SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Afscheidswoorden van hoofdtrainer René van der Kooij

Donderdag 16 april 2020

,,…en dan is het avontuur SO Soest ineens voorbij…”

Als hoofdtrainer was ik kort aan deze mooie club verbonden, maar wat heb ik genoten…

Het begon al bij de start van het seizoen
Als je na drie mooie jaren bij SCH’44 naar SO Soest vertrekt dan hou je er rekening mee dat het qua plezier en de wijze van voetballen niet gauw leuker kan zijn dan dat ik bij mijn vorige club gewend was. SCH is nog wat dorpser, echt een ‘ons-kent-ons-club’. Mijn eerste ervaring met SO Soest was mijn debuut op het jaarlijkse golftoernooi. Ik kreeg meteen een prima indruk. Groots opgezet, een voorzitter die ik helaas niet kon laten fungeren als mijn caddy, simpelweg omdat hij meer vrije tijd heeft dan ik en er veel beter in was. Toen al veel sociale mensen ontmoet. Kortom: ik was erg benieuwd. Bij de kennismaking met de spelers, vlak voor de vakantie, werd één ding duidelijk: de spelers willen weer meer gedurfd voetballen!

De interactie met de spelers
Spelers die uit zichzelf ruim op tijd op het veld al klaar staan voor de training, spelers die gewoon hard willen werken op de training, spelers die humor hebben, sociaal zijn. Het werd mij snel duidelijk; dit is gewoon een groep goeie gasten. Tom en Gio kwamen mee van SCH, Corné kwam van Kampong, Jordy van Loosdrecht. Prima gasten die ook goed konden voetballen. Maar vooral de interactie tussen hen en de Soester jongens. Zoiets begint in de kleedkamer en op het mini-trainingskamp in Maasland. Wellicht werden we door dit kamp uitgeschakeld voor de beker maar we lieten in Rotterdam wel zien dat de sfeer goed was. Daarna kwam het uitje naar Utrecht. Mooie momenten: het trainingskamp, vaak lang na borrelen op donderdag, na Pancratius-uit de stad in. Het leek wel of we niet konden verliezen.

De mooiste potjes
De manier van spelen uit bij Pancratius was erg sterk. De uitwedstrijd, weliswaar vriendschappelijk, tegen Hoogland was van zeer hoog niveau. De 2-3 winst bij Kampong was erg knap. DCG uit was sterk. De come back tegen HBC van 0-3 naar 3-3. We speelden bij vlagen prima voetbal.

Pech met onze aanvallers
Als je dominant wilt spelen, dan wil je graag voorin het verschil maken. Als dan Marouan, Sinan, Niels, Tom, Badr en Jordy (dikwijls) afvallen/geblesseerd zijn dan was dat nog wel eens lastig.
Trouwens als we het over pech hebben…onze topverdediger Gido die zo hard had gewerkt aan een terugkeer en toen wederom geblesseerd moest afhaken. Dat was echt een gemis.

USV Hercules
Eind november had ik met de TC een gesprek gehad over twee jaar SO Soest. Ik kreeg een mooi voorstel en ineens kwam USV Hercules. Dit is de club waar ik al acht jaar een groot aandeel heb in de organisatie, een periode waarin deze vereniging in de top van het amateurvoetbal kwam. Ik kreeg de vraag of ik daar de komende twee hoofdtrainer wil worden. Voor SO Soest was dit jammer en ik had er een dubbel gevoel bij. Maar de positieve manier hoe SO Soest als bestuur, TC en spelersgroep reageerde maakt een club ook groot.

Uit het hart
Nu Tom weer bijna fit was, met Redouan er ook bij, denk ik vaak: “wat hadden we behaald met dit mooie team?”
We zullen het nooit weten door de crisis waar we nu inzitten. Maar wat ik wel weet is dat ik hoofdtrainer ben geweest in het allerzwaarste jaar uit mijn leven. Dat ik het door mijn UEFA A-opleiding erg druk zou krijgen wist ik al. Maar als daar tussendoor nog een scheiding loopt, daardoor een verhuizing, zorgde ervoor dat het een soort van overleven werd. Maar overleven werd het niet bij SO Soest. Sterker nog; de club zorgde voor de lach op mijn gezicht en dat drie keer per week. Daar ben ik SO Soest enorm dankbaar voor.

Met een geweldige staf, waar ik vooral de samenwerking met Arjan extra wil benoemen, de perfecte samenwerking met de TC, een prima bestuur, de warmte van Ton, het vriendelijke barpersoneel op de donderdag en zondag! De vaste supporters, uit en thuis, dank voor jullie support.

SO Soest, ik vond het geweldig om jullie hoofdtrainer te mogen zijn. Ik wilde zo graag weggaan met een prijs, maar iets zegt mij dat we elkaar nog wel eens vaker gaan tegenkomen.
De nieuwe selectie staat als een huis, de nieuwelingen zijn een meerwaarde en het zijn ook nog eens hele goeie gasten. De selectie is sterker geworden, met Frank komt er een vreselijk kundige trainer. Ik ben ervan overtuigd dat er een topteam staat en dat SO Soest om de titel gaat spelen. Het is jullie allemaal gegund!

Blijf gezond en tot ziens!

Rene van der Kooij

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Postcodestroom [kopie]
De Jong [kopie]
Overhees [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Wonnink [kopie]
KOK [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
BIN System [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hengstum [kopie]
MidCoat [kopie]
Bres [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Brouwer [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Boedelz [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
WeFulfil [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Actiforce [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dijkstra [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
ING [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Reijerse [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Kostencheck [kopie]
Votrans [kopie]
Hoogt [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Smorenburg [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Hengel [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Auto Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88