SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest wint dorspderby

Dinsdag 18 augustus 2020

De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen is altijd een moment om naar uit te kijken. Een kennismaking met nieuwe spelers en nieuwe stafleden in combinatie met de honger naar de bal maken van een eerste voetbalwedstrijd, zo ergens in augustus, het ultieme voetbalzomermoment.

Traditioneel ontmoeten SO Soest en VVZ'49 elkaar in deze periode en de editie van 2020 van deze 'klassieker' is de officieuze seizoensopening. Deze eerste wedstrijd is meer dan een wedstrijd na een lange zomervakantie. Het is de eerste wedstrijd nadat er sinds 8 maart van dit jaar niet meer gevoetbald werd door ons eerste elftal. De competitiewedstrijd tegen Hooglanderveen was op die datum, achteraf gezien, het laatste wapenfeit van een zo abrupt afgebroken seizoen. Soest won die wedstrijd met 4-1, een uitslag die er uiteindelijk niet meer toe deed. 

Dinsdagavond, na een klein half jaar, dan opnieuw de wei in. Langs de lijn werd er wat fronsend gekeken naar het nieuwe elftal. ,,Veel andere spelers, ten opzichte van vorig seizoen..." werd er gezegd. Dat blijkt mee te vallen. Negen spelers die op 8 maart tegen Hooglanderveen in het veld stonden doen deze avond ook weer mee. De debuterende trainer Frank Bruijnis laat alle 19 spelers die hij tot zijn beschikking heeft opdraven. De uitslag is hetzelfde als die bewuste 8 maart. 

De derby tegen VVZ'49 is natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Spelers die elkaar goed kennen, langs de lijn staan 'groen' en 'blauw' gebroederlijk en gezusterlijk door elkaar heen. De rivaliteit is beperkt tot wat kleine plaagstootjes, maar meer ook niet. Het gaat deze dinsdagavond vooral om het rollen van de bal. De honger moet gestild worden.

SO Soest, zondagtweedeklasser tegen VVZ'49, zaterdagderdeklasser. De wedstrijd wordt vooraf gegaan met een minuut stilte om de overleden Paul Martens, Arnold Hilhorst en Paul Smit te herdenken. Na de indrukwekkende stilte wordt vanaf de aftrap het tempo flink opgeschroefd. Het is maar goed dat de snoeihete dagen van afgelopen week zijn ingewisseld voor een mildere stand op de thermometer, zo kunnen beide teams volop combineren. Dat laatste gaat Soest beter af dan VVZ'49. Waar Soest via de combinatie probeert spits Corné Parol te bereiken, gebruikt de tegenstander de lange bal om de altijd gevaarlijke Saddy de Koning in stelling te brengen. 

Soest creëert een handjevol kansen, maar het vizier is tijdens de ouverture nog niet op scherp. De pogingen verdwijnen over het doel, in de handen van de keeper en de ijverige Corné ziet een poging op het aluminium stranden. Aan de andere kant lijkt VVZ de score te openen nadat doelman Julian van Duinkerken is omspeeld, op de lijn wordt redding gebracht. 

Pas in de slotminuten van de eerste helft wordt de ban gebroken. Wouter de Zoete is attent wanneer de doelman van VVZ de bal los laat. Het leer wordt overtuigend binnengeschoten. 

Pas in de tweede helft weet Soest afstand te nemen van VVZ. Michiel Broeders reageert attent op een te korte terugspeelbal en schuift de 2-0 in de touwen. Hiermee is het verzet van VVZ gebroken. Vijf minuten later kopt de geheel vrijstaande Youp van Zonneveld de 3-0 binnen.

VVZ doet wel wat terug. Routinier Saddy de Koning laat zien dat hij het kunstje nog steeds niet verleerd is. Met een fraaie omhaal verrast hij doelman Midas Dorrestein en scoort hij de mooiste goal van de avond. Het slotakkoord is voor Corné Parol die met een mooie actie enkele verdedigers het bos instuurt en vervolgens koel afrondt. 

SO Soest speelde een prima wedstrijd. De nieuwkomers maakten indruk. Vooral de rushes van linksback Conner Blöte zorgden voor een extra aanvallende impuls. Maar er was nog veel meer te genieten. Wie weet wat voor een plezier de supporters met dit energieke elftal gaan beleven. Trainer Frank Bruijnis zal het met genoegen hebben aangezien. Hij was na afloop redelijk tevreden: ,,De snelheid zat er bij vlagen goed in. Dat moeten we in de slotfase van de wedstrijd blijven doen. Nu speelden we de achterhoede wel uit elkaar, maar we kwamen tot te weinig echte kansen. Benieuwd hoe het zondag gaat en daarna weer op dinsdag."

Zondag ontmoet SO Soest competitiegenoot PVCV in Vleuten. De aftrap is om 14:00 uur. Dinsdag 25 augustus speelt SO Soest bij FC De Bilt (20:30 uur). 

SO Soest startte met de volgende opstelling:
Julian van Duinkerken; Wouter Scheeren, Coen Roest, Wouter de Zoete, Conner Blöte; Steve Blokland, Jordy Stins, Bas Tullemans, Meme Dore Aminata; Tom van der Linden, Corné Parol

Als wissels kwamen in het veld:
Thijs Janmaat, Michiel Broeders, Mick Hienekamp, Rayendall Bitorina, Milan van Wincoop, Giovanni Nicolaas, Youp van Zonneveld, Midas Dorrestein (k)

41. 1-0 Wouter de Zoete
65. 2-0 Michiel Broeders
70. 3-0 Youp van Zonneveld
75. 3-1 Saddy de Koning
84. 4-1 Corne Parol

Foto's Jaap van den Broek


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Bikedeals [kopie]
Actiforce [kopie]
WeFulfil [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
De Jong [kopie]
Overhees [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Votrans [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kostencheck [kopie]
Wonnink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Bres [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Postcodestroom [kopie]
MidCoat [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Van Hengstum [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Optimum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Dijkstra [kopie]
ING [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
Yourlease [kopie]
KOK [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Reijerse [kopie]
Boedelz [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88