Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO10-3 - Nieuwland JO10-2

Zaterdag 14 oktober 2017

Vandaag moest de onze jongens op deze zonovergoten ochtend tegen Nieuwland JO-2. Abel had zich vrijdag dusdanig geblesseerd dat hij helaas niet mee kon doen. Daardoor startte we met Luuk in het doel. We begonnen de wedstrijd goed door gelijk druk te zetten op de tegenstander en het was mooi om te zien dat de verdedigers van ons wat meer aansloten dan de wedstrijden die we eerder speelden. Hierdoor werd het gat tussen verdediging en aanval klein en opereerden we meer als een team.

Zo kregen we kansen om de score te openen. Het was jammer genoeg Nieuwland die gebruik maakte van een onoplettende verdediging waardoor de speler van Nieuwland ongehinderd op doel kon schieten en stonden we jammer genoeg met 0-1 achter. Onze jongens lieten de koppies dit keer gelukkig niet hangen en met goede moed begonnen we weer met aanvallen. We kregen ook kansen om de gelijkmaker te maken. Helaas werd het afstandsschot van Samuel door de keeper tegengehouden en een schot van Jan eindigde op de paal. Toen Nieuwland vlak voor rust de 0-2 maakte hing een grote nederlaag weer in de lucht.

Na de rust een zelfde spelbeeld, een strijdbaar Soest en een tegenstander die niet eens zo heel veel beter was, maar die wat meer geluk hadden dan wij. Want toen Teun na een afgeslagen aanval van Soest de bal in zijn voeten kreeg en de 1-2 kon maken hing de gelijkmaker in de lucht. Het was echter een speler van Nieuwland die een corner zo gelukkig tegen zijn lichaam kreeg dat we in de 8e minuut tegen een 1-3 achterstand aankeken. Twee minuten later lag de bal alweer bij ons in het net, ook na een corner die nu wel doelbewust ingekopt werd door een speler van Nieuwland.

Ondertussen was Umeyir een veldje doorgeschoven om de JO10-2 uit de brand te helpen, waardoor wij ook niet meer hoefden te wisselen.

De 1-5 van Nieuwland kwam doordat wij allemaal wat te ver voor de bal stonden en zo te laat terug waren om te kunnen verdedigen. Vlak voor tijd bepaalde Dean de eindstand op 2-5 doordat hij de bal voor een leeg doel voor zijn voeten kreeg na een afstandsschot van onze jarige Jan.

Allemaal hard gewerkt deze wedstrijd en zo zie je dat als iedereen zijn best probeert te doen, je dan vanzelf kansen krijgt en doelpunten maakt, en dan uiteindelijk ook wedstrijden gaat winnen. Volgende week gaan we proberen om Wasmeer te verslaan, we spelen pas om 12.30 dus ik verwacht dan ook iedereen uitgeslapen aan de start.