SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Paul Smit, de haarlemmerolie van SO Soest

Donderdag 23 juli 2020

Onvoorstelbaar…dat is het woord dat vooral valt. Onvoorstelbaar dat Paul Smit er niet meer is. Onvoorstelbaar dat hem een bizar ongeluk bij zijn eigen SO Soest moest overkomen. Onvoorstelbaar dat wij nu een toekomst met onze club ingaan waarin wij niet meer kunnen genieten van onze eigen erevoorzitter, allesweter, clubgek, supporter en scheidsrechter. Paul Smit is niet meer, maar zijn naam blijft voor altijd aan SO Soest verbonden. Paul was, is en blijft SO Soest.

Vrijdag 10 juli 2020, een dag voor zijn 65ste verjaardag, trakteert Paul het volledige klussenteam op gebak. Met zijn kleinzoon op schoot geniet de erevoorzitter van de gesprekken tussen de klussers en van de uitgedeelde lekkernijen. Ik feliciteerde hem met zijn aanstaande verjaardag en maakte gekscherend de opmerking ‘op de volgende 65 jaar’. Paul antwoordde gevat: ,,Nou, ik denk dat ik die volgende 65 jaar niet helemaal volmaak.” Het is zo bizar en onwerkelijk dat Paul kort na zijn verjaardag op de plek waar hij zo graag was is verongelukt.

Vrijwilliger
Paul is vanaf 1969 lid van onze vereniging. Als 14-jarige ging hij voetballen bij de club die toen nog BDC genoemd werd, maar een jaar later omgedoopt zou worden tot SO Soest. Zijn lidmaatschap van onze vereniging beperkte zich niet alleen tot voetbal. Vanaf 1973 was Paul actief als vrijwilliger. Hij zette zich in als leider van de pups, scheidsrechter, was actief achter de bar en ook vaak ervoor.

Paul viel op jonge leeftijd al op door zijn organisatietalent en zijn vermogen om mensen op juiste manier te beoordelen op hun vaardigheden en talent. Dat deed hij voor SO Soest, maar ook voor Carnavalsvereniging De Narre Knollen, later voor het Groot Gaesbeeker Gilde en natuurlijk ook als directeur/uitgever van Drukkerij Smit en de Soester Courant.

Bestuur
In 1984 trad hij toe tot het bestuur van SO Soest. Paul hield zich voornamelijk bezig met de verkoop van reclameborden. Ondernemers uit Soest en omgeving werden benaderd voor een bord en Paul zorgde ervoor dat die borden er kwamen. Die borden bestelde hij, hij zorgde dat ze geleverd werden en hij zorgde zelf dat met een flinke portie handigheid de borden ook daadwerkelijk bevestigd werden. Dat was typisch Paul. Hij wilde altijd controle houden. Het overdragen van klussen aan een ander vond hij lastig. Hij deed het liever zelf, dan wist hij zeker dat het gebeurde. Ondanks zijn druk bestaan met gezin, drukkerij en uitgeverij had Paul altijd tijd voor SO Soest. ,,De club is mijn vierde kind…” liet hij zich wel eens ontvallen.

Voorzitter
Na een korte onderbreking kwam Paul in 1989 opnieuw in het bestuur en in 1991 volgde hij Joop Heerkens op als voorzitter. Tijdens zijn voorzitterschap gebeurde er veel op de Bosstraat-Oost. De club groeide onder zijn leiding. Het eerste elftal speelde in de hoofdklasse en deed dat met een groot regiment aan echte Soesters. De kampioensfeestjes werden niet alleen achteraan de Bosstraat gevierd. Ook bij Pimpelmees 2 wapperde de SO Soest-vlag bij menig feestje. In 2003 kwam eindelijk de langverwachte nieuwbouw. Uiteraard zat Paul in de bouwcommissie en zorgde hij dat een langgekoesterde wens, een functioneel clubgebouw, in vervulling ging. Het recreanten- en G-voetbal werd geïntroduceerd. Met kompaan, vicevoorzitter Toon van Fulpen, werd op losse wijze leiding gegeven aan het bestuur. Vergaderingen waren ontspannen, met een flinke dosis voetbalhumor, maar aan het einde van de avond waren er belangrijke beslissingen genomen. De activiteitenlijst die aan de notulen bevestigd waren kende wel opvallend vaak de initialen PS bij de uitvoerende. Ondertussen zorgde Paul er ook voor dat clubblad ‘De Spetter’ elke maandagochtend op zijn drukkerij in Amersfoort het levenslicht zag.

