie]
Reijerse [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Yourlease [kopie]
Hengel [kopie]
Dijkstra [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Heineken [kopie]
Bres [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kostencheck [kopie]
De Jong [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Votrans [kopie]
Boedelz [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
MidCoat [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
KOK [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Optimum [kopie]
Wonnink [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Hoogt [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dam [kopie]
BIN System [kopie]
Overhees [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Stalenhoef [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kantoor Expert [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88