SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Teleurstellend gelijkspel bij DIOS

Zondag 02 februari 2020

Gezien de stand op de ranglijst zou het een wedstrijd worden tussen de kleine David en de grote Goliath. Lijstaanvoerder SO Soest tegen de rode-lantaarndrager DIOS. In Nieuw-Vennep voltrok zich op het natte en winderige sportpark van DIOS een zelfde tafereel als in het bijbelse verhaal dat in de aanhef wordt gebruikt. SO Soest verslikte zich in DIOS en had dat voornamelijk aan zichzelf te danken. Het werd 1-1, waardoor de koppositie is overgedaan aan concurrent Kampong. 

Het zat ook niet echt mee op deze grijze zondagmiddag. Na tien minuten spelen moest Gido de Hiep met de draagbaar naar de kleedkamer gebracht worden. Daar werd een flinke kniekwetsuur vastgesteld. Het is afwachten wat de consequenties zijn van deze blessure. De vervanger van Gido, Simon van der Leeden, had ook niet al te veel succes. Binnen een paar minuten had hij een gele kaart te pakken en in de 54ste minuut moest hij ook het veld met een blessure verlaten.

Tussen al die pechgevallen door had SO Soest ook te maken met een tegenstander die er vandaag echt iets van wilde maken. De nummer laatst had vorige week de eerste overwinning behaald en wil nog iets van het seizoen maken. Voor DIOS is het een bijzonder jaar. Hoofdtrainer Dave Lange overleed plotseling in het begin van het seizoen. Bij de seizoensouverture in september was hij nog de coach tijdens de heenwedstrijd in Soest. Zijn vervanger Ayhan Gargili beleefde vorige week zijn debuut en mocht nu aan het thuispubliek laten zien hoe hij zijn ploeg coacht. Dat gebeurde dus met overgave en DIOS gebruikte alle middelen om een resultaat te behalen. Dat ging met stevig spel, opportunistisch voetbal en met hier en daar een slimmigheidje. 

In de eerste helft bracht het hierboven genoemde spel van DIOS niet de kansen. De spitsen werden gezocht in de ruimte die het aanvallend Soest op eigen helft weggaf. Maar de lange halen naar voren werden gedragen door de wind en belandden in de meeste gevallen rechtstreeks over de achterlijn. Soest speelde verzorgder, maar kwam steeds een teentje te kort om een goede aanval op te zetten. Toch leek in de 29ste minuut het aanvalsspel beloond te worden. Corne Parol werd diep gestuurd en de jonge scheidsrechter Christiaan Peetoom liet de spits van Soest doorgaan, ondanks het vlaggen van de ietwat fantiek coachende grensrechter. Corne legde op tijd de bal breed voor Ali Coban die gemakkelijk de bal in het lege doel kon schuiven. Nu floot Peetoom wel, voor buitenspel van Ali. De grensrechter van DIOS imiteerde ondertussen met succes het vrijheidsbeeld van New York. Slimmigheidjes...inderdaad. 

Peetoom leek geschrokken van zijn ietwat discutabele beslissing en de controle glipte tussen zijn handen. De overtredingen werden forser en de wedstrijd resulteerde, zonder dat het echt onsportief werd, in een potje 'vechtvoetbal'. 

In de 55ste minuut kwam Soest op voorsprong. Een aanval, van achteruit opgebouwd, bracht Corne in stelling, zijn voorzet werd door Ali Coban met een subtiel hakje tot doelpunt verzilverd. 

De thuisploeg ging op bewonderenswaardige wijze door met knokken voor een resultaat en daar had Soest moeite mee. Dat de arbiter niet zijn beste dag had kreeg ook invloed op het spel van de koploper. De leidsman kreeg heel wat te verduren en ook bij hem nam de irritatie toe. Doelman Stijn Waals kon zijn ploeg nog voor de gelijkmaker behoeden, maar was in de 68ste minuut kansloos toen hij van dichtbij gepasseerd werd. 

In de slotfase gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning. Soest moest dat met tien man doen. Jorney Kappenberg gebruikte te ferme taal in zijn protesten naar de scheidsrechter, die binnen tien tellen twee keer de gele kaart toonde. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef de stand gelijk en loopt SO Soest dus schade op in de strijd om het kampioenschap. Zondag moet deze domper dan maar hersteld worden als een andere laagvlieger, FC Weesp, op bezoek komt. 

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep (11. Simon van der Leeden/54. Miquel van Ginkel); Jordy Stins, Bas Tullemans, Rayendall Bitorina, Giovanni Nicolaas, Meme Dore Aminata (66. Jim van den Berg), Corne Parol, Ali Coban

55. 0-1 Ali Coban
68. 1-1

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Beijer Gebr [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reijerse [kopie]
Votrans [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Kostencheck [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bres [kopie]
Dijkstra [kopie]
Heineken [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hengel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Optimum [kopie]
Postcodestroom [kopie]
KOK [kopie]
Yourlease [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
MidCoat [kopie]
Boedelz [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Brouwer [kopie]
Hoogt [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Overhees [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Actiforce [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
BIN System [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
ING [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
De Jong [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88