SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Nieuwe mat op veld 2

Nieuwe mat op veld 2

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Al het nieuws aangaande de gevolgen van Corona onder kopje Corona / kleding en materialen inleveren op 1 en 3 juli - Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar

Uitvaartverzorging Smorenburg ook in crisistijden warm en dichtbij

Dinsdag 09 juni 2020

Paul Martens was een graag geziene man in Soest. Het voormalige bestuurslid van SO Soest overleed in maart, net op het moment dat de coronacrisis uitbrak. Wanneer de dagen ‘normaal’ waren geweest had de markante Soester een uitvaart gehad die hij verdiende. Veel mensen die familie zouden condoleren, toespraken in een overvolle kerk en veel belangstelling bij de begrafenis.

Erehaag
In plaats van een drukbezocht afscheid werd de uitvaart van Paul een bijeenkomst waar slechts dertig mensen bij aanwezig mochten zijn. Jos Otten van Uitvaartverzorging Smorenburg kijkt er met gemengde gevoelens op terug. ,,Een uitvaart is het laatste afscheid en dat moet perfect zijn. Een bijeenkomst van herinneringen delen, een arm om de schouder, warmte, troost en empathie geven. Het is ons vak om dat perfect te organiseren. Het staat ver van ons af om een uitvaart op sobere wijze te verzorgen.”

Bij het afscheid van Paul Martens organiseerden Jos en Lisette Otten een moment dat er toch door velen op gepaste wijze afscheid genomen kon worden. Jos vertelt: ,,We opperden het idee om met de rouwstoet een ronde te maken over de parkeerplaats van SO Soest. Daar stonden vrienden van Paul in een erehaag te applaudisseren op het moment dat wij met de stoet langs gingen. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er aan denk.”

Condoleren
Het afscheid van Paul bij SO Soest is een voorbeeld hoe op alternatieve wijze toch nog een gepast en respectvol afscheid kan worden georganiseerd. Lisette: ,,Zo zijn er, ondanks de coronacrisis, meer mogelijkheden. Via onze website is het mogelijk om online een condoleancebericht achter te laten. Wij verzamelen deze berichten en zorgen ervoor dat de familie een herinneringsboekje ontvangt.”

Jos vult aan: ,,Indien de familie dat wenst, kan een live stream van de uitvaartplechtigheid in kerk of crematorium geregeld worden. Zo kunnen velen toch, op afstand, aanwezig zijn. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om via een herdenkingsbloem een uiting van medeleven te geven. Via het condoleanceregister wordt een passende bloem gekozen en daar wordt desgewenst een wenskaartje met persoonlijke boodschap aan bevestigd. Alle bloemen met een wenskaartje zijn bij het afscheid aanwezig om de familie tot troost te zijn of voor een laatste groet aan de overledene.”

,,Het uiten van medeleven en de momenten van afscheid zijn in deze tijd anders”, merkt Lisette op. ,,Handen schudden mag niet meer, laat staan een knuffel. We zien schrijnende situaties. Bij het sterfbed en de verzorging zijn er regels en restricties. We proberen toch het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Achter de schermen zijn we drukker dan anders, dat is niet erg. We merken dat onze benadering gewaardeerd wordt.”

Engenhof
Sinds vorig jaar heeft Uitvaartverzorging Smorenburg met De Engenhof een eigen uitvaartcentrum in Soest. Jos: ,,Nu wij dit uitvaartcentrum beheren kunnen we onze diensten voor mensen in de regio verder uitbreiden en meer mensen ondersteunen en ontvangen bij het verzorgen van een waardig afscheid. Wij zijn gestart met een verbouwing. Met familiekamers, verzorgingsruimte, afscheidsruimte en aula wordt ons uitvaartcentrum huiselijker en warmer.”

Uitvaartverzorging Smorenburg
https://www.smorenburguitvaart.nl/
Telefoon035-6013086

Tekst: Peter Beijer
Foto's: Jaap van den Broek en Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Al het nieuws aangaande de gevolgen van Corona onder kopje Corona / kleding en materialen inleveren op 1 en 3 juli Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Hufman Autorijschool [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Actiforce [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Votrans
JeeGee Vastgoed [kopie]
Postcodestroom [kopie]
ING [kopie]
Dam [kopie]
Hengel [kopie]
Beijer Gebr
MidCoat [kopie]
Kostencheck [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Heineken [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
KOK [kopie]
Optimum [kopie]
Smorenburg [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse
Van Hengstum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hagen VakantieXperts
Yourlease [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Bres [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hoogt [kopie]
Bloemendael
Verrips Makelaardij [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Dijkstra [kopie]
GeldNL
Van Hal [kopie]
Wonnink [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Van Doorn [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88