SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Frank Bruijnis: 'Ik neem niet alles klakkeloos over’

Woensdag 19 augustus 2020

Nieuwe hoofdtrainer verlangt initiatief van spelers

Wanneer Frank Bruijnis aanschuift voor het interview zorgt hij ervoor dat hij met een schuin oog naar het TV-scherm kan kijken. ,,Ik ben een liefhebber ja. Champions League volg ik, maar net zo lief de amateurclubs in de regio. Hier in de buurt zijn genoeg mooie clubs om te volgen.” Ondertussen wordt er opnieuw gescoord tijdens de nu al legendarische wedstrijd Barcelona – Bayern München. Als de arme Quique Setién in beeld komt mompelt de nieuwe hoofdtrainer van SO Soest: ,,Die kan vertrekken…”

Frank Bruijnis van 5 januari 1991, voetbaltrainer, liefhebber en sinds kort de nieuwe hoofdtrainer van SO Soest. Vorig seizoen werd hij aangekondigd als de jongste hoofdtrainer die SO Soest ooit heeft gehad. Hem ‘te jong’ voor hoofdtrainer noemen is niet meer dan ‘scorebordjournalistiek’. De trainerscarrière van Frank bestrijkt ruim een decennium en dan zijn er genoeg vlieguren gemaakt voor de positie van eerste trainer van een tweedeklasser.

Stage
,,Ik volgde een sportopleiding bij het CIOS”, blikt Frank terug. ,,In het kader van die opleiding moest ik een algemene stage volgen, dat deed ik bij mijn club Saestum in Zeist. Ik heb vervolgens mijn TC3 gehaald en trainde de D-pupillen van Saestum. Om mijn UEFA-B, voorheen TC2, te halen moest ik stage lopen op een hoger niveau. Dat werd Hercules, waar ik onder Willem Romp (huidige trainer van Eemdijk/PB), assistent-trainer werd bij de O19-1. Ik was zelf 19 jaar. Het werd serieus voor mij. Hoewel ik nog op selectieniveau bij Saestum speelde ben ik met actief voetballen gestopt.”

Spelers trainen die maar een jaartje jonger zijn. Het was een flinke uitdaging voor Frank, bekent hij tien jaar later. ,,De stap was dan ook wel fors, van 10-jarigen naar 18-jarigen. Maar ik heb er enorm veel van geleerd. Willem zat er kort op, die jongens probeerden mij ook niet uit of zo.”

Representatief
De carrière bij Hercules liep gestaag door. Frank trainde senioren bij de Zaterdag 1 en de Zondag 2, was tussendoor ook actief bij Victoria en dit seizoen is hij dus voor het eerst hoofdtrainer van een club. ,,Dat is leuk, speciaal en bijzonder interessant”, zegt Frank. ,,Bij een functie als hoofdtrainer ben je een van de uithangborden van de vereniging. Representatief en een goede vertegenwoordiger zijn van de club, dat is wel iets wat ik wil uitstralen.”

Voetbalvader
Dat Frank een voetballiefhebber is heeft te maken met de appel die net ver van de boom valt. Vader Ruud Bruijnis werkte van 1978 tot 2012 voor de KNVB, waar hij in 1993 directeur amateurvoetbal werd. Ook was hij erelid van Saestum. ,,Mijn vader werd in 2011 ernstig ziek. Hij heeft in die periode nog een half jaar parttime bij de KNVB gewerkt. In 2018 is hij, 65 jaar jong, overleden.”

,,Mijn vader was een goede bestuurder, ik ben meer een mens van de praktijk. Wat dat betreft lijk ik meer op mijn moeder. Zij werkt in het onderwijs. Ik heb nog een jongere broer, Luuk. Hij voetbalt bij Hercules in de Zaterdag 1.”

De thuisbasis zorgt ongetwijfeld ook voor rust. In juni van dit jaar trouwde Frank met Michelle, werkzaam in het speciaal onderwijs.

Paul Smit
In januari werd bekend gemaakt dat Frank de nieuwe trainer van SO Soest zou worden. Gedurende de afgelopen maanden heeft hij dus al een paar keer mensen van de club gesproken. De onlangs overleden erevoorzitter Paul Smit was er daar een van. Frank is onder de indruk van diens overlijden. ,,Ik heb Paul een paar keer meegemaakt. Hij kwam mij nog speciaal feliciteren met mijn aanstelling bij zijn club. Tijdens de kick-off, begin juli, was hij er, druk bezig achter de bar, nog bij. Samen met René van der Kooij ben ik bij de indrukwekkende afscheidsceremonie geweest. Ik vond het niet meer dan logisch om daarbij te zijn. Daar werd mij duidelijk hoeveel clubliefde Paul had. Het is verdrietig dat hij in deze fase van zijn leven zo noodlottig aan zijn einde is gekomen.”

Niet klakkeloos
Samen met René van der Kooij was Frank dus aanwezig bij het afscheid van Paul Smit. De beide trainers kennen elkaar goed, maar dat betekent niet dat Frank zich uitgebreid heeft laten voorlichten door zijn voorganger. ,,Natuurlijk heb ik wel met René over SO Soest gesproken, maar de details heb ik bewust afgehouden. Ik ben niet iemand die alles klakkeloos overneemt, maar wil onbevooroordeeld aan de slag gaan op mijn eigen manier.”

De eerste trainingsweken in de aanloop naar de eerste serie oefenwedstrijden heeft Frank dan ook benut om zijn ogen en oren goed de kost te geven. ,,We hebben een degelijke staf. Met elkaar zitten we op een goede lijn, geen haantjesgedrag. Met Aret Aprahamian en Peter Heemskerk hebben we twee ervaren clubmensen, serieus maar ook ontspannen in de omgang. Samen met hen heb ik met de drie aanvoerders, Rayendall Bitorina, Bas Tullemans en Jordy Stins een goed gesprek gehad. De begeleiding is, zowel medisch, organisatorisch als sportief, goed geregeld. Dat is de basis voor het team.”

Spelersgroep
Dinsdagavond speelde SO Soest de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. ,,In die wedstrijd tegen VVZ’49 was te zien dat we veel kwaliteit hebben’, blikt Frank tevreden terug. ,,Vanuit de eigen jeugd en ook van buitenaf is de toch al kwalitatief goede spelersgroep versterkt. We kwamen wat lastig tot kansen, maar het goede begin is er.”

Initiatief nemen
Een paar oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden; is dat voldoende om in september de competitie te starten? ,,We zullen wel moeten. Als groep moeten we naar elkaar groeien en daar is deze periode voor. We moeten dan zien hoe het uitpakt. Als je de eerste wedstrijd met 6-0 wint of juist dik verliest ontstaat er een situatie waar je als spelersgroep, maar ook als staf mee om moet gaan. Dat moet ik als trainer managen. Maar ik verlang ook dat spelers zelf initiatief nemen. Zij lopen tegen zaken aan in het veld waarbij ze zelf ook oplossingen moeten zoeken en vinden. Ik ben de regisseur, maar de spelers moeten de wedstrijd maken.”

Interview en tekst: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Verrips Makelaardij [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
BIN System [kopie]
Bres [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Yourlease [kopie]
Hengel [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
WeFulfil [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
MidCoat [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Dam [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Boedelz [kopie]
Kostencheck [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Optimum [kopie]
KOK [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Heineken [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Actiforce [kopie]
Reijerse [kopie]
Hoogt [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Zwart Mul [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Wonnink [kopie]
ING [kopie]
Dijkstra [kopie]
Overhees [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
De Jong [kopie]
Votrans [kopie]
Auto Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88