SO Soest
SO Soest
Selectie start zondag 9 aug met trainen!

Selectie start zondag 9 aug met trainen!

Indrukwekkend afscheid

Indrukwekkend afscheid

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar - Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Nieuws van de jeugdvoorzitter: pareltjes

Dinsdag 11 februari 2020

Op de maandagmiddag is het van 17.00 tot 19.00 uur een drukte van belang aan de Bostraat-Oost. Op dat tijdstip spelen eerst de breedteteams onder acht, negen en tien, gevolgd door de elf en twaalf. Het is een heel gekrioel aan spelers en ouders. Aan de ingang van veld één staat steevast Antoinette van Eeten, de wedstrijdsecretaris van het jonge spul. Zij is voor iedereen aanspreekbaar en op de een of andere manier heeft zij alle namen en bijzonderheden in haar bovenkamer opgeslagen. Arnoud Boer heeft als Hoofd Jeugdopleiding de trainingsopzet doorgestuurd en de Jeugdvoorzitter loopt er rond, vooral om een beetje mooi te zijn. Dat dit laatste niet altijd lukt is te zien aan de laatste profielfoto bij het verslag van vorige week. Overduidelijk dat deze gefotoshopt is en in zijn nadeel is aangepast.

Wanneer je tussen de massa rondloopt zie je de meest fantastische oefenvormen, voorgedaan door trainers én trainsters waarbij soms overduidelijk is dat zij thuis niet hebben voorgeoefend. Het blijft echter een lust voor het oog. Het gaat niet alleen om het aanleren van de nobele art, die voetballen heet, er vindt ook een stukje opvoeding plaats. Er wordt de spelertjes bijvoorbeeld uitgelegd dat iedereen geboren wordt als Feyenoord-supporter, maar dat velen afdwalen van de kudde. Toen dat afgelopen middag aan een groepje werd uitgelegd kwam de wereldse reactie van een van hen. “ja maar we worden opgevoerd als Ajax'er”

Kijk, één zo’n opmerking maakt de middag nog leuker. Dat zijn de pareltjes die bijblijven; de vraag of ik ‘nog conseptiebonnen had’  is er een uit het verleden. Van ouders kreeg de jeugdcommissie ook eens een mooie, ‘in ons team, onder de acht (zoveel) zitten twee meisjes en dat ging ten koste van de opleiding van hun zoon’.  Ook zo’n giller! Zo blijven voetballen en SO Soest is gewoon leuk. Er gebeuren zo veel leuke zaken, die we wel moeten willen zien en aan elkaar moeten doorgeven. Nog zo’n voorbeeld, zo’n pareltje; voor zaterdag moeten we scheidsrechters rekruteren en vastleggen. We zijn gezegend met een vaste groep, maar die hebben ook wel eens iets anders te doen of willen wel eens een zaterdag overslaan. Er zijn dan mensen die aanbieden drie, vier wedstrijden achter elkaar te fluiten. Wordt dát dan doorgegeven binnen deze (app)groep, dan komen anderen direct over de brug en heeft iedereen weer één wedstrijd te fluiten.

Dat de wedstrijduitslagen afgelopen zaterdag niet allemaal onder de noemer ‘pareltjes’ gezet kunnen worden mag de pret niet drukken.  De JO19-2 speelde een puike partij, ervoor zorgend dat zij samen met de JO19-1 vier punten binnen harkten. De 19-3 speelde een goede wedstrijd en scoorde drie keer. Kampong deed dat vijf keer. Toch complimenten voor deze groep die, door personele perikelen in andere elftallen, vaak en veel spelers tijdelijk moeten transfereren. De JO15-3 had een hele kluif aan Spakenburg, in een wedstrijd vol strijd en passie én met een uitstekend méévoetballende keeper werd met 3-1 gewonnen. Zijn we er toch weer, die keeper was een pareltje voor het team.

Blijf ze a.u.b. ontdekken, alle leuke en goed dingen die er gebeuren; zij zijn véél groter in aantal dan de dingen die minder briljant verlopen en waar we schijnbaar liever en vaker over praten.

 

LPR

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Start training selectie senioren 9 augustus 11:00  
SO Soest - VVZ'49 18 augustus 19:30 uur
Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
ING [kopie]
Hengel [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Dijkstra [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Smorenburg [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Votrans
Lijf & Visie [kopie]
Optimum [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
De Jong [kopie]
GeldNL
KOK [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr
Brouwer [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Kostencheck [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Actiforce [kopie]
Van Doorn [kopie]
Heineken [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Reijerse
Van Hal [kopie]
Hagen VakantieXperts
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bloemendael
Hoogt [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Yourlease [kopie]
Bres [kopie]
MidCoat [kopie]
Overhees [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88