Succesvol Plan B bij VFC

Wisselende seizoenstart JO13-1

Maandag 28 september 2020

Het seizoen is ook voor de nieuwe JO13-1 van start gegaan onder leiding van trainer Tim, assistent-trainer Dirk Blok en leider Olaf van de Grift. Voor de spelers was de 1ste beker de 1ste echte wedstrijd op een heel veld. Er was in de voorbereiding geen mogelijkheid om een oefenwedstrijd te plannen aangezien er nog veel jongens op vakantie waren. Daarom werd er direct gestart met een bekerwedstrijd tegen FC Abcoude JO13-1, die in de competitie in 2de divisie spelen, dus de boys konden aan de bak. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar het was nog wel te zien dat de mannen nog niet op elkaar waren ingespeeld. Abcoude nam dan ook de leiding, 0-1. Niet lang daarna was het Matthieu die de gelijk maker scoorde, 1-1. De bal werd door Abcoude afgetrapt en voordat de mannen het in de gaten hadden lag de bal alweer achter keeper Kay, 1-2. Dat was balen natuurlijk, maar gelukkig was het weer Matthieu die voor rust de 2-2 maakte. Na rust ging het spel weer heen en weer en waren er een paar kleine kansjes voor beide ploegen. Toch was het weer Abcoude die de 2-3 maakte. Soest gaf niet op en ging volop in de aanval. Een diepe bal werd door Julian achter de verdediging opgepakt en terug gelegd op Sietse die de 3-3 maakte. Echter de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en daardoor werd de goal afgekeurd. Een grote teleurstelling voor de boys, zeker omdat ze zo hard gewerkt hadden.

De 2de wedstrijd in Bussum tegen SDO 13-1 was in vergelijking met de 1ste wedstrijd wat minder goed van de boys. Ze speelden redelijk onrustig, waar de tegenstander dankbaar van profiteerde. Het werd al snel 1-0 en 2-0 voor de thuisploeg. Gelukkig kon Finn in de 2de helft de 2-1 maken en leek de wedstrijd weer spannend te worden. Jammer genoeg ging direct daarna de bal bij een corner via de kluts het doel van Kay in en werd het 3-1. De 4-1 die SDO nog maakte was voor de statistieken.

Voor de 3de bekerwedstrijd moesten we naar Almere om tegen de plaatselijke AS’80 JO13-2 te spelen. Met Mees en Luca als invallers, waarvoor dank, ging de wedstrijd goed van start. Tegen de verhouding in scoorde Mo met een mooie actie de 0-1 en stonden de boys voor het eerst voor. Helaas was dat van korte duur, want AS’80 scoorde als snel de gelijkmaker en kwam zelfs op 2-1 voorsprong. De boys gaven zich echter niet gewonnen, want na een mooi samenspel was het weer Mo die de gelijkmaker langs de keeper schoot. De tegenstander ging volop de aanval voor de winst, maar kreeg de bal niet langs Kay en ook de verdediging stond goed op zijn plek. Halverwege de 2de helft werd Sietse onreglementair binnen de 16 gevloerd en penalty voor Soest was het gevolg. Matthieu ging achter de bal staan en schoot hem onherroepelijk hard in het net, 2-3. Nu was het nog een klein kwartiertje om de voorsprong vast te houden en dat deden ze. Een 2-3 overwinning zat in de tas. Helaas was het niet genoeg om in de beker door te gaan, dus volgend seizoen maar weer een nieuwe poging om in de beker door te gaan.

De 1ste competitiewedstrijd werd pas om 15:15 uur uit in Amersfoort tegen Nieuwland JO13-1 gespeeld. Zonder de afwezige Julian en Redouan en met 2 spelers van de JO13-2, waarvoor dank, ging de wedstrijd op een zonovergoten sportpark lekker op en neer en waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Het was toch Matthieu die na een assist van Antoni de wedstrijd openbrak door met een mooi schot de 0-1 te maken. Helaas kon Soest er maar een paar minuten van genieten, want Nieuwland maakte bekeken de gelijkmaker, 1-1. Net voor rust was het Sietse die een mooie actie kon afronden en de boys stonden weer op voorsprong. Weer was het als zo vaak van korte duur, want de gelijkmaker lag al snel weer achter Kay, 2-2. Na rust waren er wel kansen voor beide teams, maar helaas was het Nieuwland die via een penalty op 3-2 kwam. Het werd nu erg spannend en in de laatste minuut werd een vrije trap door Soest in de 16 gepompt en via Bjarne belandde de bal in het doel, 3-3. Een verdiend punt, want de boys hebben heel hard geknokt.

Afgelopen zaterdag werd er thuis helaas van GVVV JO13-1 met 0-2 verloren. Er werd deze wedstrijd redelijk gevoetbald, maar werden er vooral te weinig kansen gecreëerd. Het was GVVV die net voor rust de score opende, 0-1. Hierin ging helaas wel een foutje vooraf, maar dat kan geburen. Het was wel te merken dat Soest maar 1 wissel had en de tegenstander er 4. Conditioneel zaten de boys er halverwege de 2de helft redelijk doorheen en was het vooral zaak om de ballen achterin tegen te houden. Dat lukte aardig totdat een uitval tot de 0-2 leidde. Al met al wel een terechte nederlaag.

A.s. zaterdag gaat de competitie weer verder in Amersfoort tegen VVZA JO13-1. Helaas zal dit door de nieuwe maatregelen zonder toeschouwers zijn, maar gelukkig kunnen we door de video-opnames de belangrijkste momenten terugzien, aangezien bij alle wedstrijden bij beide goals camera’s worden opgehangen, erg leuk om te zien. Laten we hopen dat het over 3 weken weer is toegestaan om als ouders naar de verrichtingen van de boys te kunnen kijken.