SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Fraaie goal Tijmen

Fraaie goal Tijmen

JO14-3 Kampioen

JO14-3 Kampioen

O20 in actie

O20 in actie

Arnold Hilhorst

Maandag 08 juni 2020

Arnold Hilhorst, een betrokken lid van onze vereniging, is in veel functies waardevol geweest voor SO Soest. Afgelopen weekend overleed hij na een langdurig ziekbed op de leeftijd van 75 jaar.

Jarenlang was Arnold een vertrouwd gezicht bij SO Soest. Vanaf de BDC-tijd tot aan de dag van zijn overlijden is Arnold actief, betrokken en geïnteresseerd geweest in de verrichtingen van zijn vereniging.

Tribune en Stichting 'Vrienden van SO Soest'
Het is goed om te memoreren dat de tribune die vanaf 1990 ons hoofdveld siert tot stand is gekomen door de acties die door Arnold zijn geïnitieerd. Inde jaren tachtig wist het eerste van SO Soest zich niet te ontworstelen aan de derde klasse. Arnold, een supporter die vooral fanatiek was door zijn aanwezigheid en niet door het volume van zijn zachte en sympathieke stem, had de ambitie om de club én haar faciliteiten op een hoger niveau te brengen.

Een tribune voor de trouwe supporters van SO Soest werd de stip aan de horizon. Samen met Wim Schut richtte hij de stichting ‘Vrienden van SO Soest’ op. Onder de vlag van deze stichting werden evenementen georganiseerd (zoals de Klaverjasmarathon op de eerste zaterdag van het jaar) en sponsors gezocht. Binnen korte tijd was het geld bij elkaar gezocht en gevonden. De tribune werd gerealiseerd door Constructiebedrijf Krabbendam-Boerkoel, Bouwbedrijf Jan Smeeing en vooral heel veel vriijwilligers. Het pronkstuk werd In 1990, voorafgaand aan de wedstrijd SO Soest – SEC,  door Arnold aan toenmalig SO Soest-voorzitter Cees de Bruin overhandigd. Hoofdsponsor André van den Dijssel sr. van Procar was getuige.

Chauffeur bij uitwedstrijden
Ging het daarna beter met SO Soest? Jazeker, want de prestaties regen zich aaneen. De jaren negentig waren goud voor SO Soest met kampioenschappen in 1994, 1998 en 1999. Het bracht SO Soest naar de hoofdklasse. Arnold was ooggetuige van al die successen. Uit en thuis was hij aanwezig en met hem reed altijd een vaste groep supporters mee naar de uitwedstrijden. De sportieve successen van SO Soest werden vanaf de nieuwe tribune gevolgd en kwamen mede tot stand dankzij een groep trouwe sponsors; de vendeliers.

Ook bij die vendeliersponsors was Arnold een belangrijke pion. Samen met de schrijvers van de diverse vendeliersartikelen ging hij op de koffie bij de sponsors. Hij deed het praatje, de schrijver noteerde. Resultaat: een mooi artikel voor de Soester Courant en de website én een tevreden sponsor.

Sponsorcommissie
Arnold was de stille drijvende kracht bij de sponsorcommissie. Altijd actief bij de events, voor iedereen een praatje, een handje, een belangstellend woord. Ondertussen bleef hij ook druk voor de ‘Vrienden van SO Soest’. Sponsors werden binnengehaald, de tribune werd verbeterd met kuipstoeltjes en hij zorgde ervoor dat de overleden Wim Schut met Gerrit van Delden een prima opvolger kreeg. Natuurlijk werd aan het begin van het jaar steevast de Klaverjasmarathon georganiseerd. Tot een aantal jaar geleden bleef Arnold actief voor de stichting, totdat hij het tijd vond dat een jongere generatie deze kar ging trekken. Met Olaf van de Grift en Michel Veldhuizen kregen Arnold en Gerrit waardige opvolgers.

Het was niet meer dan logisch dat Arnold in 2013 uitgeroepen werd tot Lid van Verdienste van SO Soest. Gezien zijn verdiensten voor de vereniging een verdiende onderscheiding. Trots, maar ook met de bij hem zo kenmerkende bescheidenheid nam hij de gouden speld van voorzitter Armand Trippaers in ontvangst.

Arnold Hilhorst was de personificatie van een belangrijk deel van de historie van SO Soest. De periode dat onze vereniging hogerop ging dankzij verbetering van faciliteiten, sponsormogelijkheden en organisatie, geïnitieerd door trouwe supporters heeft vooral door Arnold een gezicht gekregen. SO Soest heeft veel aan hem te danken.

Na een langdurig ziekbed heeft Arnold de strijd moeten staken. Wat rest zijn de herinneringen aan een aardige man die met aandacht voor iedereen een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Wij misten hem al tijdens zijn ziekbed, wij gaan hem nu voor altijd missen.

Voor echtgenote Ria, de kinderen Dennis en Mariska, Ron en Merian en de kleinkinderen Milan, Esmee, Aprill en Britt zal het wegvallen van hun Arnold een leegte betekenen die alleen maar gevuld kan worden met goede herinneringen. Namens supporters, sponsors, bestuur en leden van SO Soest wens ik hen toe dat de fijne herinneringen een dankbare troost mogen zijn voor nu en voor de tijd die voor hen ligt.

Peter Beijer

Aanstaande vrijdag is de crematieplechtigheid voor Arnold Hilhorst. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kan slechts een beperkt aantal mensen deze bijeenkomst bijwonen.

Om de vrienden van Arnold toch de gelegenheid te geven om afscheid te nemen is er een bijeenkomst op de parkeerplaats van SO Soest. Vanaf 13:45 uur verzamelen wij ons (uiteraard houden wij anderhalve meter afstand van elkaar) en kunnen wij aanwezig zijn als Arnold om ca. 14:00 uur voor de laatste keer een bezoek brengt aan zijn SO Soest. Het verzoek is, indien u met de auto te komt, deze te parkeren op de parkeerplaats tegenover de hockeyvelden. U bent van harte welkom.

Condoleren
Het is mogelijk om de familie te condoleren en bovendien wordt dat zeer gewaardeerd. Via onderstaande knop komt u op de website van Uitvaartonderneming Smorenburg. Inloggen dient u te doen met code: 83AB5

Condoleren Arnold


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

ING [kopie]
WeFulfil [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Votrans [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Dam [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
KOK [kopie]
Kostencheck [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Catering Centraal [kopie]
BIN System [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bres [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Reijerse [kopie]
Boedelz [kopie]
Optimum [kopie]
De Jong [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Overhees [kopie]
Smorenburg [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Actiforce [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Brouwer [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Hoogt [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Heineken [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
MidCoat [kopie]
Hengel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Yourlease [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88