Erevoorzitter
In 2009 nam Paul afscheid van het bestuur. Hij werd, tijdens de drukbezochtste ledenvergadering ooit, uitgeroepen tot erevoorzitter, kreeg de erepenning van de gemeente Soest en de Gouden Speld van de KNVB. Paul bleef, ondanks dit afscheid, altijd een beetje voorzitter. Ondanks de kundige opvolgers Armand Trippaers, Vinz Janssen en Ries de Jong bleef hij actief en betrokken. Paul was namelijk een aanwezige vrijwilliger als chef inkoop voor de bar, lid van de sponsorcommissie, trainer/leider bij het vrouwenvoetbal en jeugdscheidsrechter, hij was echter ook een stille kracht. Hij wist precies hoe ‘de hazen binnen de vereniging lopen’. Paul had het door als er onvrede was binnen de selectie of bij een jeugdteam. Gevraagd en ongevraagd gaf hij bestuurders advies. Hij loste problemen op voordat ze er waren en fungeerde op die wijze als de haarlemmerolie voor SO Soest. Soms lopen zaken als vanzelfsprekend. Dat zijn van die dingen die niet in een draaiboek staan. Paul zorgde voor die vanzelfsprekendheid. Hij voelde het aan, zag het en hoorde het en greep in als het moest. Ja, dat deed hij liever zelf, want, zoals gezegd…dan wist hij zeker dat het gebeurde.

Koninklijk
Vorig jaar was er een moment waar hij niet de regie had. Tot zijn grote verrassing kreeg hij op 26 april 2019 van burgemeester Metz de versierselen opgespeld die hem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau maakten. Zijn verdiensten voor SO Soest, het Groot Gaesbeeker Gilde, het Oranjecomité en zijn activiteiten met de Soester Courant waren meer dan voldoende voor deze verdiende koninklijke onderscheiding. Paul werd door zijn activiteiten gewaardeerd. Niet alleen bij SO Soest, maar ook bij andere verenigingen en Soester inwoners. De bloemen die deze dagen bij het clubhuis door onder meer het bestuur van VVZ’49 zijn neergelegd zijn een sympathiek gebaar en een bewijs van de impact die Paul bij velen had.

Bosstraat
Paul woonde vooraan de Bosstraat en had een tweede thuis achteraan de Bosstraat. Een thuis waar hij, juist tijdens het uitoefenen van vrijwilligerswerk, zo onfortuinlijk ten val kwam dat het noodlot hem trof. Juist in een periode dat het grote genieten was begonnen. Geen stress meer voor zakelijke besognes, maar genieten van rust en vrijheid met Carla, de kinderen en kleinkind. Juist voor hen die zo dicht bij hem waren is dit abrupte afscheid moeilijk, tragisch en…onvoorstelbaar. Woorden van troost zijn in deze dagen oprecht, vol medeleven, maar kunnen onmogelijk de leegte vullen die een charismatisch en hartelijk persoon als Paul Smit achterlaat. Namens het bestuur, de leden, de sponsorcommissie en iedereen die SO Soest een warm hart toedraagt wil ik Carla, de kinderen, schoonkinderen en kleinkind alle sterkte, hartelijkheid en troost toewensen.

Paul zal altijd verbonden blijven met SO Soest. Zijn jarenlange aanwezigheid als stille én aanwezige kracht gaat zorgen voor herinneringen, anekdotes en verhalen die hopelijk met een glimlach doorverteld worden. Die glimlach vol met goede herinneringen gunnen wij allen aan Carla en haar gezin.

Peter Beijer

Afscheid Paul Smit
Via deze website houden wij u op de hoogte over het afscheid van Paul en een moment om samen te komen en te herdenken. Datum, tijd en locatie maken wij spoedig bekend.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Heineken [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kostencheck [kopie]
De Jong [kopie]
ING [kopie]
Dijkstra [kopie]
KOK [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Wonnink [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Actiforce [kopie]
Postcodestroom [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Overhees [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
WeFulfil [kopie]
Boedelz [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bres [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bikedeals [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Votrans [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Brouwer [kopie]
Hengel [kopie]
BIN System [kopie]
Optimum [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reijerse [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
MidCoat [kopie]
Yourlease [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Dam [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88