SO Soest
SO Soest
Manon trapt promotiecampagne af

Manon trapt promotiecampagne af

Voetballen voelt als verademing

Voetballen voelt als verademing

Onderlinge competitie groot succes

Onderlinge competitie groot succes

Sterk gewijzigd SO Soest swingt een helft tegen FC Weesp

Zondag 01 maart 2020

SO Soest moest zondag in een sterk gewijzigde basisopstelling de strijd aangaan met laagvlieger FC Weesp. Door verschillende redenen ontbraken vaste basisklanten en was het aan de technische staf om adequate vervangers in te passen. Dat lukte goed. In de eerste 45 minuten swingde een combinerend SO Soest soepel naar een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft nam de ploeg gas terug.

Twee spelers maakten hun basisdebuut. Redouan Boussoufi, in de winter overgekomen van DHSC, bestreek de aanvallende linkerflank en in de punt van de aanval stond de 18-jarige Youp van Zonneveld. De jonge spits kon zijn verrassende basisopstelling binnen een minuut belonen. Zijn vrije doortocht en doelpoging op de 22 jaar oudere doelman Arno Copier werd door de ervaren Weesp-goalie vakkundig gekeerd. Het was het startsein voor de aanval. Een onvermoeibaar Soest bleef doorlopend het doel van Weesp opzoeken. De combinaties gingen soepel door de vijandelijke defensie. Nieuwkomer Redouan baarde opzien met zijn stijlvolle balaannames, getructe passeerbewegingen en zijn oog voor de vrije speler. Maar ook de andere spelers lieten geen steken vallen. De spelvreugde spatte er vanaf, zo zien de trainers het graag. Vanaf de zijlijn lieten zij dan ook geen mogelijkheid onbenut om het team te complimenteren met het spel.

Doelpunten vielen er dan ook snel. Na zes minuten was de ban al gebroken. Een vloeiende aanval werd afgesloten door een schot van Youp van Zonneveld, diens poging werd door Thijs Janmaat net goed genoeg getoucheerd zodat keeper Copier kansloos was. In de twintigste minuut werd de stand verdubbeld. Meme Dore Aminata, in de basis omdat Rayendall op het laatste moment vanwege misselijkheid moest afhaken, gaf de bal op maat aan Redouan die gedecideerd raakschoot. 

De dadendrang van de thuisploeg werd kort voor rust beloond met een derde treffer. Nu was Redouan, op aangeven van Jim van den Berg, de man van de voorzet. Ali Coban stond goed opgesteld om de bal langs Copier te schieten. 

In de tweede helft ging het duel als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Weesp wilde wel maar kon niet en Soest vond het wel prima zo. Mitchell Zwart raakte met een fraai schot de lat. Het was een van de weinige aanvallende momenten waarbij het publiek van de banken kwam. De 4-0 kwam na 67 minuten spelen. De goedspelende Miquel van Ginkel ging goed door op de rechterflank en diens scherpe voorzet werd door een Weesp-verdediger in eigen doel geschoten. 

In het laatste kwartier wist de tegenstander de eer te redden en de stand nog wat dragelijk te maken. Bij de eerste Weesp-goal raakte doelman Midas Dorrestein geblesseerd. Stijn Waals verving de onfortuinlijke goalie. In de slotfase moest de invaller eenmaal buigen voor een fraaie kopgoal. 

Een goedspelend SO Soest voetbalde heel wat kansen bij elkaar. Vooral in de eerste helft was het genieten. Het was goed om te zien dat de staf genoeg vervangers achter de hand heeft wanneer sterkhouders als Jordy Stins, Bas Tullemans, Jorney Kappenberg, Simon van der Leeden, Corne Parol, Gido de Hiep en Rayendall Bitorina ontbreken. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Aanstaande zondag thuis de derby tegen Hooglanderveen en die week daarna de derde thuiswedstrijd op een rij (DCG). 

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein (77. Stijn Waals); Wouter Scheeren, Mitchell Zwart, Thijs Janmaat (64. Kenny Grant); Miquel van Ginkel, Giovanni Nicolaas (68. Corne Parol), Redouan Boussoufi, Jim van den Berg; Youp van Zonneveld, Ali Coban

06. Thijs Janmaat 1-0
20. Redouan Boussoufi 2-0
39. Ali Coban 3-0
67. e.d. 4-0
73. 4-1
90. 4-2

Meer foto's van Jaap van den Broek te zien via deze link: Fotoalbum Soest - Weesp

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Geen aankondigingen.

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Mega Tegels [kopie]
Zwart Mul [kopie]
KOK [kopie]
Brouwer [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Stalenhoef [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
MidCoat [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
ING [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
De Jong [kopie]
Van Hal [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Boedelz [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Actiforce [kopie]
Dam [kopie]
GeldNL [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Heineken [kopie]
Optimum [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Bloemendael [kopie]
Kostencheck [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Smorenburg [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Janalleman Studio [kopie]
Reijerse [kopie]
Wonnink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Doorn [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Growfun [kopie]
Overhees [kopie]
Hoogt [kopie]
Bres [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Yourlease [kopie]
Postcodestroom [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88