SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Nieuwe mat op veld 2

Nieuwe mat op veld 2

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

SO Soest...is ook dé club voor vrouwenvoetbal

Al het nieuws aangaande de gevolgen van Corona onder kopje Corona / kleding en materialen inleveren op 1 en 3 juli - Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar

Gert Lubbersen: ,,Met Van Hengstum richten op groei”

Maandag 08 juni 2020

Van Hengstum Apparatenbouw is een onderneming die al zo stokoud en puur Soesters is dat verre voorvaderen van generaties Soesters bij dit 264-jarig bedrijf gewerkt hebben. Een rijke historie die start in 1756. De historie van het bedrijf wordt eerbiedigd in het pand aan de Dorresteinweg. Plaquettes met geschiedschrijving en fraaie foto’s zijn aan de muur bevestigd. Maar in deze tijden van crisis kijkt directeur Gert Lubbersen ook over het randje van de horizon. Hoe ziet de toekomst eruit in tijden van onzekerheid?

Handrem
Gert, sinds 1 januari 2017 directeur van Van Hengstum is niet de man van negatieve percepties. Maar hij is wel reëel als hij vertelt: ,,Ik wil in deze tijden zeker niet denken aan reductie van personeel. Maar het is natuurlijk wel zo dat er een recessiestorm aan gaat komen. Dan is het voor ons belangrijk om de wind in de zeilen te hebben en dat kan alleen maar door presteren. Dat betekent dat we efficiënter moeten werken en meer output leveren voor minder geld. Dat vereist anders werken, bij een familiebedrijf als dat van ons staat door de cultuur soms de handrem aan.”

Groei
Die laatste zin klinkt strenger dan Gert Lubbersen het bedoelt. De directeur is goed ingewerkt in het bedrijf en weet, zoals hij het zelf zegt ,,hoe het balletje rolt”. ,,Ik heb een lange periode gewerkt bij het Zweedse concern Assa Abloy, in Nederland vooral bekend van de merken Nemef en Lips. Daarnaast heb ik interimwerk gedaan in de gas- en olie-industrie. Beursgenoteerde bedrijven waren dat er daar wordt vooral gekeken naar het belang van de aandeelhouder. In tijden van crisis wordt bij dit soort bedrijven al snel geanticipeerd door in het personeelsbestand te snijden. Wij willen ons richten op de continuïteit en dat moeten we bereiken door een efficiencyslag. De crisis goed doorkomen en dan fors inzetten op groei. Ik streef ernaar om een modelfabriek te worden. We zijn op de goede weg.”

Klantintegrator
Hoe wil Van Hengstum die groei dan realiseren? Gert: ,,Wij hebben de focus op de zakelijke markt. Zie ons niet als de traditionele aanbieder, maar als een klantintegrator. Wij passen ons in het proces van de klant. Zo hebben wij in onze portefeuille een opdrachtgever die mestrobots produceert. Onze engineer gaat met de collega van de klant aan de slag. Dat gebeurt op collegiaal niveau. We gaan samen wat realiseren. Ik kreeg van deze klant een opmerking die ik beschouw als een oprecht compliment. Hij noemde ons: ‘collega’s op afstand’. Dat is de kracht van samenwerken!”

,,We zijn en blijven ook een echt Soester bedrijf met het ondersteunen van lokale activiteiten. Het is mooi hoe er synergie is met diverse bedrijven uit de regio zoals De Kruijff Machinebouw en Soester ondernemingen als Midcoat, Straal Totaal en Lasbedrijf Dorrestijn. Met al die bedrijven kunnen wij onze klanten een totaalpakket bieden.”

Van Hengstum apparatenbouw, Dorresteinweg 65, Soest, Tel.: 035 - 602 03 64, info@vanhengstumsoest.nl, www.vanhengstumsoest.nl

Tekst & fotografie: Peter Beijer

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Al het nieuws aangaande de gevolgen van Corona onder kopje Corona / kleding en materialen inleveren op 1 en 3 juli Vanaf 1 juli toeschouwers weer toegestaan op het sportpark. Niet op de velden, achter de omheining op 1.5m van elkaar

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Optimum [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Overhees [kopie]
Van Hal [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Wonnink [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts
Stalenhoef [kopie]
Yourlease [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Actiforce [kopie]
GeldNL
Lijf & Visie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bloemendael
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hengel [kopie]
Van Doorn [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
De Jong [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
MidCoat [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Heineken [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bres [kopie]
Brouwer [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Beijer Gebr
Reijerse
ING [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Hoogt [kopie]
Dam [kopie]
KOK [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Votrans
Catering Centraal [kopie]
Dijkstra [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88