SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Catering Centraal draait tijdens Corona nog vijftig procent door!

Woensdag 29 april 2020

Voor Bas Romein en Antonio van den Hengel was zondagavond 15 maart een moment om nooit te vergeten. De beide eigenaren van Catering Centraal zagen vanaf dat moment in één week tijd de agenda met reserveringen t/m 1 juni leeg stromen. Alle geplande reserveringen voor catering werden -logischerwijs- afgezegd. Het boekingssysteem was leeg, behalve de vaste bestellingen voor klanten als Auto Smeeing, Smurfit Kappa, Eurotape etc…

Schakelen
,,Dat was wel eventjes een hard gelag”, blikt Antonio, enigszins teleurgesteld terug. ,,Vanwege mijn functie bij de Koninklijke Horeca Nederland hadden wij wel signalen gekregen dat er in het zuiden van het land wat aan zat te komen, maar met een landelijke intelligente lock down hadden wij op dat moment geen rekening gehouden. Wat je dan gaat doen? Je maakt eventjes een pas op de plaats, gaat alles even goed overzien en dan keuzes maken. Voor ons was het even terug naar 1997 toen ik aan de Birkstraat 7 begon met Broodje van Toontje als cafetaria/eethuis. Met die ervaring en wetenschap werd nu een compacte bezorgservice-menukaart gemaakt, zodat de keuken snelheid kan blijven maken.”

Snelheid was hard nodig vertelt Bas Romein. ,,Na een mooie eerste week werd het een gekkenhuis toen woensdag 25 maart onze advertentie in de Soester Courant verscheen. Uiteindelijk moesten er vier auto’s rijden om te zorgen dat alles in de piek van 17 uur tot 19 uur bezorgd kon worden. Een prachtige logistieke klus om alles op tijd en warm bij de mensen thuis te krijgen.”

Gunnen
Bas geniet van de reacties uit het dorp: “Wij gebruiken de heerlijke Stay Crisp frites van McCain en daar krijgen wij echt goede reacties op. De betrokkenheid vanuit de Soester gemeenschap is mooi; mensen gunnen ons ook echt de handel en als je een tikkie naar iemand stuurt voor de betaling, dan bedanken ze ons, terwijl wij natuurlijk hun zeer dankbaar zijn. Wij bezorgen ook bij oudere inwoners van Soest, Soesterberg of Baarn, die bestellen dan voor een paar dagen in de week en maken het geld alvast keurig over via de bank, want een tikkie lukt hun nog niet altijd.”

Vanaf één maaltijd
De dienstverlening is in deze coronatijden scherp gewijzigd vertelt Antonio: ,,Waar Catering Centraal voor minimaal tien personen particuliere catering verzorgde, rijden wij nu zelfs voor één maaltijd van € 12,50 euro naar de andere kant van Soest. Qua werkzaamheden zitten wij nu op de helft van hetgeen wij in ‘normale tijden’ doen. Hoe de toekomst eruit ziet? Wie heeft er een glazen bol om het juiste te voorspellen? Feesten en partijen met anderhalvemeter-economie is natuurlijk geen optie, dus wij zijn bang dat het nog wel eventjes duurt voordat we op dat front weer actief mogen zijn. Laat het vaccin maar gauw komen, zodat we weer snel terug kunnen naar het oude leven.”

De blog van Bas
Bas heeft er ondertussen een nieuw soort ‘werk’ bij gekregen. Hij is sinds de eerste dag van de lock down gestart met een dagelijkse blog dat hij  publiceert op Facebook. Hij doet daar veel volgers een plezier mee. ,,Ik had al ervaring opgedaan met het schrijven van blogs tijdens de jaarlijkse Habitat Bouwreizen. Inmiddels zijn wij dag 40 al gepasseerd en nog steeds schrijf ik een dagelijkse blog. Leuk hoor, maar ik hoop dat dit snel achter de rug is en de gezondheidssector snel over kan naar hun normale werk in plaats van dit bizarre coronawerk. Wij verlangen ook naar onze normale bezigheden en dat is het regelen van heerlijke buffetjes bij feesten, partijen, vergaderingen en de catering bij een uitvaart.”

Catering Centraal, Birkstraat 7, Soest, 035-6033333info@cateringcentraal.nl
www.cateringcentraal.nl

Tekst en foto's: Peter Beijer

 

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
DCG - SO Soest Zondag 17 maart 14:00 uur
SO Soest - Sporting Martinus Zondag 24 maart 14:00 uur
SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Reijerse [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
KOK [kopie]
Wonnink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Optimum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
De Jong [kopie]
Overhees [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bres [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Dam [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Yourlease [kopie]
Hoogt [kopie]
Smorenburg [kopie]
BIN System [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Dijkstra [kopie]
ING [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Actiforce [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Boedelz [kopie]
Brouwer [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
WeFulfil [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kostencheck [kopie]
MidCoat [kopie]
Heineken [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Votrans [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88