JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Ook tegen CDW blijft Soest puntloos

Zondag 13 september 2020

Ook in de derde bekerwedstrijd moest SO Soest een nederlaag slikken. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Na een vlakke eerste helft was Soest in de tweede helft de bovenliggende partij. De treffer die Soest op voorsprong bracht was dan ook een beloning voor het vertoonde spel. In de slotfase ging Soest alsnog onderuit.

In Wijk bij Duurstede werd opnieuw met een andere basiself gestart. Het zit de nieuwe trainer, Frank Bruijnis, tot nu toe niet mee met de personele bezetting. Aangezien elk nadeel een voordeel heeft kan de oefenmeester nu wel diverse spelers testen. Deze zaterdag maakte Huey de Jong zijn de buut op de linksbackpositie. De jonge Soester deed het prima en dat moet voor de trainersstaf een prettige gedachte zijn. De vijver waaruit gevist wordt is groot.

Maar toch zou het prettig zijn wanneer er structuur in het elftal komt. Tegen CDW werden bijvoorbeeld de aanvallende krachten Corne Parol en Michiel Broeders gemist. Dan komt Soest in de voorhoede wel wat te kort. Repetities zijn er niet meer. Aanstaande zondag wacht Hooglanderveen voor de competitie en dan staan er drie punten op het spel.

Afijn, de wedstrijd tegen CDW. De eerste helft verliep in een gezapig tempo waarbij beide ploegen amper mogelijkheden kregen. In de 35ste minuut was pas de eerste doelrijpe kans te noteren. Tom van der Linden schoot naast.

Aan de overkant had keeper Julian van Duinkerken een goede dag en de verdedigers voor hem hielden prima stand. De 0-0 stand bij de rust was dus eenvoudig uit te leggen.

In de tweede helft speelde Soest met meer tempo,werd de vrije man beter gevonden en kon Tom van der Linden een aantal van zijn befaamde rushes maken. Uit een zo'n snelle aanval kwam Soest op voorsprong. De voorzet van Tom was op maat voor Meme Dore Aminata die beheerst wist te scoren. Een moment daarna een zelfde situatie. Nu stonden achtereenvolgens invaller Tim Slingerland en Conner Blote klaar om af te ronden, helaas werd er niet gescoord.

CDW bleef in de wedstrijd en gooide er in de laatste tien minuten een succesvol slotoffensief uit. Keeper Julian was negen minuten voor tijd kansloos bij een hard diagonaal schot. Drie minuten later kon de keeper voor de tweede keer de bal uit het doel halen. Slordig uitverdedigen bracht de tegenstander in balbezit en van dichtbij werd de winnende treffer ingeschoten.

Een zure nederlaag. Maar wellicht biedt de goede tweede helft genoeg aanknopingspunten voor de competitieopening tegen Hooglanderveen. Aanstaande zondag om 14 uur op Bosstraat-Oost.

Opstelling SO Soest: Julian van Duinkerken; Wouter Scheeren, Mick Hienenkamp (85. Steve Blokland), Thijs Janmaat, Huey de Jong; Coner Blote, Giovanni Nicolaas, Bas Tullemans, Meme Dore Aminata (66. Tim Slingerland); Tom van der Linden (72. Olav Kuus), Youp van Zonneveld

49. 0-1 Meme Dore Aminata