Succesvol Plan B bij VFC

Wasmeer JO10-3 - S.o.Soest JO10-3

Zondag 29 oktober 2017

Deze zaterdag moesten onze jongens van de JO10-3 tegen Wasmeer JO10-3. Nadat we de juiste ingang van het sportcomplex Anna’s Hoeve hadden gevonden konden we ons gaan omkleden in een hagelnieuw complex.

De tegenstander van vandaag was van een wat gelijkwaardiger niveau dan de afgelopen wedstrijden. Zo ontstond er een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Het was Wasmeer die door een klein foutje in onze verdediging de score kon openen. Onze jongens lieten de koppies vandaag gelukkig niet hangen en vol goede moed gingen ze op jacht naar de gelijkmaker.

Het was Dean die met een mooie schuiver in de hoek de 1-1 maakte.

Op het middenveld ontstond een spannende strijd en beide ploegen kregen kansen om op voorsprong te komen.

Totdat Jan de bal voor zijn voeten kreeg en met een mooi schot in de rechterhoek de stand op 1-2 bracht en zo stonden we voor het eerst in deze competitie op een voorsprong.

Deze stand konden we tot de rust vasthouden. In de rust nog even wat kleine aanwijzingen gegeven en van keeper gewisseld.

Ook in de 2e helft ontstond er een spannende strijd.

In het begin van de 2e helft kon Soest uitlopen naar 1-3 wederom door Dean gescoord en nadat Jan uit een corner in een keer op doel schoot en deze tot ieders vreugde in de verre hoek verdween namen wij wat gas terug.

De afstanden tussen onze verdediging en aanval werden wat groter en zodoende kreeg Wasmeer wat meer kansen. Zo konden zij ook terugkomen tot 3-4.

Soest toonde vandaag echter een hele goede inzet en het was leuk om te zien dat jullie vandaag in ieder geval niet wilde verliezen. Na een hele mooie aanval kon Umeyir de bal hoog tegen de touwen schieten en was het 3-5.

We dachten dat we de winst nu definitief in handen hadden maar toen Wasmeer even later toch nog 4-5 kon maken was het tot het einde nog superspannend of we de 3 punten wel mee naar Soest konden nemen. Tot een ieders vreugde blies de scheidrechter gelukkig af want de gelijkmaker hing in de lucht. Zo was de eerste overwinning van de JO10-3 een feit. Het was goed om te zien dat iedereen vandaag een hoop inzet toonde en we daardoor ook deze wedstrijd wonnen.