Update SO Soest 2

Maandag 05 oktober 2020

Ons tweede elftal is het hoogst spelende team van de vereniging. In de reserve hoofdklasse doet het elftal van de trainers Dave van Leijenhorst en Arthur van Doren het tot nu toe redelijk. Na de winst tegen PVCV, volgde een gelijkspel tegen HBC en helaas was Kampong afgelopen zondag te sterk. Met vier punten uit drie wedstrijden staat de ploeg op een keurige zesde plek.

De wedstrijd tegen HBS op 26 september ging in de eerste helft op en neer met kansen voor beide ploegen. Doelpuntenmaker Dave Klarenbeek maakte de 0-1 na een rush aan de rechterkant. Hierna dook Soest nog een aantal keer gevaarlijk achter de laatste linie waarin de ploeg zichzelf meer had moeten belonen. In de tweede helft werd Soest door blessures en pijntjes steeds meer naar achter gedrukt, waarin de uiteindelijke verdiende gelijkmaker in de 87ste minuut viel. Soest pakte een punt, mede door verdienstelijk optreden van onder meer Wouter vd Steeg. De keeper van de 19-02 speelde een goede wedstrijd.

Deze zondag was de altijd lastige wedstrijd tegen Kampong. Helaas heeft Soest 2 een totale offday en kon het niet het eigen spel spelen. De opbouw bleef steken tot de opbouw op de eigen helft. Een aantal wijzigingen en wissels de tweede helft heeft niet geleid tot direct meer gevaar. De 1-2, na de 0-2 beiden in de 2de helft, werd via Thijn Horvers nog wel vanaf de 11 meter binnengeschoten. Deze goal was van korte duur, vijf minuten later viel de 1-3. Luc Hooft heeft na lang blessureleed weer eindelijk minuten kunnen maken. Het was een van de weinige lichtpuntjes.