SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Veld 2 wordt kunstgras

Veld 2 wordt kunstgras

Voetballen...het leukste dat er is

Voetballen...het leukste dat er is

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Stalenhoef Total Sign sponsort ReconnAct

Woensdag 20 mei 2020

Stalenhoef Totaal Sign aan de Zuidergracht 21-14A is al jarenlang een gewaardeerde sponsor. In deze tijden van crisis wil eigenaar Martijn Stalenhoef meer doen dan alleen vendelier van SO Soest zijn. ,,Ons bedrijf zet zich in om met print, belettering, wrapping en raamfolie bedrijven en organisaties een professionele uitstraling te verzorgen. In deze tijd willen wij onze vendeliersruimte beschikbaar stellen aan een Soester organisatie die juist in deze tijd goede dingen voor de inwoners kan doen. Wij doen dat graag. Samen staan we sterk!”

Het sympathieke gebaar van Martijn wordt gewaardeerd. De advertentieruimte wordt gegund aan het burgerinitiatief ReconnAct dat zich vanaf 2013 inzet om werkzoekenden persoonlijk te ondersteunen in het vinden van betaald werk.

ReconnAct
Lex Bergers is vrijwel vanaf de start in 2013 teamlid van het landelijk opererende Kernteam van ReconnAct en vertelt over de beginperiode: ,,Het was destijds ook crisis met veel werklozen. Stan Uyland wilde als sociaal betrokken ondernemer daar iets aan doen en begon het burgerinitiatief ReconnAct, met als één van de eerste projecten de ‘Soester Maatjes’. Het principe is eenvoudig: gemotiveerde vrijwilligers uit de Soester samenleving worden opgeleid om als jobmaatje werkzoekenden, veelal mensen in de Bijstand, te ondersteunen in het vinden van werk. De waarde van Jobmaatjes zit in het geven van extra aandacht, structuur, veiligheid en rust. In Soest werden in die beginperiode in korte tijd tientallen mensen door de Jobmaatjes geholpen om uit de bijstand te komen en met betaald werk aan de slag te gaan. Ook wethouders en raadsleden werden een vrijwillig jobmaatje. De aanpak werd in de jaren daarna ook succesvol toegepast in tien andere gemeenten, zoals Amersfoort, Wageningen, Huizen, Weesp en Waddinxveen. Honderden mensen zijn inmiddels door de inzet van de jobmaatjes weer aan het werk gekomen. Het geeft bijzonder veel voldoening als mensen weer hun eigen inkomen gaan verdienen en daarmee optimisme brengen in hun gezin.  Het is daarom zo jammer dat het jobmaatjesproject al enkele jaren niet meer in Soest en Soesterberg bestaat, terwijl we wel actief zijn in de hele regio.”

Kansmaatjes
ReconnAct is in Soest wel op andere manieren actief. Met steun van Stichting Zonnegloren voert  ReconnAct een ‘Kansmaatjes’-project uit, samen met Sonja Wolf van Stichting Hart voor Soest. In dit project gaat het vooral om mensen in achterstandsituaties meer te laten deelnemen aan de samenleving. Lex Bergers: ,,Ook hier helpen vrijwilligers -we noemen hen Kansmaatjes- met praktische zaken, een luisterend oor en door hulp te bieden daar waar dat mogelijk is. Er is nog steeds enorm veel werk te verrichten om mensen weer op weg te helpen naar een beter bestaan, ook in Soest. Daar zetten de Kansmaatjes zich graag voor in.”

Maatjesbank
De coronacrisis heeft tot nieuwe initiatieven in Soest geleid, waaronder ook de Maatjesbank.nl. Iedereen die praktische hulp zoekt of die hulp kan aanbieden, kan op Maatjesbank.nl terecht. Doortje Roemeling en Anita Hilhorst zorgen er als coördinatoren voor dat de hulpvragen opgepakt worden door de hulpaanbieders. Bergers: ,,De vrijwilligers van de Maatjesbank en al die andere mooie initiatieven in Soest, doen het tenslotte om van betekenis te zijn voor mensen die het nu moeilijk hebben en ondersteuning heel goed kunnen gebruiken. Die gemeenschapszin is in Soest gelukkig sterk aanwezig. Iedereen die mee wil doen kan zich opgeven via de website.”

Meer informatie: https://www.reconnact.nl en https://www.maatjesbank.nl/regio/soest

Tekst: Peter Beijer
Foto: Peter Beijer en ReconnAct

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Boshuizen Hoveniers [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Hoogt [kopie]
Dijkstra [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Actiforce [kopie]
GeldNL
Dam [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Jong [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Yourlease [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Votrans
Bloemendael
MidCoat [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Overhees [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Brouwer [kopie]
Optimum [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Doorn [kopie]
Hagen VakantieXperts
ING [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Reijerse
Sportivun sportkampen [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Hengel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Stalenhoef [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
KOK [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Van Hal [kopie]
Kostencheck [kopie]
Beijer Gebr
Bres [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88