Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest JO10-1/2 v SO Soest JO11-2, 2-5 (0,0), vriendschappelijk

Zaterdag 21 oktober 2017

Broederstrijd in tweede helft beslist.

Soest - 17 oktober 2017 - Op deze heerlijke herfstavond was JO11-2 dit keer te sterk voor het combinatieteam JO10-1 en JO10-2. Ze waren om te beginnen een kop groter dan hun jongere leeuwenbroeders, bovendien waren ze ook sterker en sneller hetgeen natuurlijk niet vreemd is. In het begin leek JO10-1/2 wat geïmponeerd en speelden we rustig en beheerst de bal rond. We hadden veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te zijn, dat zien we vaker.

JO10-1/2 probeerde compact voor het doel te verdedigen en daar hadden we duidelijk moeite mee. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op hun helft. De eerste helft hield JO10-1/2 desondanks knap stand. In de tweede helft waren de duels wat steviger en het spel wat sneller. Na onze eerste goal vlak na rust scoorde JO10-1/2 uit een corner.

Halverwege de tweede helft liep de score verder op, in totaal maakten we vijf doelpunten. Sietse van JO10-1/2 schoot na een knappe loopactie onberispelijk binnen.

Richting het einde van de wedstrijd werd de strijd beslist, JO11-2 had nog wat energie over en bij JO10-1/2 was de pijp leeg. Al met al een leuke wedstrijd, vol met inzet, passie en veel werklust. Letterlijk een broederstrijd waarbij de grotere broer Hidde dit keer won.

Voor mij was het wel vreemd. Van de jongens die ik vorig jaar trainde stonden er vandaag 5 tegenover mijn huidige team. Ik voelde me dan ook een beetje zoals Michel en Esther zich moeten hebben gevoeld.

Gelet op de geestdrift bij beide partijen verwacht ik dat dit niet de laatste keer is geweest dat de broederteams de degens kruisen. Er zal terecht wel geschreeuwd worden om een revanche. De eindstand kan dan wel eens heel anders uitpakken. We moeten dan ook stappen blijven maken, anders halen de kleine broers ons in.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur