SO Soest MO17-1 strijdend ten onder tegen Roda ‘46 MO17-2

Zondag 15 oktober 2017

Leusden, zaterdag 14 oktober - zou de 4-3 overwinning van vorige week op Houten de meiden van de MO17-1 voldoende vertrouwen hebben gegeven?

Dit keer was Roda ‘46 MO17-2 de tegenstander. Al 3 seizoenen blijkt deze ploeg een zogenaamde angstgegner te zijn. Het wil maar niet lukken om te winnen van deze tegenstander. Een mooie uitdaging ligt in het verschiet om dit keer wel de overwinning uit het vuur te halen!

Met Isabella Smit terug in de selectie na volledig hersteld te zijn van een bovenbeenblessure en Fleur Hakkert van de MO19-1 werd er vol goede moet begonnen aan de wedstrijd.

Weer een valse start! Na luttele seconden lag de bal al in het net; 1-0.. Soest leek wederom niet wakker. Net als eerdere wedstrijden stonden de Blauwe Leeuwinnen direct al op achterstand. Voordeel is dat er nog 79 minuten resteerden om de stand minimaal gelijk te trekken.

Daar waar de thuisspelende ploeg massaal riep; “doelsaldo, doelsaldo! We gaan aan ons doelsaldo werken!” werkte dat voor Soest al doping en werden de mouwen nog extra opgestroopt.

Na de openingsgoal was het Soest die het initiatief nam en de thuisploeg in de tang had! De pech van 2 keer de bal tegen de lat voorkwam een voorsprong van De Blauwe Leeuwinnen.

Het geduld en de inzet werden uiteindelijk beloond in de 30e minuut waar Sanne Elders de gelijkmaker voor haar rekening nam!

Dankzij een paar voortreffelijke reddingen van keepster Isabella Smit gingen beide ploegen met een stand van 1-1 de rust in.

De tweede helft leek een kopie van vorige week te worden; direct na de rust was het Roda ‘46 die weer op voorsprong kwam en er ontstond wederom een zeer aantrekkelijke tweede helft met kansen over en weer. Het was Fleur Hakkert die haar voortreffelijke spel beloonde door de 2-2 prachtig binnen te schieten! Nog mooier werd het toen Sanne Elders haar tweede doelpunt van de middag maakte en daarmee Soest zelfs weer op voorsprong zette.

Zou het dan eindelijk lukken om met 3 punten uit Leusden weg te komen?

Met nog 15 minuten op de klok was het toch de thuisploeg die de stand in evenwicht bracht: 3-3. Daar waar voorheen de koppen zouden gaan hangen vochten de Leeuwinnen voor wat ze waard waren maar andermaal bleven de 3 punten in Leusden omdat 10 minuten voor tijd de winnende werd binnen geschoten en de eindstand daarmee werd bepaald op 4-3.

Complimenten voor de flinke dosis strijd die er geleverd werd door het volledige team! Uiteindelijk zullen de overwinningen vanzelf komen..

Maandag 23 oktober 19:30 uur zullen ze er weer staan in de bekerwedstrijd uit tegen VVIJ.