SO Soest
SO Soest
Manon trapt promotiecampagne af

Manon trapt promotiecampagne af

Voetballen voelt als verademing

Voetballen voelt als verademing

Onderlinge competitie groot succes

Onderlinge competitie groot succes

René van der Kooij: ‘SO Soest is een fijne club’

Zondag 26 januari 2020

Met gemengde gevoelens stapt René van der Kooij (49) op de ‘trein’ die hem van SO Soest naar Hercules brengt. Na één seizoen verkast de, tot nu toe succesvolle, trainer van SO Soest naar de Utrechtse derde divisionist. De oefenmeester is tot op het bot gemotiveerd om zijn huidige club met een prijs te verlaten. We blikken met René terug op de eerste seizoenshelft en kijken vooruit naar de komende beslissende maanden.

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft? ,,Ik ben tevreden omdat we onze doelstellingen hebben gehaald. Het spelplezier is er weer, we spelen aantrekkelijk en aanvallend voetbal en we doen mee om de prijzen. De sfeer in de selectie is goed. Wij hebben gewoon een stel goede gasten. Hier kunnen we verder mee.”

Zijn er nog verbeterpunten? ,,Er zijn zeker nog wat verbeterpunten te noemen. We moeten met meer mensen voor de goal komen. Betere afspraken maken tussen de middenvelders en de aanvallers. Wie gaat wat doen! We moeten nog meer overtuigd zijn van onze kwaliteiten, meer halen uit spelhervattingen en vooral zelf het tempo van de wedstrijd blijven bepalen.” 

Hoe beviel het trainingskamp in Spanje? ,,Als de sfeer zo goed is, ook tussen staf en spelers, dan kan jij je vast voorstellen dat wij dermate veel plezier hebben beleefd. Natuurlijk werd het plezier gecombineerd met de nodige arbeid waardoor het een heerlijk weekendje is geworden.” 

Met Redouan Boussoufi is er een nieuwe spits. Waarom is hij erbij gekomen en wat weet je van hem? ,,Laten we hopen dat de KNVB hem vrijgeeft. Na het vertrek van Niels en Marouane en de blessures van Tom en Sinan hadden we ineens vier aanvallers minder en in die linie hadden we al niet een grote bezetting. Als we dan ineens de kans krijgen om deze spits in te lijven (hij krijgt een andere baan waardoor hij op zaterdag moet werken) dan moet je dat aangrijpen. Redouan was topscorer bij De Bilt en voetbalde bij DHSC in de hoofdklasse. Hij zou ons prima kunnen helpen. Tom van der Linden is ook weer op de terugweg. Dus dat ziet er weer beter uit.“

Jouw periode bij SO Soest is beperkt tot één seizoen. Had je pijn in je buik toen je dit aan het bestuur moest mededelen? ,,Vreselijk vond ik het! Ik vind SO Soest gewoon een zeer fijne club waarvan ik vanaf de eerste minuut veel vertrouwen heb gevoeld. Ik zag mij dan ook voor twee jaar bijtekenen. We waren over dat voorstel al nagenoeg akkoord totdat Hercules ineens kwam. Daarom zal ik 110% geven om de club toch nog iets terug te geven aan het eind van het seizoen.” 

Jouw opvolger Frank Bruijnis komt uit de ‘Hercules-school’. Ken je hem en heeft Soest een goede keuze gemaakt? ,,Frank heeft fulltime bij mijn voetbalschool gewerkt en werkt al jaren net als ik bij Hercules. Wij doen nu samen de UEFA A-cursus. Wij mogen elkaar graag; hij is een enorm gedreven trainer die zich de laatste jaren zo ontwikkeld heeft dat ik hem graag als mijn assistent bij Hercules had gehad. Ik weet zeker dat hij ooit op divisieniveau hoofdtrainer wordt. Frank is een meer dan prima trainer/coach voor SO Soest! Sterker nog, als ik ook maar één procent ruimte krijgt om hem of de club te helpen dan zal ik dat niet nalaten.”

 Tekst en interview: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Dijkstra [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Jong [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer [kopie]
Yourlease [kopie]
Heineken [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Growfun [kopie]
Dam [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Reijerse [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Bres [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hal [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
KOK [kopie]
ING [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Hoogt [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bloemendael [kopie]
Boedelz [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Optimum [kopie]
Actiforce [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
MidCoat [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Doorn [kopie]
Kostencheck [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Overhees [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
GeldNL [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Van Hengstum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88