SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Chris Schrijver

Donderdag 09 januari 2020

Op 7 januari overleed Chris Schrijver, supporter en volger van onze club. Hij heeft zijn mooiste momenten bij SO Soest vooral beleefd in de jaren negentig toen hij de leider was van het toenmalige 'Heren 13'.. Barry van Schalkwijk, speler van dat team, heeft namens zijn oude voetbalvrienden onderstaand In Memoriam geschreven over Chris Schrijver.

Namens bestuur en leden van SO Soest wens ik de vrouw, kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen van Chris veel sterkte. Dat het verdriet om het verlies van hun Chris verzacht mag worden met de mooie herinneringen en verhalen aan deze charismatische en sympathieke man.
PB

In Memoriam Chris Schrijver

Onze oud-coach, maar vooral onze grote vriend.

Alle oud-spelers van het legendarische Soest ‘heren’ 13 en later ‘heren’ 7, hebben warme herinneringen aan Chris, een fantastische man en graag geziene gast langs de velden van SO Soest. Vandaar dat een eerbetoon aan Chris op deze plek, de website van SO Soest niet mag ontbreken. Voor ons als spelers en vrienden van Chris is het de ultieme manier om hem te bedanken en te blijven herdenken.

Theun van den Hengel heeft een aantal jaar geleden op deze website een verhaal over Heren 13 geschreven. Hierin kwamen de mooie verhalen over onze coach al ter sprake. Onlangs werd in de Gooi- en Eemlander feitelijk zijn laatste eer bewezen met een prachtig en openhartig interview, waarin hij zichzelf groots, waardig en dankbaar toonde, zoals hij was.

Interview Chris in G&E

Wie was Chris dan in onze ogen? In onze jonge voetbaljaren keken we eigenlijk niet veel anders naar hem dan tegenwoordig. Altijd was en is er het grote respect voor de veerkracht van Chris en de vechter die hij was. Iedereen wist dat Chris zich had teruggeknokt na een ernstig auto-ongeval in 1993. De wijze waarop hij in het leven stond was bewonderenswaardig, een voorbeeld voor ons allen.

Chris was een meestal rustige, warme en charismatische man. Zelden had hij het nodig zijn stem te verheffen. Als onze coach en vader van speler van het eerste uur, Tim, had hij ‘natuurlijk’ gezag. Als hij ‘tactische’ aanwijzingen gaf dan luisterde je even (om er vervolgens niet altijd wat mee te doen, je speelt niet voor niets in Soest 13).

In de niet-selectie gaat het, naast de liefde voor spelletje, vooral om het samen spelen met vrienden, verbondenheid, gezelligheid en humor, daarin lag voor Chris de belangrijkste rol. Chris was een Bourgondiër en sfeermaker pur sang.

Als team beleefden wij in wisselende samenstelling van 1993 tot 2004 onvergetelijke jaren met hem. Waar ons team vele gezichten kende, was Chris altijd de verbindende factor, individueel was het eigenlijk onmogelijk om met hem te botsen. Hij was een coach die voor ‘zijn jongens’ door het vuur ging, binnen- en buiten de vereniging, voor, tijdens- en na de wedstrijd. Niet onbelangrijk, hij hield het zonder veel woorden, ook wel op de rails met subtiele hints, als het dreigde te ontsporen.

Tijdens de vermaarde voetbalweekendjes was hij echt ‘one of the guys’, dat sierde hem en zeker ook het team, dat er alles voor over had om Chris aan alles mee te laten doen. Hij werd niet gespaard, soms met fysiek ongemak tot gevolg, dat accepteerde hij zonder morren, hij wilde geen speciale behandeling, hij maakte elke inspanning voor hem door het team, alle moeite waard.

De laatste jaren werd het met de gezondheid minder en voerde Chris, nog altijd positief, een niet te winnen strijd. Al is het inmiddels 25 jaar geleden dat wij begonnen met ‘heren’ 13, nog altijd waren er warme banden met Chris, met o.a. de ‘knappe kerels’ en de ‘tennismannen’ (allemaal oud-spelers) maar ook individueel, bleven er contacten tot het laatst. Samen met Chris hebben we nog fijne momenten gekend.

Op het laatst bij een reunie ter ere van hem op LTC Soestdijk waren Edje uit Curaçao en Cas uit Engeland aanwezig, waar hij helaas net niet meer bij kon zijn maar waar we wel contact hadden via facetime. Het zegt veel over hoe hij wij hem destijds voor altijd in ons hart hebben gesloten.

Het onvermijdelijke afscheid van Chris doet pijn. Als oud spelers, wensen wij familie en vrienden alle sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.

Wij houden de herinnering aan Chris levend in onze vriendschap en zullen Chris nooit vergeten.

Namens de spelers van Soest Heren 13

Barry van Schalkwijk


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Actiforce [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
ING [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hoogt [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
BIN System [kopie]
Bres [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Jong [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bikedeals [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Overhees [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Kostencheck [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Reijerse [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Votrans [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Heineken [kopie]
Boedelz [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Yourlease [kopie]
MidCoat [kopie]
Hengel [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Wonnink [kopie]
KOK [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Optimum [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88