SO Soest
SO Soest
Winst tegen Nieuw Utrecht

Winst tegen Nieuw Utrecht

Leeuwen zijn goed bezig

Leeuwen zijn goed bezig

Als nieuw!

Als nieuw!

Startklaar voor een nieuw seizoen

Startklaar voor een nieuw seizoen

Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober - In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!

Pancratius te sterk voor SO Soest

Zondag 27 september 2020

De tweede competitiewedstrijd voor SO Soest was een lastige. In Badhoevedorp werd op het kleine kunstgrasveld aangetreden tegen een sterke ploeg. Was Pancratius vorig seizoen al een geduchte tegenstander; voor dit seizoen is er ingekocht op kwaliteit bij de club. Soest moest al na een kwartier naar adem happen. De 4-0 nederlaag was niet eens geflatteerd. 

Wat een tegenstander stond er vandaag tegenover SO Soest. Het beweegelijke spel van Pancratius sneed geregeld de achterhoede van Soest open. De ploeg uit Badhoevedorp beschikt over een behendige ploeg en heeft in de bonkige spits Dave Hertog een afmaker van formaat. Bovendien is Hertog een aanspeelpunt dat altijd aanspeelbaar is. Een spits die de bal even vasthoudt en door zijn fysieke omvang lastig te verdedigen is.

Na zestien minuten stond Soest al op een 2-0 achterstand. Na negen minuten was het al raak. Een snelle aanval over de linkerkant van Pancratius die koppend werd afgerond. Zeven minuten later werd de score verdubbeld. Vanaf de middenlijn werd de bal verrassend op het doel van Midas Dorrestein geschoten. De Soester goalie, staand op de rand van de zestien-meter, had niet op deze poging gerekend en zag het leer tegen het nylon ploffen. 

Soest kon aanvallend een paar speldenprikjes uitdelen. Vooral de snelle Tom van der Linden en de sterke Michiel Broeders waren dreigend, maar zij wisten de keeper van de thuisclub niet te testen. Het was jammer dat Tom van der Linden al naar twintig minuten moest inrukken vanwege een blessure.

Aan de overkant bleef Hertog een stoorzender in het kwadraat. Bij een fraaie actie schoot hij tegen de paal. Twee minuten later was het alsnog raak. Met een slim puntertje verraste hij Midas Dorrestein. De keeper van Soest kon het schot blokken, maar was machteloos op de rebound van een van de vele Badhoevedorpers die zich in het strafschoppengebied ophielden.

Een wedstrijd die met de rust is beslist kent in het tweede bedrijf doorgaans weinig hoogtepunten. Deze voetbalwijsheid ging ook in Badhoevedorp op. Soest probeerde het zeker wel in de tweede helft en was een aantal keer dicht bij een verdiende tegentreffer. Bij vlagen was het spel te zien zoals de technische staf het dit seizoen voor ogen heeft. Maar over de hele wedstrijd genomen ontbrak het vandaag bij onze favorieten aan scherpte en hadden zij met een ontketend Pancratius een van de betere ploegen van de afdeling tegenover zich staan.

In de slotfase maakte Hertog zijn treffer. Hij liet zich uitgebreid knuffelen door het publiek. Gezien het collectief negeren van de anderhalvemetermaatregel langs de lijn en in het clubhuis is in Badhoevedorp een werkend coronavaccin al bij de lokale bevolking geïnjecteerd. 

Trainer Frank Bruijnis was na afloop reëel: ,,Pancratius was een maatje te groot voor ons en is een goede beweegelijke ploeg met een fantastische spits. Maar het zat hun natuurlijk ook niet tegen. Wij hadden in de beginfase een penalty moeten hebben. De eerste goal geven we cadeau en de tweede goal is een fantastische bal."

Komende zondag speelt SO Soest thuis tegen VVIJ. Een mooi moment om revanche te nemen op de kansloze nederlaag van deze zondag.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Wouter Scheeren, Thijs Janmaat, Mick Hienekamp (53. Wouter de Zoete), Niels Kuus (62. Youp van Zonnenveld); Steve Blokland, Conner Blote, Bas Tullemans, Giovanni Nicolaas; Michiel Broeders, Tom van der Linden (20. Corne Parol)

09. 1-0
16. 2-0
36. 3-0
80. 4-0

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

FC Utrecht Voetbalkamp bij SO Soest Donderdag 21 & vrijdag 22 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober In de vakantie géén trainingen voor 8 t/m 12 jaar. Midden- en bovenbouwtrainingen gaan dóór of de trainers beslissen anders en communiceren dit met het groep. Vanaf 25/10 weer alles normaal!
FC Weesp - SO Soest Zondag 24 oktober 14:00 uur
SO Soest - PVCV zondag 31 oktober 14:00 uur
IVV - SO Soest Zondag 7 november 14:00

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Birkt Benzinestation [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
Kostencheck [kopie]
Votrans [kopie]
Brouwer [kopie]
ING [kopie]
WeFulfil [kopie]
Hoogt [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Boedelz [kopie]
BIN System [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Yourlease [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hengel [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Dijkstra [kopie]
Actiforce [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Bres [kopie]
Optimum [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
De Jong [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Dam [kopie]
KOK [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Reijerse [kopie]
Overhees [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
MidCoat [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Heineken [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88