SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Competitie wordt winnend geopend

Zondag 20 september 2020

De competitiestart tegen Hooglanderveen werd in winst omgezet. Nog voor de rust werd een 2-0 voorsprong op het scorebord gezet. In de tweede helft kwam Hooglanderveen sterk terug maar Soest wist de overwinning over de eindstreep te trekken.

De omstandigheden voor een flitsende seizoensstart waren ideaal. Een stralende zon die de kakelverse kunstgrasmat mooi liet afsteken tegen de staalblauwe lucht. De streekderby had in 'normale' omstandigheden zomaar vijfhonderd toeschouwers kunnen trekken. De club had er voor gekozen om toeschouwers te mijden. Zodoende waren alleen bestuurders, vrijwilligers en clubleden die eerder op de dag hadden gevoetbald getuige van de wedstrijd. De toeschouwers hielden zich overigens keurig aan de coronaregels. De voetballers die hun wedstrijd hadden gespeeld, hadden iets meer moeite met de regels. Het blijft lastig. 

De wedstrijd had een ander decor met veel toeschouwers verdiend. Want de inzet van beide ploegen was het aanzien meer dan waard. Felle duels, op het scherpst van de snede, maakten van de wedstrijd een echte derby. Na elf minuten kwam SO Soest op voorsprong. Een steekpass van Steve Blokland bracht Michiel Broeders in positie. De lange spits haalde hard uit en het leer belandde in de kruising. 

Een opsteker voor SO Soest, maar de goal zorgde voor meer venijn bij de tegenstander dat langzaam maar zeker aandrong voor het doel van Midas Dorrestein. De Soester verdediging onder leiding van 'routinier' Thijs Janmaat met de tieners Wouter Scheeren, Mick Hienekamp en Niels Kuus, hield goed stand, maar kon niet voorkomen dat de geelblauwen twee kansen voor open goal kregen. Beide keren stond het vizier bij Hooglanderveen niet op scherp. 

In de 37ste minuut leek Soest de score te verdubbelen. De vrije trap van Tom van der Linden kreeg een laatste tikje van Bas Tullemans. De Soester aanvoerder, een van de uitblinkers deze middag, stond buitenspel en zijn treffer werd geannuleerd. Twee minuten later was het alsnog feest. Tom van der Linden werd diep gestuurd en mocht, ondanks het vlagsignaal van de Hooglanderveen-grensrechter, doorgaan. De snelle buitenspeler bleef kalm en schoof de bal binnen. 

De comfortabele voorsprong werd ook de ruststand, mede dankzij keeper Midas Dorrestein. De goalie, terug van een blessure, reageerde attent bij een inzet en hield zo de nul. 

Het tweede bedrijf was qua schouwspel een stuk minder dan de eerste helft. Soest kreeg het zwaar tegen het opportunistisch spelende Hooglanderveen dat enkele keren gevaarlijk dicht bij een tegentreffer was. In de 63ste minuut was het verdiend raak voor de tegenstander. Stijn Termeer zag het gaatje en schoof behendig de bal langs Midas. 

Het laatste half uur werd benauwd voor Soest. Hooglanderveen ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Hoewel echte kansen uitbleven waren en hachelijke momenten voor het Soester doel. Met kunst- en vliegwerk bleef SO Soest overeind en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat de lob van Hooglanderveen-invaller Laslo Duister net naast de verkeerde (of zo u wilt 'goede')  kant van de paal viel. 

De eindstreep werd gehaald en eigenlijk had dat met een ruimere voorsprong gekund. De vrije trap van Giovanni Nicolaas teisterde de paal en Michiel Broeders schoot naast bij een vrije kans. 

Trainer Frank Bruijnis was tevreden. ,,Het is mooi dat we die 2-1 over de streep getrokken hebben. We misten veel mensen, dat heeft de voorbereiding ook geen goed gedaan. Daardoor is er nog weinig structuur in het elftal. Ander nadeel daarvan is het conditionele aspect. Een aantal spelers kon vandaag geen hele wedstrijd spelen. Maar ik ben blij dat we dankzij de inzet die we voor elkaar getoond hebben de wedstrijd hebben kunnen winnen. Dat is een groot compliment aan de totale groep."

Komende zondag wacht Pancratius in Badhoevedorp. Vorig seizoen was deze ploeg lange tijd de koploper van de afdeling. Voor Soest een mooi moment om te zien hoe goed het elftal is.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Wouter Scheeren, Thijs Janmaat, Mick Hienekamp, Niels Kuus (83. Wouter de Zoete); Conner Blote, Bas Tullemans, Steve Blokland (46. Youp van Zonneveld), Tom van der Linden (74. Meme Dore Aminata), Michiel Broeders 

11. 1-0 Michiel Broeders
39. 2-0 Tom van der Linden
63. 2-1 Stijn Termeer

foto's: Jaap van den Broek

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

ING [kopie]
Yourlease [kopie]
Smorenburg [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reijerse [kopie]
Dam [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Heineken [kopie]
KOK [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Boedelz [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Optimum [kopie]
Dijkstra [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
WeFulfil [kopie]
Van Hengstum [kopie]
BIN System [kopie]
Actiforce [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Wonnink [kopie]
MidCoat [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Votrans [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
De Jong [kopie]
Bres [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Hengel [kopie]
Hoogt [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kostencheck [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88