SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Frank Bruijnis na de zomer hoofdtrainer van SO Soest

Zondag 12 januari 2020

De technische commissie van SO Soest is er in geslaagd om een opvolger voor hoofdtrainer René van der Kooij te vinden. Na de zomer heeft Frank Bruijnis de leiding over de selectie van SO Soest. De nieuwe hoofdtrainer is afkomstig van Hercules waar hij momenteel trainer van de O19-1 en assistent bij het eerste elftal is.

Frank Bruijnis (29) heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd de nodige ervaring in het trainersvak. Bij Saestum, Hercules en Victoria was hij trainer van diverse jeugdelftallen. Daarnaast heeft Bruijnis de technische leiding gehad over het tweede zondagelftal en het eerste zaterdagelftal van Hercules.

De inwoner van Zeist ziet reikhalzend uit naar de job bij SO Soest. ,,Ik heb goede gesprekken gehad met de technische commissie van SO Soest. We zaten al snel op dezelfde lijn. Ik vond het mooi dat bestuurslid Peter van Loon de wedstrijd SO Soest 2 – Hercules 2 kon herinneren. Die wedstrijd wonnen wij met 1-4 in een stijl die ik voorsta, namelijk met aanvallend voetbal.”

Duidelijk
Momenteel is Bruijnis trainer van de O19-1 van Hercules waarin voormalig SO Soester Hein Janmaat de keeper is. ,,We draaien, na de promotie van vorig jaar, een goed seizoen en staan samen met Cambuur Leeuwarden aan kop . We hebben al een periodetitel op zak. Dat ik nu als jonge trainer na de zomer voor een groep kom te staan waarin sommige spelers ouder zijn dan ik zegt mij niet zoveel. Het gaat erom dat je duidelijk bent en goede afspraken maakt, dan kan je daar altijd op terugkomen.”

Na de zomer gaat de Bruijnis de omgekeerde route bewandelen van René van der Kooij die hoofdtrainer van Hercules wordt. Bruijnis, net als Van der Kooij bezig met het behalen van ‘Oefenmeester UEFA A, kent de huidige hoofdtrainer van SO Soest, tevens technisch manager bij Hercules goed. ,,Natuurlijk ga ik met René over SO Soest praten, maar ik laat mij vooral informeren en niet leiden. Ik beoordeel zelf de spelers op hun kwaliteiten. Van de huidige groep ken ik Thijs Janmaat, omdat hij vaak bij zijn broer Hein langs de lijn staat en Corné Parol heb ik jaren geleden getraind in de jeugd van Saestum.”

Ambitie en kennis
Bestuurslid Peter van Loon van de technische commissie van SO Soest: ,,De keuze voor Frank is vanwege zijn ambitie, zijn uitstekende kennis van tactische systemen en zijn ervaring met jeugd en senioren op diverse niveaus. Daarnaast heeft een afvaardiging van de spelersgroep met Frank gesproken en ons enthousiasme werd door die spelers gedeeld.  Wij verwachten dat we met Frank de dit seizoen ingezette lijn wat betreft aanvallende speelwijze en prima sfeer gaan voortzetten. Hij heeft bewezen om op derdedivisie-niveau spelers te kunnen trainen en hij heeft ervaring als hoofdtrainer bij het eerste zaterdagteam van Hercules. Wij hebben er alle vertrouwen is dat Frank bij SO Soest een succesvol vervolg kan geven aan zijn carrière als voetbaltrainer.”

Voorzitter Ries de Jong is blij met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer. ,,Het afscheid van René van der Kooij, na één seizoen al, is gezien hetgeen hij in deze korte tijd al heeft opgebouwd erg jammer. Maar wij zijn blij dat er met Frank een opvolger is binnengehaald die dezelfde visie heeft. Hij past prima in het plaatje dat wij als club voor ogen hebben. Een compliment aan de technische commissie is op zijn plaats. De afgelopen weken is er door deze mannen goed werk geleverd in de zoektocht naar een goede vervanger voor René. Nu dit hoofdstuk is afgesloten gaan trainers en spelersgroep zich richten op een succesvol vervolg van de competitie.”

Record
Frank Bruijnis gaat de verrichtingen van SO Soest scherp volgen: ,,De doelstelling is om dit seizoen te promoveren al dan niet via het kampioenschap. Als dat lukt is de ambitie om met de subtop in de eerste klasse mee te doen. Maar de doelstelling bepalen we natuurlijk pas wanneer we weten in welke klasse SO Soest komt.”

Een leuk statistiekfeitje: Frank Bruijnis wordt de jongste hoofdtrainer van SO Soest na Jan van Renswouw, die in 1978 op zijn 30ste trainer van de blauwwitten werd. ,,Is dat zo? Mooi, dan heb ik al een record te pakken”, lacht Bruijnis. ,,Het is aan mij om dan maar meer positieve records neer te zetten.”

Tekst: Peter Beijer
 

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Hoogt [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Smorenburg [kopie]
Yourlease [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
BIN System [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Optimum [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Brouwer [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Overhees [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dam [kopie]
Votrans [kopie]
WeFulfil [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Dijkstra [kopie]
Wonnink [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
KOK [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Reijerse [kopie]
Heineken [kopie]
Bres [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Jong [kopie]
ING [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hengel [kopie]
Actiforce [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Boedelz [kopie]
MidCoat [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Postcodestroom [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88