SO Soest wint eenzijdige bekerderby

Zaterdag 02 september 2017

De eerste officiele wedstrijd van het seizoen eindigde voor SO Soest in een keurige overwinning. Dorpsgenoot en rivaal VVZ'49 werd met klinkende cijfers naar de Eemweg gestuurd. De score viel met 4-0 nog mager uit. Soest miste een flink aantal kansen.

Trainer Gerrit Plomp had te maken met een aantal geblesseerde spelers. Gelukkig is de spelerslijst dit seizoen van een omvang dat absenties kunnen worden opgevangen. Door de afwezigheid van Dylan Meijer werd er gestart met een tweemansvoorhoede. Ali Coban en Tom Karst moesten de doelpunten gaan maken. Voor de energieke en snelle Stan Klarenbeek was er een plek op de rechterkant van het middenveld ingeruimd. Hiermee maakte de 19-jarige speler zijn basisdebuut.

SO Soest werd zaterdagavond ondersteund door een enthousiast publiek. De jeugdige Soesters hadden rookbommen en spandoeken tevoorschijn gehaald om hun favorieten een warm welkom te bieden. Hopelijk wordt deze trend doorgezet in dit seizoen.

De thuisploeg speelde, zoals verwacht, vanaf het begin op de vijandelijke helft. VVZ'49 had de wedstrijd van vorige week nog in het vizier. Toen stonden de groenen binnen een half uur met 0-3 achter en dat wilden de Eemweg-bewoners voorkomen. De routiniers Hidde Reitsma en Ruben de Goede hielden de linies gesloten.

Soest kreeg een flink aantal mogelijkheden. Maar het vizier stond in de beginfase niet op scherp. Bovendien wist doelman Jelle Bade van VVZ een aantal keer fraai te redden. De verwachte en verdiende goal viel uiteindelijk toch. Er was een foutje van VVZ-verdediger Kyliam Boers voor nodig. Hierdoor kon Maarten Jan spits Tom Karst in stelling brengen die geen moeite had met het buitenkansje. SO Soest ging op jacht naar meer goals. Tien minuten later wist opnieuw Tom Karst te scoren. Dit keer passeerde hij Bade met een droge knal.

SO Soest kwam scherp uit de kleedkamers. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of de score was al verdubbeld. Ali Coban en Tom Karst (hattrick!!) zagen de gaten in de VVZ-verdediging. De wedstrijd was gespeeld.

Het restant van de tweede helft voltrok zich in een letterlijk zomeravond-tempo. SO Soest wilde meer goals, maar diverse opgelegde kansen werden niet benut. Hierdoor viel de score mager uit.

Maar...klagen over een laag uitgevallen score bij een 4-0 winst tegen een medetweedeklasser klinkt als een luxe. Volgende week wacht Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen verloor met 2-0 van Woudenberg en zal dus moeten winnen om kans te blijven maken op een plek in de tweede bekerronde. Bij een overwinning staat Soest al met één been in die volgende ronde. Er is dus wat te winnen komende zaterdag.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg (77. Wouter de Zoete), Steven van den Berg, Hessel de Goeij (77. Gido de Hiep), Thijs Janmaat; Stan Klarenbeek, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers; Ali Coban, Tom Karst (70. Bas Tullemans)

28. 1-0 Tom Karst

38. 2-0 Tom Karst

48. 3-0 Ali Coban

49. 4-0 Tom Karst