SO Soest
SO Soest
Selectie senioren is weer begonnen

Selectie senioren is weer begonnen

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar - Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Paul Martens was er, altijd en overal...

Zondag 15 maart 2020

Afgelopen vrijdag overleed ons voormalig bestuurslid tevens lid van verdienste Paul Martens. Paul genoot veel bekendheid, niet alleen bij SO Soest, maar ook in de gemeente Soest. Hij was jarenlang secretaris van de Soester Zakenkring, had zitting in het Toeristisch Platform Soest, de Kunstroute ‘Kunst en Bedrijven’ Soest en organiseerde mede het Ondernemerscongres Soest. Paul is 70 jaar geworden.

Voor SO Soest heeft Paul veel betekend. Beginjaren ‘90 meldde Paul zich bij onze vereniging. Dat deed hij als meer dan geïnteresseerde voetbalvader van zijn kinderen Martijn en Marloes. Paul werd al snel ingelijfd in het bestuur van SO Soest. Met zijn netwerk, aimabele en soepele omgang met ondernemend Soest, zakelijk inzicht en perfecte accuratesse was hij de geschikte kandidaat voor de vacante positie van bestuurslid public relations en sponsoring.

Paul had de meest waanzinnige en creatieve ideeën die hij in de sponsorcommissie lanceerde. Een ondernemersbijeenkomst met een interessante spreker, commerciële artikelen in de Soester Courant voor Vendelier-sponsors. Het zijn briljante ingevingen waar de club nog steeds de vruchten van plukt.

Paul Martens was graag gezien, het was onmogelijk om ruzie met hem te krijgen. Hij was dan ook breed inzetbaar. Als man van dienst, in de organisatie van de familiedag, als luisterend oor. Bij uitwedstrijden van het eerste elftal als vertegenwoordiger van SO Soest. Als lid van de bouwcommissie bij de nieuwbouw van ons clubhuis in 2002/2003. Paul was er, altijd en overal.

Bij het plotselinge overlijden van zijn vrouw Iedje in 1994 ondervonden Paul en zijn kinderen veel steun vanuit de vereniging. Het waren momenten waar Paul, ondanks het verdriet, met dankbaarheid op terugkeek. Het sterkte hem in de overtuiging dat een vereniging veel meer is dan alleen een groep mensen bij elkaar. Het is een verbondenheid, een sociaal sterke groepering, waarbij lief en leed gedeeld wordt en waar gedeelde smart letterlijk halve smart is.

Zo zat Paul ‘in de wedstrijd’. Met gevraagd en ongevraagd advies zorgde hij bij diverse mensen voor het noodzakelijke zetje in de rug. Hij had oog voor het talent van mensen en stimuleerde en enthousiasmeerde om dat breed en goed in te zetten. Veel mensen zijn door hem dan wel zakelijk, dan wel sportief, dan wel privé op het paard gezet. Paul heeft in diverse rollen enorm veel betekend voor Soest.

Toen Paul afscheid nam als bestuurslid werd hij meer dan terecht onderscheiden als lid van verdienste. SO Soest was op dat moment nog lang niet van hem af. Als lid van de sponsorcommissie bleef hij zich inzetten voor een belangrijke inkomstenstroom van SO Soest. Paul deed dit werk niet met tegenzin. Met een stel mannen en vrouwen rondom de tafel en, zoals hij het zelf omschreef: ‘lekker ouweneelen’ deed hij erg graag. Dat ‘ouweneelen’ resulteerde overigens dikwijls in lucratieve deals voor SO Soest.

Paul heeft de laatste jaren gezondheidsproblemen gekend. De afgelopen maanden ging het snel achteruit met hem. Hij wist dat hij niet meer beter ging worden. Vanuit zijn ziekbed keek hij tevreden terug op zijn leven. Met precisie heeft hij gedurende zijn leven zijn herinneringen en belevenissen genoteerd. Daarin heeft onze vereniging en de vele vrienden en bekenden die hij bij de club heeft ontmoet een belangrijke plaats.

Paul Martens was een uniek man, een vriendelijke goedlachse kerel met humor, niet wars van zelfspot en een groot hart voor vrienden en vooral zijn familie. Zijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen hadden daarbij een speciale plek. Voor hen zal het wegvallen van hun vader, schoonvader en opa een enorm gemis betekenen. Niet alleen nu, tijdens deze verdrietige dagen, maar ook in al die momenten die volgen. Namens bestuur, leden en sponsors van SO Soest spreek ik de wens uit dat de fijne herinneringen, de humor, de mooie momenten voor nu en later een waardevolle troost mogen zijn voor Martijn en Lenneke, Marloes en Sander, Guus, Ties, Huub en Roos. Dood ben je pas als je vergeten bent. Paul Martens zal, ook bij SO Soest, niet vergeten worden.

Peter Beijer

 

Het is mogelijk om online uw deelneming te betuigen naar aanleiding van het overlijden van Paul Martens. Via de website van de uitvaartonderneming Smorenburg kunt u uw herinnering en/of persoonlijke boodschap delen. 

Dat kan via deze website: Condoleren Paul. De code is f7eba

De begrafenis van Paul Martens is donderdag 19 maart. Vanwege de coronacrisis is deze alleen toegankelijk voor familie en speciaal genodigden. Wanneer het mogelijk is wordt er voor Paul een herdenkingsdienst gehouden. Wij houden u op de hoogte.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - VVZ'49 18 augustus 19:30 uur
VVZ'49 2 - SO Soest 2 Donderdag 20 augustus 20:30
PVCV 1 - SO Soest 1 Zondag 23 augustus 14:00
De Bilt 1 - SO Soest 1 Dinsdag 25 augustus 20:30
SO Soest 2 - De Bilt 2 Dinsdag 25 augustus 20:30
Zuidvogels 1 - SO Soest 1 (beker) Zaterdag 29 augustus 17:00
Quick 2 - SO Soest 2 (beker) Zondag 30 augustus 11:00
SEC 1 - SO Soest 2 Dinsdag 1 september 20:30
SO Soest - VRC (beker) Zaterdag 5 september 17:00 
SO Soest 2 - Kampong 3 (beker) Zondag 6 september 11:00
CDW 1 - SO Soest 1 (beker) Zaterdag 12 september 17:00
PVCV 2 - SO Soest 2 (beker) Zondag 13 september 11:00
Toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar Al het coronagerelateerd nieuws is te vinden in menu boven onder 'corona'

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Soester Duinen Restaurant [kopie]
Actiforce [kopie]
De Jong [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Brouwer [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Mega Tegels [kopie]
KOK [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Yourlease [kopie]
Reijerse
Eetvilla van den Brink [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hengel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Beijer Gebr
Optimum [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Dam [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Hagen VakantieXperts
Bloemendael
MidCoat [kopie]
Van Doorn [kopie]
Smorenburg [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
ING [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hoogt [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Van Hal [kopie]
Bres [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Votrans
Wonnink [kopie]
GeldNL
Overhees [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
Dijkstra [kopie]
Heineken [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88